הבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

המטבח של קלרה

אמא, בשלנית, כותבת מהלב. "במטבח של קלרה" תוכלו למצוא מתכונים בייתים ופשוטים שמתאימים לכל המשפחה, ממבוגרים ועד ילדים שרק החלו לאכול, וכן סיפורים על חיי כאם (ללא אם), אישה ובשלנית בהתהוות.

עדכונים:

פוסטים: 55

החל ממאי 2014

אני ללא ספק נהנית לבשל !! זה פשוט עושה לי טוב, משהו ביצירה של האוכל באהבה, משהו בהתעסקות עם האוכל, משהו בזה שאת מכינה אוכל שמזין את בני ביתך, שמאכיל אותם, שנותן להם כח, נותן לי תחושה אדירה של סיפוק והנאה גדולה. (כבר אמרתי שאני אמא במהותי ….)

אבל …..

לא תמיד יש כח, זמן, חשק או אנרגיות לבשל

אבל חייבים

אז מה עושים ? ?

חוסכים בזמן ומבשלים בתבשיל אחד ארוחה שלמה. ארוחה שכוללת חלבון, פחמימה וירק.

אז כמו ששמתם לב המתכונים שאני מעלה מתאימים לילדים אך כמובן שלא רק, המתכונים מתאימים לכל המשפחה מקטן ועד גדול.

המתכון שלי לקציצות הוא פשוט וקל וכאמור מרכיב בתוכו את כל המרכיבים החשובים בארוחה אחת.

במתכון מצוין כמות לקילו קציצות, כמובן שניתן לעשות פחות או יותר ולשנות בהתאם את הכמויות של שאר המרכיבים.

מרכיבים לקציצות:

חצי קילו בשר בקר טחון

חצי קילו עוף או הודו טחון

בצל גדול מגורד בפומפייה

2 שיני שום כתושות

מלח, פלפל, סוכר,  כף שמן זית- כמויות לפי טעמכם, אני מסתפקת בקורט מכל מרכיב

כף וחצי רסק עגבניות

2 כפות פרורי לחם

2 ביצים

מרכיבים לרוטב:

שמן זית

1 בצל בינוני מגורד בפומפייה

3 שיני שום כתושות

2 עגבניות מגורדות בפומפייה

2 קישואים מגורדים בפומפייה

2 גזרים מגורדים בפומפייה

2 תפוחי אדמה מגורדים בפומפייה

מלח, סוכר, פלפל

אופן הכנה:

נתחיל בקציצות: מערבבים את כל מרכיבים של הקציצות בקערה גדולה. עדיף לערבב עם הידיים כדי להגיע לעיסה אחידה ויפה.

מניחים בצד את הקציצות ועוברים להכין את הרוטב.

במחבת עמוקה מטגנים עם 2 כפות שמן זית את הבצל והשום. לאחר טיגון קצר מורדים לאש קטנה ומוסיפים את העגבניות, קישואים, גזר ותפוח אדמה (כאן בעצם נמצאים הירקות והפחמימות כתוספת לבשר שהוא החלבון). מוסיפים מלח, סוכר, פלפל ושמן זית לפי טעמכם וממשיכים לטגן עוד כמה דקות ספורות.

מוסיפים 2 קופסאות של רסק עגבניות ו- 6  כוסות מים.

אני יודעת שזה נשמע הרבה אבל אנחנו צריכים המון רוטב בכדי שיהיה מקום לכל הקציצות.

כעת ניתן להעביר לאש גדולה ולערבב, בשלב זה מומלץ לטעום את הרוטב ולהוסיף תבלינים על פי טעמכם. כפי שבטח כבר גילתם אני נשארת נאמנה לתיבול הבסיסי ומוסיפה בשלב זה שוב, מלח, פלפל, סוכר ושמן זית. ממשיכה לערבב עוד קצת ועוברת לשלב של הכנסת הקציצות.

מרטיבה את ידי לפני הכנה של כל קציצה, יוצרת קציצה עגולה וחלקה בגודל קטן עד בינוני ומכניסה לרוטב.

משלב זה ישנן 2 אופציות,

אחת- לבשל על אש בינונית 45 דקות ולהוריד מהאש.

שנייה- לאחר 45 דקות של בישול על אש בינונית להקטין את האש לאש הכי קטנה לבשל עוד חצי שעה.

מומלץ להגיש בצלחת עם המון רוטב שכולל בתוכו את הירקות והפחמימה או לא להתעצל ובזמן הבישול של הקציצות להכין סיר אורז לבן הכי פשוט שיש ולהגיש מעל האורז את הקציצות.

ניתן לטחון עם בלנדר מוט או לרסק את הקציצות עם מזלג לילדים על פי השלב בו נמצאים כעת.

באמת שיוצא מעולה !!! בתיאבון : )

 

 

עוד מהבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

תצוגה מקדימה

עוגת פתי בר קפואה- עוגה לימיות הקיץ החמים

יום הולדת- אמא- 35 בשבוע הבא אחגוג את יום הולדתי ה- 34. עברתי 34 שנים של חיים והנה שבוע הבא אני פותחת את שנתי ה- 35. המספר הזה, 35, תמיד גרם לי לתחושת צמרמורת, גם אם סתם הופיע באיזה תרגיל בחשבון שפתרתי בתור ילדה וגם אם במחיר של מוצר...

תצוגה מקדימה

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני מצרכים: למילוי:  2 כפות שמן זית 3 בצלים בינוניים...

תצוגה מקדימה

לביבות עדשים ותפוחי אדמה

לביבות עדשים ותפוח אדמה  מצרכים: 1 בצל בינוני מגורד דק בפומפייה 3 שיני שום כתושות 2 כוסות של עדשים ירוקות מוכנות 2 כוסות של פירה תפוח אדמה כף טחינה גולמית כף...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה