עוגיות חלבה ח-ל-ו-מ-י-ו-ת

עוגיות חלבה קריספיות משגעות שעם שינוי קטן מתאימות גם לסכרתיים. מי שאוהב חלבה לא יוכל להישאר אדיש לטעמן. מבטיחה

עוגיות חלבה משגעות שיכולות להתאים עם שינויים קטנים גם לסכרתיים. הקריספיות של העלים, המילוי העדין של החלבה יוצרים עוגייה מושלמת שנשמרת לאורך זמן. כשטעמתי אותן לראשונה הבנתי שזו לא עוד סתם עוגייה. ותודה לאתי שהביאה אליי את הפלא הגדול!

DSC_0866למצרכים: 120-140 עוגיות

1 חבילת עלי פילו מופשרים לילה במקרר

תרסיס שמן

למילוי:

1 צנצנת של טחינה 500 גרם

3 כוסות סוכר חום (בהיר)

1/2 כוס סוכר לבן

3 כוסות קוקוס

***לסכרתיים: להחליף את הסוכר ב – 3 כוסות כמו סוכר (במדפי הסופר יש על בסיס סוכרלוז בצנצנת שחורה) – חברים, אין טעם לוואי – מניסיון!!!!

להכנה:

1. לערבב את כל חומרי המילוי בקערה. אני עירבבתי במיקסר ואז האחידות של המילוי נשמרת.

2. להניח דף פילו על משטח עבודה, לרסס אותו בתרסיס שמן. מעליו להניח עוד עלה. לשים בצד הקרוב אלינו מלית חלבה, בצורת נקניק ארוך לאורך העלה. לגלגל את העלה מעל המלית ולהצמיד אותו היטב למלית. לרסס את המשך העלה בתרסיס שמן ולסגור לצורת רולדה.

3. להניח את הרולדה על תבנית עם נייר אפיה ולחתוך לפרוסות בעובי  4 ס"מ. לרסס אותן מעל בתרסיס שמן.

DSC_0852

4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהעוגיות מזהיבות.

5. לשמור בקופסה אטומה. (אם יישאר משהו)

 

 

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב