הבלוג של Shilat Landenberg

שילת לנדנברג

עדכונים:

פוסטים: 28

החל מינואר 2017

כשאני אומרת בא לי להכין קציצות, יש מלא גרסאות לקציצות, אין ספור הצעות אבל מתכון אחד מיוחד של חברה אהובה קנה אותי במרכיבי הסופר פוד שלו וכמובן בטעם.

אז החלטתי לשתף בתובנה שקציצה עדיין יכולה להיות מפתיעה!

אז לכבוד פורים קבלו את הקציצה שהתחפשה:

 20170308_151238

לסיר קציצות משפחתי:

קילו בשר צלעות בקר טרי טחון פעמיים

 2 כפיות חרדל

2 כפות זרעי ציה

3 כפות פתיתי כוסמין

1בצל מגורד וסחוט

כוס עלי נענע קצוצה

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור גרוס

לערבב הכל יחד טוב טוב ולשים בצד

לרוטב:

2 בצלים פרוסים לעיגולים

חציל לא מקולף פרוס לעיגולים

2 עגבניות פרוסות לעיגולים

3 קוביות שום דורות

2 כפות סילאן

4 כפות רסק עגבנית

כפית גדושה מלח לימון

חצי כפית מלח

פלפל שחור גרוס

חצי כף עריסה

צרור נענע קשור

תכלס לעבודה:

לשים בסיר רחב קצת שמן, כשהשמן חם שמים שכבה של עיגולי בצלים, מעלייה שכבה של עיגולי חציל ומעל את עיגולי העגבניות, להוסיף מים לכיסוי הירקות ואת שאר המרכיבים לרוטב ולהביא לרתיחה.

כשהרוטב רותח עושים מהבשר כדורים בגודל כדור פינג פונג וזורקים את הקציצות בעדינות לרוטב, מביאים שוב לרתיחה ומשאירים על אש קטנה שעה.

מעולה כתוספת ליד אורז לבן, קוסקוס, פתיתים ופירה.

מעולה גם כמנה בפני עצמה של חלבון וירקות לשומרים על המשקל.

ובכלל מעולה להניח את הסיר במרכז השולחן ולאכול יחד כולם.

ב ת א ב ו ן

ותודה לטל האהובה על הרעיון והמתכון.

עוד מהבלוג של Shilat Landenberg

תצוגה מקדימה

חזה עוף במרינדת עשבי תיבול

שוברת את הראש כל ערב מה להכין לילדים מחר לצהרים? יש לי פתרון בשבילך שיתן לך שקט לכמה ארוחות.   חזה עוף במרינדה שאפשר להכין לכמה ימים מראש וכל פעם להכין ממנו ארוחה חדשה בפני...

תצוגה מקדימה

שניצל אפוי בניחוח וטעם איטלקי

  שניצל זה החיים והוא לא חייב להיות מטוגן או וינאי, בכל בית יודעים שאם מכינים שניצל לילדים זה חוסך המון פרצופים. בבית שגדלתי בנוסף לבישול עירקי מסורתי של סבתא תמיד עמדה ערמה ענקית של שניצל על השיש שנגמר עוד לפני שהגיע...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

טארט תותים עם בצק פריך שמכינים בצ'יק

והפעם פוסט בלי שום (תמונה של) דורות השיעור הראשון לחמים. מי מכיר אישה שזה לא האויב הכי גדול שלה? מהיום שקיבלתי את התוכניה והופיע לחמים על הפגישה הראשונה לא ידעתי את נפשי מרוב דאגה. אז השד לא כזה נורא, ללוש, לרדד, לצנן,...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה