הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

חגיגה של עוגיות נפלאות, מצויינות לאירוח ליד הקפה ובמיוחד למשלוח מנות מרשים!

11/03/2014

מבחר ענק של עוגיות שלא יבייש אף אופה מקצועי!

הוראות כלליות:

- את החמאה ניתן להחליף במחמאה – לקבלת עוגיות פרווה.

- זמן האפייה משוער, צריך להביט בתנור 5 דקות לפני הזמן המצוין במתכון.

- את כל העוגיות לאפות על נייר אפייה מתאים.

- לפני תחילת העבודה רצוי לקרר את כל הבצקים לפחות שעתיים במקרר.

- כל המידות נקובות גרמים היות והעוגיות הן עוגיות מקונדיטוריה מקצועית (שהייתה לי “אלונה המתוקה”). לעזרת מי שאין לו משקל דיגיטלי (מה שאני מאוד ממליצה לרכוש (עולה כ- 100 ש”ח) מצ”ב קישור לטבלת המרת מידות

אם בפורים עסקינן, איך נעבור את פורים בלי מתכון לאוזני המן נדירים ומיוחדים בטעמם?

IMG_1479

אוזני המן

מתכון של אוזני המן שהייתי מכינה אצלי בקונדיטוריה, עשירים בטעם, רכים במיוחד ופריכים בצורה נדירה. ניתן למלא במגוון גדול של מילויים כיד הדמיון הטובה עליכם.

המצרכים לבצק:

100 גרם סוכר – חצי כוס

100 גרם אבקת סוכר - 1 כוס פחות כף

200 גרם חמאה – חבילה גדולה

200 גרם מחמאה – חבילה

65 מ”ל שמנת מתוקה – רבע כוס

2 חלמונים

2 גרם אבקת אפיה – 1/2 כפית

וניל

600 גרם קמח – 4 כוסות ושליש

אופן הכנה:

1. לערבב את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה פרט לקמח.

2. להוסיף את הקמח וללוש הכל יחד עד שהחומרים מתאחדים לבצק אחיד בלבד.

3. לקרר את הבצק במקרר לפני תחילת העבודה – לשעתיים לפחות.

4. לחלק את הבצק לשניים, לרדד בעזרת מערוך ולקרוץ עיגולים. למלא כל עיגול במרכזו עם מלית ולסגור לצורת אוזן המן.

5. לסדר בתבנית בצורה מרווחת.

6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-20 דקות.

7. לקרר היטב ולפזר מעל בעזרת מסננת אבקת סוכר.

מילוי פרג

150 סמ”ק חלב – 3/4 כוס

100 גרם סוכר – חצי כוס

50 גרם דבש – 2.5 כפות

250 גרם פרג טחון טרי (שיטחנו לכם במקום) – 3.5 כוסות

50 גרם חמאה

גרירת לימון

- ניתן להוסיף 100 גרם צימוקים

אופן הכנת המילוי

להרתיח בסיר חלב, סוכר ודבש. כשהכול רתח להוסיף את הפרג ולבשל עוד 2 דקות.

להוריד מן האש ולהוסיף גרירת לימון וחמאה. לבוש עד שהחמאה נמסה.

לקרר היטב לפני מילוי האוזני המן.

מילוי אגוזים

150 סמ”ק חלב – 3/4 כוס

100 גרם סוכר – חצי כוס

50 גרם דבש – 2.5 כפות

250 גרם אגוזי מלך גרוסים – 2.5 כוסות

150 גרם פירורי עוגה/ביסקוויט – 1.5 כוסות

אופן ההכנה זהה למילוי הפרג.

עוד רעיונות למילוי:

ריבת פובידל (שזיפים), ממרח חלבה, ממרח שוקולד, ריבת חלב, רחת לוקום, ריבה עם אגוזים וקוקוס, ממרח תמרים, נוטלה ועוד…

IMG_1493

פרחי ריבה

למצרכים:

400 גרם חמאה

200 גרם אבקת סוכר

600 גרם קמח

מעט תמצית וניל

120 סמ”ק שמנת מתוקה

ריבה-למילוי (רצוי חלקה)

אבקת סוכר-לפידור

להכנה:

1. במיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, אבקת סוכר, וניל ולערבל עד שאין גושי חמאה.

2. להוסיף את הקמח והשמנת המתוקה, לערבל עוד כמה סיבובים – רק עד שנוצר גוש בצק.

3. לקרר שעתיים במקרר.

4. לרדד על משטח מקומח בעזרת מערוך בצק לעובי 1 ס”מ, ולקרוץ פרחים, ובמספר שווה פרחים עם חור באמצע (את החורים לקרוץ בעזרת צנתר של שק זילוף או פרחים מיוחדים עם חור שקונים בחנויות מתמחות).

5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 15 דקות (או עד שהן מתחילות להזהיב בשוליים). לקרר היטב.

6. על הפרחים ללא החור מזלפים ריבת תות, את הפרחים עם החור מפדרים באבקת סוכר ולאחר מכן מחברים את שניהם.

7. לשמור בכלי אטום. אין עוררין – עוגיה שכולם אוהבים!

IMG_1507

כדורי לוז

עוגיות עם ריח משגע של חמאה ולוז קלוי הממלאים את חלל הבית בזמן ההכנה…

למצרכים:

350 גרם חמאה

100 גרם סוכר

550 גרם קמח קמח

מעט תמצית וניל

250 גרם אגוזי לוז קלויים בתנור ומקולפים, לאחר מכן גרוסים דק במג’ימיקס

אבקת סוכר-לטבילת העוגיות

להכנה:

1. את החמאה והסוכר לערבל במיקסר עם וו גיטרה עד שלא יהיו גושים.

2. להוסיף את שאחר הרכיבים ולעבד לבצק.

3. ליצור כדורים קטנים ולהניח בתבנית אפיה במרחקים של 3 ס”מ אחד מהשני.

4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 15 דקות או עד הזהבה.

5. לאחר קירור מוחלט – לשים אבקת סוכר בקערה ולטבול כל עוגיה, לצפות אותה היטב.

6. לשמור בכלי אטום.

7. טעם וריח-משגע!!!

IMG_1499

פט סבלה

עוגיות עם טעם צרפתי ממכר…

למצרכים:

50 גרם חלמון (4 חלמונים)

400 גרם חמאה

200 גרם אבקת סוכר

5 גרם אבקת אפיה (חצי שקית/כפית אבקת אפיה)

מעט תמצית וניל

100 גרם אבקת שקדים

500 גרם קמח

100 גרם אבקת סוכר

לפיזור מעל:

ביצה טרופה

סוכר מעורבב בקינמון (לפי הכמות הרצויה)

להכנה:

1. במיקסר עם וו גיטרה לערבל את החלמון, חמאה, אבקת סוכר (200 גרם), אבקת אפיה, וניל ואבקת שקדים עד שלא יהיו גושי חמאה.

2. להוסיף את הקמח ואבקת הסוכר (100 גרם הנותרים) ולערבל עד שיהיה גוש אחיד של בצק.

3. לרדד את הבצק לעובי של 3.5 ס”מ, לחתוך לריבועים (לפי הגודל שבוחרים) ולהניח בתבנית בצורה מרווחת (הם תופחים מעט)

4. למרוח כל אחד בביצה טרופה ולפזר סוכר וקינמון.

5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לרבע שעה בערך או עד שיזהיבו.

6. ריח משגע, טעם נפלא!

IMG_1505

שורט ברד

עוגיות עם פקאן גרוס ושוקולד צ’יפס, הריח והטעם של הפקאן עושים את העוגיה למיוחדת וטעימה מאוד!

למצרכים:

320 גרם פקאן גרוס (במג’ימיקס)

540 גרם קמח

60 גרם קורנפלור

270 גרם אבקת סוכר

550 גרם חמאה

200 גרם שוקולד צ’יפס

להכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה ואבקת הסוכר ולערבל עד שלא יהיו גושי חמאה.

2. להוסיף את שאר הרכיבים ולערבל עד שהכל יתאחד.

3. לכדרר כדורים קטנים ולהניח בצורה מרווחת בתבנית אפיה (הם משתטחים).

4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לרבע שעה או עד ששולי העוגיות מזהיבים.

IMG_1512

עוגיות פלורנטין

עוגיות דקיקות כתחרה של שקדים פרוסים, ממכרות בטעמן.

למצרכים:

200 גרם סוכר

125 סמ”ק שמנת מתוקה

1/2 כוס דבש

50 גרם חמאה

2 כפות לימון/תפוז מגורר (לא לוותר)

תמצית וניל

3 כפות קמח

450 גרם שקדים פרוסים

להכנה:

1. לשים בסיר את כל הרכיבים למעט הקמח והשקדים ומבשלים הכל עד שנראה אחיד. להסיר מהאש ולהוסיף את הקמח והשקדים.

2. להניח בתבנית אפיה במרחקים גדולים אחד מהשני בכל פעם כף מהעיסה- רצוי ללא הרבה נוזל מהסיר….

3. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 5-6 דקות. לחכות לקירור מלא לפני נגיעה בעוגיה. לשמור בקופסה אטומה עם נייר מפריד בין שכבה לשכבה.

IMG_0767

עוגיות שחיתות מטריפות

עוגיות שפרסמתי בעבר, לא יכולתי להתעלם מקיומם. את העוגיות שוקולד המושלמות האלה, הייתי מוכרת בלי סוף בקונדיטוריה. הן היו נחטפות. אבל ההצלחה שלהן היתה בעיקר בזכות הריח העז שמשאירות בזמן הכנתם ואחרי ההכנה. כל הבית אפוף בריח משכר של שוקולד ווניל והטעם מושלם! קלות מאוד להכנה ונחטפות עוד לפני שנכנסות לקופסה.

למצרכים ולהכנה:

במיקסר עם וו ההקצפה לשים:

4 ביצים שלמות

225 גרם סוכר

להקציף עד לקבלת קצף תפוח מאוד ובהיר.

להמיס במיקרו:

330 גרם שוקולד מריר

45 גרם חמאה

לערבב היטב.

לערבב:

את השוקולד עם הקצף. רצוי תוך כדי עוד כמה סיבובים במיקסר ולא ביד על מנת שהבלילה תהיה אחידה.

להוסיף לקערת המיקסר 70 גרם קמח תופח (או 60 גרם קמח+1 שקית אבקת אפיה) ומעט ונילין (או מקל וניל חלקו הפנימי) לסובב עוד כמה סיבובים במיקסר עד שהכל יתאחד.

להוסיף 180 גרם אגוזי מלך קצוצים + 180 גרם שוקולד ציפס.

לערבב הכל עד שיתאחד – בתנועות קיפול ובעדינות!

בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ליצור גבעות קטנות בשק זילוף חד פעמי או בעזרת כפית במרווחים – העוגיות מתפשטות מעט.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות 8 דקות.

והריח…. אוחחח הריח….

IMG_1483

 את שאר המתכונים נשמור בהפתעה לפוסטים הבאים…. בהצלחה לכולם!

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה