הבלוג של veredmioni

"אני רק טועמת…."

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל... +עוד

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל ביקור רב במסעדות, גדלתי בבית שנושם אוכל 24 שעות ביממה, כל בני משפחתי נדבקו בחיידק האוכל...בנוסף אני מאוד ביקורתית בכל מה שקשור לאוכל, משתפת הרבה את חברי בפייסבוק במתכונים שהכנתי ובמסעדות שבקרתי וככה בעצם עלה הרעיון, יותר ויותר אנשים אמרו לי שאני חייבת לכתוב את זה בצורה מסודרת ולשתף עוד אנשים, אז הנה אני כאן, פותחת בלוג אוכל, בבלוג יהיו גם ביקורות על מסעדות שבקרתי בהן וגם מתכונים שניסיתי, מקווה שתהנו.... ויש עוד משהו קטן שחשוב לי שתדעו עלי, אני כבר למעלה משנתיים שלא נוגעת בבשר או בחלב מטעמים אידאולוגיים, הייתי בטוחה שיהיה לי מאוד קשה, כי מאוד אהבתי בשר, הופתעתי ובגדול, לא קשה בכלל ואפילו קל מאוד, יש תחליפים מעולים להכל וחלק מהמטרה של המתכונים שלי זה להוכיח לכם זאת :)

עדכונים:

פוסטים: 46

החל ממאי 2014

במסגרת המצב הביטחוני אני ממשיכה לשהות בבית ולהכין דברים משמינים!!! הפעם החלטתי ללכת על פיצה ביתית, בדרך כלל אני עושה פיצה עם מתכון בצק הפוקצ’ה המעולה של קרין גורן, אך מכיוון שלא היו לי שמרים החלטתי לעשות ניסיון ולהשתמש במתכון להכנת הבצק שהיה על גב אריזת הקמח שמרים של אסם (זה קמח שהשמרים כבר בפנים) הופתעתי ממש לטובה, יצא בצק מעולה!!!

ולעבודה…..

12079464_10153509742676609_4148101774193604023_n

12075025_10153509743086609_6856650693170470825_n

החומרים לבצק:

כמות שמספיקה ל- 2 פיצות מרובעות גדולות – שממלאות כל אחת כמעט תבנית של תנור.

שלוש וחצי  כוסות קמח שמרים לפיצה(חצי קילו)

6 כפות שמן זית

2 כפיות סוכר

1 כפית גדושה מלח

1/2 1 כוסות מים פושרים(כ- 300 מ”ל)

קמח שמרים של אסם

קמח שמרים של אסם

אופן הכנת הבצק:

  1. שופכים לקערה קמח שמרים, סוכר,  מים פושרים ושמן זית.
  2. לשים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למש 7-5 דקות עד שמתקבל בצק חלק, לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח.
  3. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומשאירים לתפוח במקום חמים למשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. כשהבצק תפוח, לשים להוצאת האוויר, מכסים ומשאירים לתפיחה נוספת של כשעה.

*** הבצק מספיק לכמות  גדולה של 4 פיצות גדולות, יש אפשרות להשתמש בחלק מהבצק ואת השאר ניתן להכניס למקרר והוא נשמר גם שבוע ימים וכל פעם שתרצו להכין פשוט תוציאו את הגודל הרצוי ותחזירו את השאר למקרר.

****הערה- בנוסף אני מאוד אוהבת להוסיף לבצק בשלב הלישה גם עיטורי עגבניות מיובשות של אוליביה, כמובן שזה לא חובה, אך זה משדרג פלאים את טעם הבצק. 

 

***** למי שאין קמח עם שמרים כמו במתכון למעלה ורוצה להכין עם קמח רגיל מצ”ב מתכון לבצק רגיל וטעים מאוד:

החומרים לבצק:

כמות שמספיקה ל-4 פיצות מרובעות גדולות – שממלאות כל אחת כמעט תבנית של תנור.

מצרכים לבצק:

1 קילו קמח רגיל
1 שקית שמרית (50 גרם) רצוי להוסיף גם משפר אפיה שצמוד לשמרית
שתיים ושני שליש כוסות מים (אם הבצק דביק מדיי תוסיפו מעט קמח ואם הוא קשה מדיי אפשרי להוסיף  מעט מים(3 -4 כפות)
2 כפות דבש או סילאן (או סוכר)
כף מלח
אני שמה חצי כוס שמן זית או קנולה (אפשרי גם רק שליש כוס שמן זית)

אופן הכנת הבצק:

  1. לשים  את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 7-5 דקות עד שמתקבל בצק חלק.
  2. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד או מגבת ומשאירים לתפוח במקום חמים למשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל המאפה הרצוי . חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק. משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות, ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה של 20 דקות.

*** אני לוקחת חלק מהבצק ואת השאר מכניסה למקרר, הבצק יכול לנוח במקרר גם במשך שבוע וכל פעם שאני רוצה להכין אני מוציאה את הגודל הרצוי ומחזירה את השאר לקירור.

 

2014-07-15-12-37-29_deco (640x481)

הבצק שתפח עם עיטורי עגבניות מיובשות של "אוליביה"

הבצק שתפח עם עיטורי עגבניות מיובשות של “אוליביה”

החומרים לרוטב פיצה:

 1/2 פחית שימורים של עגבניות קלופות או לחילופין ניתן להשתמש ברוטב מוכן כמו בתמונה

1/2 קופסא קטנה של רסק עגבניות

1/4 כוס מים רותחים

3 כפות קטשופ

3 שיני שום כתושות (אני משתמשת בשום קפוא של דורות, 4 קוביות)

6 כפות שמן זית

חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים

1/2 כפית אורגנו יבש

1/2 כפית בזיליקום יבש

2 כפות סויה

מלח וסוכר לפי הטעם

למי שאוהב חריף ניתן לשים פלפל בנדיבות

עגבניות קלופות

עגבניות קלופות

15-10-05-00-02-55-738_deco (415x640)

אופן הכנת הרוטב:

  1. מרסקים בבלנדר יד את העגבניות מפחית השימורים(אני לא אוהבת גושים ברוטב).
  2. מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את השום ומטגנים מספר שניות.
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות,  מים רותחים, קטשופ, סויה, תבלינים, מערבבים, טועמים ומשפרים לפי הטעם.
  4. מצננים מעט לפני השימוש.

 

***הערה- לגבי הרוטב המוכן אני מוסיפה לו את כל שאר חומרי הרוטב  שרשומים למעלה ומשפרת את טעמו (במקום להשתמש בעגבניות מקופסת השימורים אני משתמשת בצנצנת רוטב וכל שאר השלבים נשארים אותו הדבר).

הרוטב המוכן

הרוטב המוכן

אופן הרכבת הפיצה:

שמים נייר אפיה בתבנית, על נייר האפייה בוזקים שמן זית בנדיבות, בנוסף שמים שמן זית גם על הידיים (מקל על העבודה עם הבצק) לוקחים כדור בצק ופשוט פותחים אותו בעזרת הידיים על גבי נייר האפייה, במידה ויש צורך שמים על הבצק מעט שמן זית, זה עוזר לפתוח אותו ביתר קלות.

2014-07-15-12-57-40_deco (640x479)

לאחר ששיטחנו את הבצק בתבנית יוצקים כמות נדיבה מהרוטב שהכנו ומפזרים אותו לשכבה אחידה.

*** הערה לגבי עובי הפיצה- למי שאוהב פיצה דקה, שישטח את הבצק לעובי דק ומיד בסיום שלבי הכנת הפיצה לתנור, מי שאוהב פיצה עבה שישטח את הבצק יותר עבה ובסיום ההכנה שייתן לפיצה לנוח מעט בתבנית ולתפוח עוד קצת.

2014-07-15-13-48-59_deco (640x491)

מעל הרוטב ניתן לפזר כל תוספת שאתם אוהבים (כיד הדמיון החופשי) כגון:  זיתים, טונה, תירס, פטריות, אנשובי, אננס, עגבניות , בצל, בטטה, חציל, ארטישוק ועוד.

***הערה-את לבצל אני שמה לפני בקערה ושופכת עליו מעט שמן זית וזעתר ואז שמה מעל לגבינה כדי שיהיה קריספי, תחליטו אתם אם אתם מעדיפים מעל הגבינה או מתחת לגבינה….

מגוון תוספות

מגוון תוספות

 

2014-07-15-14-07-41_deco (640x462)

מעל לתוספות מפזרים גבינות, ניתן להשתמש בסוג אחד של גבינה צהובה שאתם אוהבים או ניתן לעשות מיקס ולשים מספר סוגי גבינות כגון (צהובה, מוצרלה, בולגרית ועוד).

בגרסה שהבצל מעל לגבינה

בגרסה שהבצל מעל לגבינה

לפני הכניסה לתנור

לפני הכניסה לתנור

אופים בתנור שחומם מראש לכ-225 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד) במדף התחתון, במשך כ-10-5 דקות עד להזהבה של הבצק למטה, אתם יכולים להרים מעט את הפיצה בעזרת תרבד ולראות האם הבצק זהוב.

***אם יש לכם אבן שמוט – כמובן – זה המקום להשתמש בה.

בתאבון!!!

 

בטח כבר שמתם לב שאני משקיעה הרבה זמן, מחשבה ואנרגיות בכתיבה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

בנוסף אם אהבתם את הפוסט שלי ואתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שאפרסם בעתיד, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש, תהנו….

אני נוהגת לשים תמונות של המוצרים בהם אני משתמשת, יש כאלו שזה נראה להם כמו פרסומת, אך זה ממש לא פרסומת !!! מכיוון שקהל היעד של המתכונים שלי הוא אנשים שאין להם מושג בבישול, אני מנסה לפשט להם את החיים ע”י הבאת תיעוד של כל שלבי ההכנה כולל צילומים של המוצרים בהם אני משתמשת בצורה הכי ברורה ופשוטה שיש. חשוב לי להדגיש שאני לא מקבלת מימון או תשלום משום גוף!!!

 

עוד מהבלוג של veredmioni

תצוגה מקדימה

דפי אורז במלית ירקות מוקפצים שלב אחר שלב- מנה בריאה, טעימה, מרעננת וללא גלוטן.

כשמתחשק  לי משהו טעים, מרענן ולא משמין אני מכינה את הרולים האלו, הם קלים להכנה ושווים את ההשקעה המועטה. הם מזכירים מעט אגרולים, אך ללא הטיגון,  ניתן לאכול אותם קרים,  בטמפרטורת החדר, או ניתן לחמם במיקרו לכמה שניות. מי שממש...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

חציל מוקצף בטעם גן עדן

ממרח\ סלט טעים כל כך ומהיר וקל להכנה, אצלנו השיא היה שהכנו אותו 3 פעמים ברציפות בשבוע  אחד מרוב שהתחסל מהר..... את ההשראה לממרח\ סלט קבלתי ממספר מסעדות שאכלתי בהן כגון : "אדלינה" "מנטה ריי" ו"דליקט".  ...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

המתכון הסודי לעוגת גזר שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה

לאחר תחנונים ובקשות רבות מצד בני המשפחה, התרציתי והסכמתי להכין את עוגת הגזר הסודית שלי, למתכון הנוכחי הגעתי לאחר חיפושים מייגעים אחר המתכון המושלם, העוגה בעצם מורכבת ממספר מתכונים שמצאתי ברשת ומכל מתכון לקחתי משהו עד...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה