הבלוג של Tamar Gaash

פּה גדול

עדכונים:

פוסטים: 99

החל מיוני 2010

בשיטוטי בפינטרסט המופלא pinterest – מצאתי את המתכון הזה בבלוג אוכל אמריקאי, עוגה בחושה, קלה מאד להכנה
כאן השתמשתי באוכמניות טריות ככתוב במתכון אבל מכיון שמחירן מאד גבוה.. אפשר להשתמש באוכמניות קפואות שהן זולות יותר – אין צורך להפשיר אותן, מכניסים אותן לבלילה כשהן קפואות.

לעוגה:
100 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
1/2 כוס חלב
כפית תמצית וניל
כוס וחצי קמח רגיל
כפית אחת אבקת אפייה
כף אחת של קליפת לימון מגוררת
כוס אוכמניות טריות או קפואות

מערבלים במיקסר את החמאה והסוכר כ3 דקות, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה וממשיכים לערבל.
מוסיפים את החלב, תמצית הוניל וקליפת הלימון ומערבלים כדקה נוספת.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה, מערבלים עד שהעיסה אחידה (בבקשה להימנע מעירבול יתר).

שופכים את האוכמניות לקערית, מוסיפים כפית קמח רגיל ומקפיצים אותן בקמח (זה ימנע את שקיעתן בעוגה) מוסיפים את האוכמניות לעוגה, מערבבים בעדינות בכף עץ, מעבירים את הבלילה לתבנית מאורכת מרופדת בנייר אפייה ואופים כ40-50 דקות בחום בינוני או עד שהעוגה קפיצית למגע.

בינתיים בסיר קטן, שמים 4 כפות מיץ לימון + 4 כפות סוכר, מבשלים על אש קטנה עד אשר הסוכר נמס – עניין של 2-3 דקות, מורידים מהאש.
כאשר העוגה מוכנה, מוציאים מהתנור, מחוררים אותה בכמה מקומות בעזרת שיפוד עץ ומשקים אותה בסירופ.
נותנים לעוגה להצטנן לפחות שעה.
מכינים את זיגוג הלימון:
חצי כוס אבקת סוכר + כף מיץ לימון – מערבבים היטב עד שלא יהיו גושים וכאשר העוגה קרה לגמרי יוצקים עליה את הזיגוג.
מי שמתעצל – אפשר רק לפדר עם אבקת סוכר

עוד מהבלוג של Tamar Gaash

תצוגה מקדימה

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הקלאסי

אני קוראת להן לביבות הפרס.. כי שנה שעברה שלחתי את התמונה והמתכון להגרלה וזכיתי במקום הראשון :) זה המתכון הקלאסי - ככה אוכלים אצלנו בעדה בתוספת סוכר למעלה ושמנת חמוצה בצד. 4-5...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לחם בסגנון איטלקי עם עשבי תיבול גבינות ועגבניות מיובשות

בשבוע שעבר היה לי הרבה זמן פנוי, ביליתי 4 ימים בבית חולים עקב זיהום בדם שנגרם מנשיכת עכביש, את זמן האשפוז העברתי, לא נעים לאמר, בישיבה בקפה ארומה במרכז הקניות הסמוך ובקריאת בלוגי בישול מחו"ל..המתכון הזה מצא מאד חן בעיני כי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

חאצ'פורי - בורקס גרוזיני במילוי גבינה

קיבלתי להתנסות שתי חפיסות של גבינת חמד (פיראוס-תנובה) ונתבקשתי  להכין איתן מאפה גרוזיני..אני רחוקה מהעדה הגרוזינית (או שמא יש לאמר גיאורגית) כמרחק מזרח ממערב.. ובכל זאת...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה