סלט פסטה עם סלמון, ברוקולי וירקות עם שום ולימון

אתם תאהבו את הסלט הזה לארוחת צהריים או ערב – זו ארוחה מרעננת, טעימה בטירוף וסופר בריאה!

היום אני רוצה לשתף אותכם בארוחה מאוד טעימה ובריאה שהכנתי. תנסו אותה לארוחת צהריים או ערב, היא מצויינת גם כארוחה אחרי האימון. אני ובעלי מאוד אהבנו אותה לכן אני בטוחה שאתם תאהבו ותהנו ממנה גם והיא תוכל להשתלב בקלות גם אצל מי ששומר על הדיאטה. הסלט עשוי מ- superfoods בריאים בעלי ערך תזונתי גבוה וזה מאפשר להינות מארוחה משביע מכמות קטנה יחסית, שמכילה כמות גדולה של ויטמינים, מינרלים, חלבון איכותי, פחמימות מורכבות בעלי ערך גליקמי נמוך, הרבה סיבים תזונתיים וחומצות שומן חיוניות שחשובות אפילו לצורך הרזיה והורדת אחוזי שומן. לכן מנה הזו תעזור לכם להרזות ולשמור על הגזרה ולהינות משפע של בריאות במנה אחת.

מרכיבים: (כ-4 מנות)

חצי חבילה של פסטה מקמח מלא

תפרוחת 1 של ברוקולי טרי (אפשר קפוא)

200 ג' דלעת

חופן של נבטי חמניה

בצל סגול 1 בינוני חתוך לחצאי עיגולים

חופן וחצי של עגבניות שרי מסוג תמר חתוכות לעיגולים

תיבול:

חופן פטרוזיליה קצוצה

לימון וחצי סחוט

5 פרוסות סלמון מלוח חתוך בצורת קוביות

כפית פלפל שחור גרוס

כף חומץ בלסמי

2 שיני שום מעוכות וחתוכות

2 כפות שמן זית

זמן ההכנה: כחצי שעה

אופן ההכנה:

1. מבשלים פסטה בסיר עם מעט מלח ים (זמן בישול של פסטה מקמח מלא בדרך כלל 20 דקות).

2. הכנת ברוקולי – אפשר לבשל ברוקולי יחד עם הפסטה במשך 2-3 דקות עד שמתרכך מעט, ולהוציא לתוך המים קרים. חותכים לפרחים קטנים

3. הכנת דלעת – קולעים פרוסות לא עבות של דלעת מרוחות מעט עם שמן זית בטוסטר עד שמתרככות מעט. חותכים לקוביות קטנות

4. הכנת מרינדת סלמון – להשרות לכמה דקות את חתיכות הסלמון עם לימון, חומץ בלסמי, שום, פלפל, פטרוזיליה קצוצה  ו-2 כפות שמן זית

5. מוסיפים את הברוקולי, דלעת, עגבניות שרי, נבטי חמניה ובצל חתוך לכלי גדול יחד עם הפסטה. מפזרים מעל את המרינדה עם סלמון ומערבבים.

6. מגישים עם כף שמנת חמוצה (9%) – מערבבים פנימה  – זה הולך כל כך טוב ביחד!

שיהיה בתיאבון וחג שמח! 

 

ג'ני