הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

עוגיות חלבה קריספיות משגעות שעם שינוי קטן מתאימות גם לסכרתיים. מי שאוהב חלבה לא יוכל להישאר אדיש לטעמן. מבטיחה

30/01/2015

עוגיות חלבה משגעות שיכולות להתאים עם שינויים קטנים גם לסכרתיים. הקריספיות של העלים, המילוי העדין של החלבה יוצרים עוגייה מושלמת שנשמרת לאורך זמן. כשטעמתי אותן לראשונה הבנתי שזו לא עוד סתם עוגייה. ותודה לאתי שהביאה אליי את הפלא הגדול!

DSC_0866למצרכים: 120-140 עוגיות

1 חבילת עלי פילו מופשרים לילה במקרר

תרסיס שמן

למילוי:

1 צנצנת של טחינה 500 גרם

3 כוסות סוכר חום (בהיר)

1/2 כוס סוכר לבן

3 כוסות קוקוס

***לסכרתיים: להחליף את הסוכר ב – 3 כוסות כמו סוכר (במדפי הסופר יש על בסיס סוכרלוז בצנצנת שחורה) – חברים, אין טעם לוואי – מניסיון!!!!

להכנה:

1. לערבב את כל חומרי המילוי בקערה. אני עירבבתי במיקסר ואז האחידות של המילוי נשמרת.

2. להניח דף פילו על משטח עבודה, לרסס אותו בתרסיס שמן. מעליו להניח עוד עלה. לשים בצד הקרוב אלינו מלית חלבה, בצורת נקניק ארוך לאורך העלה. לגלגל את העלה מעל המלית ולהצמיד אותו היטב למלית. לרסס את המשך העלה בתרסיס שמן ולסגור לצורת רולדה.

3. להניח את הרולדה על תבנית עם נייר אפיה ולחתוך לפרוסות בעובי  4 ס”מ. לרסס אותן מעל בתרסיס שמן.

DSC_0852

4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהעוגיות מזהיבות.

5. לשמור בקופסה אטומה. (אם יישאר משהו)

 

 

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה