הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 683

עוקבים: 545

החל מאוקטובר 2013

המעמולים של סבתא אסתר ידועים ומוכרים לכל הסובבים אותנו. כשהחורף מגיע וריח התה עולה באפי אני מיד מבקשת שתעמול ותכין לנו את המעמולים הנפלאים שלה.

היא לא מתעצלת ומיד יום אחרי מגיע לביתי משלוח עם קופסא ענקית מלאה פנינים. פנינים לבנים וריחניים, מתוקים ומתפוררים של מעמולים עם טעם של עוד. כל כך הרבה פעמים לקחתי את המתכון, כל כך הרבה פעמים הכנו אותו יחד, חייבת לגלות גם לכם את הסוד של סבתא אסתר – חמותי היקרה.

המעמולים של סבתא אסתר

למצרכים:

2 מחמאה (או חמאה)

1 ק”ג סולת

1/2 כוס שמן

2 חמאה (400 גרם)

1 ק”ג קמח

2 שקיות אבקת אפיה

1 כפית שטוחה שמרים יבשים

תמצית וניל (למי שיש אני אוהבת לשים ונילין)

6 טיפות מי זאהר

כ-1 כוס מים

להכנה:

להמיס את 2 המחמאה במיקרוגל ולערבב עם הסולת. מניחים את התערובת ללילה במקרר.

יום למחרת לוקחים מהתערובת 2 כוסות את השאר משאירים לפעמים הבאות (ניתן להקפיא בשקית אטומה).

בקערת מיקסר שמים את 2 כוסות הסולת, את 2 החמאה, את השמן, קמח, אבקת אפיה, שמרים, וניל מי זאהר והמים ומערבלים לבצק נוח לעבודה. אם הבצק יבש מעט להוסיף מעט מים ולבדוק. מניחים את הבצק לנוח עד שהמילוי מוכן.

למילוי:

1 אריזת תמרים בוואקום (להוציא את החלקים הקשים)

100 גרם מחמאה/חמאה מומסת במיקרו

1/2 כפית קינמון

חופן אגוזים קצוצים

לערבב הכל יחד ולאחד.

*** אסתר טוחנת במטחנת בשר פירות יבשים שונים כמו משמשים, תאנים, תמרים ואם יש עוד מכמה סוגים ועם זה עושה את המעמולים. הכי כיף לאכול את המעמולים כשיש בתוך המילוי תאנים כי אז הגרעינים שלהם מתפצפצים בפה בזמן האכילה – תענוג!

לכדרר עיגולים בגודל אגוז, לשטח בפנים היד למלא עם תמרים, לסגור ולכדרר. בעזרת מצבט (קונים בכל חנות של כלי בית – לא עולה יותר מ- 10 ש”ח) צובטים את העיגולים מסביב.

לא לצבוט חזק מידי כדי שהבצק לא יקרע, מצד שני לא חלש מידי כי אז כשיתנפחו מעט בזמן האפיה לא יראו את הדוגמא.

להניח בתבנית במרחקים של כמה סמ’ אחד מן השני.

לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כחצי שעה או עד שיזהיבו.

לאחר שהתקררו, לפזר אבקת סוכר ולהחביא מהר לפני שייגמר!!

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה