ממרח פטה אזוקי – טעים ובריא למפונקים ביותר

מתכון קליל לממרח פטה אזוקי – טעים, בריא ומשובח ביותר שיזכה אתכם בהרבה נקודות זכות בקרב הטועמים הקפדניים והמפונקים ביותר! פטה עשיר בחלבון מלא ומרכיבים החיוניים, ואם מטרתכם לרדת במשקל – זוהי מנה בשבילכם!

היי לכולם!

מתכון קליל ומהיר לממרח פטה שעועית אזוקי –  טעים, בריא ומשובח ביותר שיזכה אתכם

בהרבה מאוד נקודות זכות בקרב הטועמים הקפדניים והמפונקים ביותר.

הכנתי את הממרח כבר מספר פעמים ומאוד אהבנו אותו בפורום המשפחתי המצומצם.

לפני שבוע ערכתי ארוחת ערב שישי חגיגית אליה הזמנת את כל המשפחה וגם אורחת מחו"ל,

לכן כל צהרי שישי שקדתי על הכנת מטעמים מיוחדים וטעימים כדי להפתיע ולפנק את משפחתי ואת האורחת.

על אותה ארוחה דיווחתי גם בלייב בלוגינג בדף הפייסבוק שלי ושיתפתי שלל המתכונים למנות הנוספות

שהכנתי. הממרח הזה זכה לשבחים רבים כל כך מצד בני המשפחה המאוד קפדניים באוכל:

"וואו!.. זה כל כך טעים! ממה זה עשוי? מה… – שעועית??? חשבתי שזה כבד קצוץ. משובח!

לא הייתי חושב אפילו לכיוון של השעועית! ..וכו' ), וגם קיבלתי הרבה מאוד פידבקים נלהבים מחבריי

בפייסבוק ומתאמנים שלי, כך היה זה פשע בגודל בין לאומי אם המתכון הזה היה נשאר רק

לטובת הגולשי הפייסבוק ובלי לחשוף אותו גם עבור כל עוקבי הבלוג היקרים שלי.

אגב, הידעתם ששעועיות, המוכרות כקטניות עשירים בחלבון מלא, דלים מאוד בשומן ומהוות מקור טוב

לפחמימות מורכבות שחיוניות לביוכימיה ופיזיולוגיה שלנו – לגוף בריא וחזק. הן מנקות את הגוף מרעלים

ומונעות מחלות לב.

שעועית אזוקי מומלצת מאוד לירידה במשקל עקב כמות הסיבים התזונתיים הגבוהה במיוחד, קומפלקס

ויטמינים ומינרלים (ברזל, מנגן ואבץ, ויטמין בי) שמתפקדים בתור חומר משתן טבעי ומשחררים את הגוף

מנוזלים מיותרים, מרחיקים ליחה, שורפים שומן ומאזנים חילוף החומרים לצורך שליטה על משקל הגוף.

אם אתם רוצים לרדת במשקל – זוהי השעועית בשבילכם!

(חלק "הידעתם" נכתב בעזרת הספר "האוכל עושה את האדם" מאת ד"ר ג'יליאן מקית').

מצרכים:


כוס שעועית אזוקי מבושלת (רצוי להשרות קודם במשך מספר שעות)

שן גדולה של שום

כף טחינה גולמית

כף רוטב סויה

כפית סילן תמרים ללא סוכר

חצי כפית שטוחה של מלח אטלנטי

כפית שטוחה פלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה

קורט קינמון

פלפל רמירו או גמבה אדומה קלוי בטוסטר או על להבה

ההכנה:

  1. מבשלים שעועית אזוקי עד שהיא מתרככת (30-40 דקות בערך), מסננים את המים.1
  2. טוחנים בפודפרוססור עם שן שום, טחינה גולמית, מלח אטלנטי, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, רוטב סויה וסילן.
  3. קולים בטוסטר פלפל רמירו או גמבה אדומה, קוצצים אותו ומערבבים לתוך הממרח.
  4. אפשר לקלות עוד פלפל נוסף לקישוט הקערה עם הממרח.

דרכי ההגשה:

תיהנו מהממרח על פרוסת לחם טובה או בתוך כריך מפנק עם ירקות בארוחת בוקר או ארוחת ביניים

או כתוספת לצד החביתה או ביצה מבושלת,

כמטבל בריא ומאוזן מבחינת המרכיבים (חלבון ופחמימות ושומנים בריאים) לירקות בארוחת ביניים שלכם

או חלק מארוחה קלילה, עשירה בחלבון, ויטמינים, סיבים ופחמימות מורכבות כמו שאתם רואים כאן בתמונה:

פלפל רמירו ממולא בפטה שעועית אזוקי וקינואה  – באמת תענוג של ארוחה בריאה, טעימה ומשביעה!

/

שיהיה לכם בתיאבון ולבריאות וגוף חטוב !

תעקבו אחרי בדף הפייסבוק שלי – מדי יום אני מעלה מתכונים קלים, בריאים וטעימים,

.

. חדשים ורוצים להתחיל להתאמן ולאכול נכון ? קלי קלות!

קראו "איך להתחיל להתאמן ב WOW your body"ותכנית תזונה לגוף חטוב SUPER HOT BODY

ותתחילו את המהפך האישי שלכם!

.

רוצים עוד מתכונים טעימים ובריאים?  תמצאו אותם כאן בבלוג ובקטגוריית מתכונים אתר– תיהנו!

הקניות המומלצות שלי – בדרך לסופר אוכלים בריא

.

שיהיה שלכם שבוע מצוין נעים וטעים

בהרבה אהבה

ג’ני