הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

לקראת שבועות, החלטתי שכוכב הארוחה יהיה קיש שנראה כמו עוגה. קיש גבינות ופסטו עם צנוברים – עשיר בטעמים, במרקם רך ונימוח וכל כך יפה, שיוכל להוות גם קישוט בשולחן החג

17/05/2015

אלונה2

לעולם לא יצליחו להתקיל אותי. לעולם לא אומר לא לאירוח גם אם זה ממש ברגע האחרון. כל מאפה, כל עוגה, כל קיש או פשטידה תמיד ייראו אצלי כאילו נקנו בקונדיטוריה הכי טובה בעיר. וכשירימו גבה ויתהו איך – אחייך.

תמיד ניתן למצוא קיצורי דרך. תמיד ניתן למצוא אופציות לאלתור. כשאין זמן להתעסק עם הכנה של בצק, תמיד ניתן להשתמש בקפוא – המוכן (כן! גם אני עושה זאת לפעמים). אבל הסוד הגדול טמון בגימור המנה, בנתינת הטאצ’ האחרון למנה, שיהפוך אותה למיליון דולר, גם אם לקח חמש דקות להכין אותה. אלו 2 עצות ששוות זהב למארחת האולטימטיבית שלא תמיד יש לה זמן וחשק להתעסק במטבח מעבר.

 

למצרכים: תבנית קוטר 24

לבצק:

300 גרם קמח (2 כוסות + כף)

180 גרם חמאה

150 סמ”ק שמנת

1/2 כפית מלח

למלית:

2 קוטג’ תנובה 9%

חבילה קוביות גבינה בולגרית תנובה

150 גרם גבינה צהובה מגורדת

2 מיכלים שמנת מתוקה – לבישול

1.5 כוסות קמח תופח

3 ביצים

2 כפות גדושות רוטב פסטו

1 כפית מלח (או לפי טעמכם האישי)

5 כפות צנוברים

להכנה:

1. במיקסר עם וו גיטרה, לשים את חומרי הבצק וללוש עד איחוד.

2. להניח את הבצק על משטח מקומח ולרדד אותו. לשמן תבנית ולרפד אותה בבצק כולל השוליים.

3. בקערה גדולה, לערבב את כל חומרי המלית היטב.

4. לשפוך את המלית מעל הבצק ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 50 דקות.

5. לפזר מעל המאפה עלי בזיליקום טריים ובמרכז להניח כדורי לבנה ולהתחיל לחגוג! חג שמח!

*כל המוצרים נקנו בסניף מגה בעיר, סמוך למקום המגורים של הכותבת.

אלונה1

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה