הבלוג של שיר

תשאלו את אמא של…

טיפים, המלצות, אטרקציות, מתכונים, פעילויות עם ילדים ועוד מניסיוני כאמא ל-2 בנות. עוד תוכלו למצוא בדף של תשאלו את אמא של בפייסבוק http://www.facebook.com/askmother

עדכונים:

פוסטים: 312

החל מאפריל 2012

מאפים פריכים שמשדרגים ומקפיצים כל אירוח

09/02/2015

הופ-הופ טראללה גדלתי בשנה והזמנתי את המשפחה לחגוג איתי בארוחה. השולחן היה צבעוני וחגיגי ועמוס בכל טוב. בארוחות חלביות וצמחוניות אני תמיד מכינה כמה פשטידות, אבל הפעם התחשק לי להכין רולדות מלוחות במגוון מילויים. בכל אחת הפתעה אחרת וכל אחת בצבע אחר: האדום – במילוי ריבת פלפלים מתוקה ומוצרלה, הכתום – במילוי בטטה והירוק במילוי פסטו וגבינות. כולם ליקקו את האצבעות.
promo_long

רולדות מלוחות במילוי בטטה, פסטו, פלפלים וגבינות

מצרכים:
לבצק
4 וחצי כוסות קמח תופח
200 ג׳ חמאה חתוכה לקוביות
3 חלמונים
1 גביע יוגורט או שמנת חמוצה
1 כפית מלח
למילוי בטטה
2 בטטה קטנות או 1 גדולה מבושלות עד ריכוך
1 בצל בינוני קצוץ
4 כפות צנוברים
למילוי גבינות ופסטו
125 ג’ גבינה טוב טעם או כנען
100 ג’ גבינה בולגרית
פלפל שחור
ממרח פסטו
למילוי סלסה פלפלים ומוצרלה
150 ג׳ גבינת מוצרלה מגורדת
לציפוי הרולדות
3 חלבונים
DSC_9713
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים לבצק.
2. מחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים.
3. מכינים את המילויים:
למילוי הבטטה
  • מטגנים בשמן זית את הבצל הקצוץ עד הזהבה.
  • מחממים מחבת קטנה על האש. כשהמחבת חמה מוסיפים את הצנוברים (בלי שמן) ומערבבים כל הזמן, עד הזהבה. נזהרים שהצנוברים לא ישרפו.
  • מועכים את הבטטה המבושלת בלי נוזלי הבישול ומערבבים יחד עם הבצל המטוגן והצנוברים.

.

למילוי הפסטו
  • מגרדים / מועכים את הגבינה הבולגרית ומערבבים יחד עם גבינת טוב טעם או כנען ופלפל שחור.

.

4. מקמחים משטח עבודה בקמח רגיל, מרדדים עליו כדור בצק עד לעובי של כ-1.5 ס”מ.
לרולדת הבטטה - מורחים את תערובת הבטטה על הבצק (משאירים שוליים של כ-1 ס”מ בלי בטטה).
.
DSC_9668
.
מגלגלים את הבצק לרולדה ומקפלים את הקצוות פנימה (כדי שהמלית לא תברח).
.
DSC_9670

.

לרולדת הפסטו והגבינות - מורחים את הפסטו על הבצק (משאירים שוליים של כ-1 ס”מ בלי פסטו).

מפזרים מעל את תערובת הגבינה.

.

DSC_9678

.

מגלגלים את הבצק לרולדה ומקפלים את הקצוות פנימה (כדי שהמלית לא תברח).

 DSC_9680

.

לרולדת הפלפלים והמוצרלה - מורחים את סלסת הפלפל האדום על הבצק (משאירים שוליים של כ-1 ס”מ בלי סלסה).

מפזרים מעל את המוצרלה המגורדת.

.

 DSC_9684

.

מגלגלים את הבצק לרולדה ומקפלים את הקצוות פנימה (כדי שהמלית לא תברח).

5. מניחים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים את הרולדות בחלבונים שנשארו.

6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני לכחצי שעה, עד שהרולדות מזהיבות.

 

למתכון רולדות מבצק פריך במילויים מתוקים – שוקולד, פירות יבשים ותפוחים – לחצו כאן

 DSC_3827

 

עוד מהבלוג של שיר

תצוגה מקדימה

שְבוּמוּלֶדֶת עם עוגת גלידה מטריפה בקלי קלות

איזה כיף להיות ילדים אצלנו במשפחה. כל יום הולדת חוגגים בכמה אירועים : כשהיו קטנות, בגן והיום - בביה"ס, לחברים ולמשפחה. אצלנו יום ההולדת הפך לשְבוּמוּלֶדֶת. השנה יום ההולדת של הקטנה יצא ביום חמישי, אז החלטתי על הפנינג סוף...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אלומיניום 2.0

. יצאנו לבילוי משפחתי במוזיאון תל אביב, לבכורה של המופע החדש - אלומיניום 2.0. מופע מהפנט, מרשים ומיוחד, שלא רואים כל יום ומשלב מחול, תיאטרון, מוסיקה והומור. המופע כולו בנוי...

תצוגה מקדימה

רמלה שלא הכרנו - 10 המקומות הכי שווים בסיור ברמלה לכל המשפחה

במרחק של 25 דקות נסיעה מתל אביב ו-45 דקות נסיעה מירושלים נמצאת העיר רמלה, שנבנתה במאה ה-8 בידי מוסלמים. אנחנו תמיד מחפשים מקומות מעניינים, מיוחדים ומרתקים לבקר בהם עם הילדים. מעולם לא חשבתי על רמלה כמקום שעונה על ההגדרה, עד...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה