הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

מאפה הודי ממולא בירקות נפלאים, המשולבים בתבלינים באופן מושלם! קחו לכם גביע של יוגורט, סמוסה ליד ומיד חיוך יעלה על פניכם (אל תגידו שלא אמרתי :) )

23/10/2014

ליאור, אחי, שביקר בהודו בטיול של אחרי צבא, ביקש ממני להכין סמוסה. מיד פניתי לאליזבט והיא לימדה אותי להכין סמוסה. סמוסה – סוג של בצק ממולא, בדר”כ מטוגן, במקרה זה אפוי. הבצק דק מאוד ממולא בירקות עם טעמים נפלאים של תבלינים. הבצק כל כך נוח לעבודה, רך ונעים שמיד תאמצו אותו למאפים נוספים (אני מילאתי גם עם גבינה – יצא מדהים!!!). אגב, הבצק מתאים לכל מילוי של אמפנדס.

DSC_0333

המצרכים לבצק: (כ- 40 יחידות)

650 גרם קמח

200 גרם חמאה/מחמאה רכה

1 כפית מלח

1 כף חומץ

250 מ”ל מים פושרים

למלית ירקות:

2 גזרים  חתוכים לקוביות קטנות

2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות קטנות

1/2 כרובית מפורקת לפרחים קטנטנים

1/2 כוס אפונה ירוקה (סנפרוסט)

3 כפות שמן

מים

1 כף אבקת כוסברה

1 כפית פפריקה

1/2 כפית כמון

1 כפית אבקת קארי

1/2 כפית קינמון

מלח, פלפל

1 כף סוכר

להכנה:

1. לערבב את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבל בצק אחיד. לשים בקירור לחצי שעה.

2. לחמם שמן במחבת. להוסיף את התבלינים ולטגן מעט יחד עד שהתבלינים ייפתחו (יעלו ריח).

3. להוסיף למחבת את הירקות (למעט האפונה) ולערבב יחד עם התבלינים. לטגן יחד כ- 4 דקות תוך כדי ערבוב. להוסיף מים עד גובה הירקות, להוסיף את האפונה ולבשל יחד כרבע שעה. לקרר היטב. אם נשארו נוזלים – לסנן.

DSC_0323

4. לחלק את הבצק לארבע. לרדד בעזרת מערוך על משטח מקומח, וקרוץ מכל חלק 8-9 עיגולים בעזרת כוס/קורץ. למלא עם המלית, לסגור לחצי סהר. להמשיך כך עם שאר הבצק.

DSC_0324

DSC_0328

5. להניח על תבנית עם נייר אפייה, לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.

DSC_0332

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה