נעים להכיר, שמי שני זהר ואני סטייליסטית אישית. אני מלבישה נשים, נשים כמוני, נשים שאוהבות להיראות ולהרגיש טוב, נשים מלאות בעיקר בחיים ושמחה. אני מעניקה לנשים כלים להכיר את גופן, לעשות בחירות נכונות, להכיר צבעים, גזרות ועולם... +עוד
עדכונים:
פוסטים: 150
החל ממרץ 2014
24/07/2019
בזמן האחרון אני מנסה להקשיב יותר לגוף שלי ולתת לו את מה שהוא צריך.
לא את מה שהוא רוצה, כי אז הייתי חיה על קוראסון שקדים, פיצה זיתים ונוטלה. לא ביחד, חס וחלילה, יש לי גבולות.
אבל זה הכיוון.
אז מה הגוף שלי צריך? בחום הזה, ירקות- והרבה!
גם אם אין לי חשק לחתוך לי סלט גדול כל יום, את הירקות שלי אני צורכת גם דרך שייקים ירוקים,
שלפעמים אני מרמה קצת ומכניסה איזה פרי או שניים… אבל באמת שאני משתדלת להכניס כמה שיותר עלים ירוקים וירקות מלאי ויטמינים לתפריט היומי שלי.
אז כשהוזמנתי לקחת חלק בסדנת פטריות של מרינה פטריות מהגליל-
זה בא לי טוב, ממש טוב.
בסדנא שהתקיימה בדן גורמה והנחתה השפית פאני רוטשטיין,
התנסנו במתכונים שונים עם מגוון הפטריות ושאר הירקות של מרינה פטריות מהגליל-
התחלקנו לכמה קבוצות, כשכל קבוצה מתמקדת במתכון אחר- אסייתי, ים תיכוני, צרפתי, איטלקי, ישראלי,
ואנחנו בחרנו במנה קלאסית מהמטבח הים- תיכוני, מנה שכל אחד מכיר, אבל- עם טוויסט מיוחד:
קבלו דג מרוקאי- לא כמו שחשבתם!
במקום נתחי דג ברוטב אדום, הדג המרוקאי מגיע בצורת קציצות דג רכות ומעודנות,
שמתבשלות בתוך פלפלונים קטנים ומתקתקים.
הטעמים המיוחדים של המנה המסורתית נשמרים, אבל ההגשה שונה לגמרי.
המתכון של פאני רוטשטיין:
לתערובת קציצות הדג:
2 חבילות פלפלוני טינקרבל
חצי קילו דג טחון
חצי כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה ונענע)
2 כפיות לימון כבוש קצוץ (אופציונלי, אנחנו הכנו בלעדיו)
מלח ופלפל
כף שמן זית
כף פירורי לחם
חצי כפית אבקת קארי
חצי כפית הבראט
חצי ביצה טרופה
לרוטב:
חבילת כוסברה קצוצה
4-5 שיני שום
1-2 פלפל צ’ילי חריף פרוס
כוס מים
מלח ופלפל
שמן זית
עגבנייה אדומה מגורדת
כפית לימון כבוש (שוב, אופציונלי)
רבע כפית כורכום
כפית גדושה פפריקה
כף מיץ לימון טרי
והנה אופן ההכנה:
חתכו את הפלפלונים לאורך, נקו את הגרעינים אבל השאירו את העוקץ,
ערבבו היטב את חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה, ומלאו את הפלפלונים החצויים במלית.
חשוב לדחוס את המלית לתוך חצאי הפלפלים וליצור מן גבעה קטנה.
בינתיים,
בסיר רחב, מטגנים את עשבי התיבול, הצי’לי, העגבנייה המגורדת, הלימון הכבוש ושיני השום,
ואחרי מספר דקות (לשמור שהשום לא יישרף), הוסיפו בזהירות כוס מים רותחים.
אחרי שהרוטב מגיע לרתיחה- מעבירים לאש קטנה ומבשלים מכוסה כרבע שעה.
בקערה נפרדת ערבבו חצי כוס שמן זית עם שאר התבלינים, והוסיפו לסיר יחד עם הפלפלונים.
חשוב לכסות את הפלפלונים עם הרוטב כדי שייספג בקציצות, אפשר לעשות את זה עם כף בטפטוף מעל.
מכסים ומבשלים עוד כעשרים דקות עד שהפלפלים מוכנים,
ולקראת ההגשה- מפזרים כוסברה טרייה קצוצה מעל הקציצות.
בתיאבון!
צילמה: גלית סבג
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות