הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 136

החל מינואר 2014

שושני שמרים לשבועות, להדוניסטים ולפוריטנים

30/05/2016

 

כבר זה זמן שמסתובב במרשתת מתכון לעוגות בעלות מוניטין נפשע, בשם “הרוזלך של לנדוור”. כולכן מכירות את המוצר הזה. אחרי ארוחה שלמה בסניף המועדף עליכן, המלצרית מציעה שתקנחו ברוזלך. לשולחן מגיעה ערימת ענק של גלילות שמרים קטנות, עם צריבה מהטאבון ומילוי שוקולדי מתוק. אי אפשר לחסל את זה לבד. דרושות תעצומות נפש כדי לחסל את זה בזוג.

אז יצא שבערב ל”ג בעומר, קימבנתי את הילדים ולא יצאנו לאף מדורה, ובתמורה סינדלתי את עצמי ואירחתי פה כמה מחבריהם למסיבת פיצות. כטוב ליבי בהכנת הבצק (ברור שעם כוס יין, בכל זאת גדוד של אינדיאנים מחרב לי את הבית בעודנו מדברים), החלטתי להפניק את הילדים בגרסה משלי לרוזלך דנן.

ניסיתי את המתכון כמו שנתנו אותו באתר המפורסם. זה לא ממש עבד. אז עשיתי כמה שינויים ותיכף תראו מה שיצא.

עכשיו, ביקשו פה נורא יפה בסלונה, שאם אפשר שאכתוב מתכון אחד בשתי גרסאות: גרסה רגילה וגרסה מופחתת שומן או סוכר. עכשיו אני, אני חייבת לעשות הכל הפוך. אז במיוחד בשבילכן, כתבתי מתכון בשתי גרסאות: גרסה רגילה, וגרסה עתירת שומן וסוכר.

על כל דבר אפשר להסתכל משני צדדים. לפחות.

rozalach_jam_blueריבה ביתית ואבקת סוכר?

שושני שמרים הדוניסטיות ופוריטניות

 

מרכיבים לגרסה הרגילה 

4 כוסות קמח, ועוד מעט לקימוח בהמשך
כוס וחצי מים חמימים
1/2 כפית מלח
כפית שמרים יבשים
1/4 כוס שמן חמניות (או קנולה, או תירס. לא זית)

“איפה הסוכר?”, ישאלו חדי העין. אז אין סוכר בבצק הזה. תאמינו לי, הוא לא יחסר לכם. גם במתכון המקורי של לנדוור אין סוכר בבצק.

אפשרויות למילוי:
ריקוטה ודבש
ריקוטה ודובדבנים קצוצים
ריבת פרי תוצרת בית (אם לא אתם הכנתם, יש סיכוי של 85% שיש לכם בארון צנצנת שמישהו אחר הכין בשבילכם. למה לא להשתמש?)
פובידל, שזה הכי ללא תוספת סוכר שיש

שלא תגישו את זה יבש:
מקסימום פיזור קליל של אבקת סוכר על המאפים, לא באמת חייבים, וכוס תה קר.

 

מרכיבים לגרסה המושחתת 

4 כוסות קמח, ועוד מעט לקימוח בהמשך
כוס וחצי חלב חמים
1/2 כפית מלח
כפית שמרים יבשים
50ג’ חמאה מומסת
כף סוכר

אפשרויות למילוי:
כל ממרח מתוק שקניתם פעם ויושב בארון: נוטלה, או השחר (לנוסטלגיים), או ריסז (לאמריקנופיליים), יחד עם פקנים מסוכרים קצוצים
גבינת פילדלפיה מעורבבת עם סוכר לטעמכם ודובדבני אמרנה קצוצים
שערות חלבה ופצפוצי שוקולד מריר

שלא תגישו את זה יבש:
כדור גלידה לטעמכם ו/או שמנת מתוקה 38% מוקצפת לקצפת חזקה עם כף אבקת סוכר ומעט וניל

 

כלים ספציאל

קערה לבצק או מיקסר, מרית נוחה למריחה של המילוי, 2 תבניות לתנור עם נייר אפייה.

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את הקמח והמלח, מערבבים מעט, מוסיפים את השמרים, השמן (או החמאה המומסת) והמים ומערבבים יחד לבצק. לשים כחמש דקות עד שהבצק אחיד, גמיש וחלק. מניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה. יותר חשובה הכפלת הנפח מאשר הזמן המדוייק. עדיף שהבצק יהיה קצת דביק, תמיד אפשר להוסיף קמח בשלב הרידוד.
  2. מוציאים את האויר (זה לא באמת אויר, זה פחמן דו חמצני) מהבצק, ומחלקים לארבעה חלקים. על משטח מקומח, מרדדים כל חלק למלבן צר, ארוך ודק, בעובי של 3-4 מ”מ.
  3. מורחים כל עלה בשכבה נדיבה של המילוי המועדף, ומגלגלים לרוחב לרולדה ארוכה. חותכים בסכין פיסות באורך 2-3 ס”מ, ומניחים בתבנית עם קצת מרחק ביניהן, שיהיה להן מקום לתפוח. אם המילוי הוא גבינה, מעמידים אותן כמו שושנים. אם המילוי הוא ריבה או ממרח שוקולד, כדאי להשכיב על הצד. מתפיחים שוב, כחצי שעה.
  4. מחממים תנור ל-220 מעלות. כשהוא חם, מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-10 דקות בטורבו, עד שהבצק רק מתחיל להזהיב. מוציאים ומשתדלים לא לזלול מייד, כי המילוי ישרוף לכם את האמאמאמאמא של החיך, וגם כי מאפה שמרים לוהט מהתנור עדיין לא יציב, ובין הכוויות תרגישו שהוא סמרטוטי מדי.

rozalach_cheese_pinkאו אולי גבינה ודובדבנים עם תועפות קצפת?

מגישים לפי ההמלצות, או שמצליבים בין אופני ההגשה. אני לא אגלה אם אתם לא תגלו. ומילה אחרונה: שימו לב שהגרסה הרגילה לבצק לגמרי מתאימה לרגישים לחלב, ביצים וגם לטבעונים.

רגע! מי שאלה פה למה זה מתאים לשבועות? זה לא ברור? כי או מילוי גבינה או מילוי ריבת פרי ביתית! יש יותר שבועות מזה? נו באמת.

לסיום, שיר על דברים שאפשר לראות גם מכאן לשם וגם משם לכאן, מלהקה שלכל הזמרים שלה קוראים ג’ון.

embedded by Embedded Video

ועוד תמונה אחרונה, כי אני יכולה פשוט לזלול אותה ככה מהמסך:

rozalach_jam_pink

זה הכל להפעם. היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞ 

 הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים 

 

 

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה