הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

j

תודה לצלמת (ולטועמת) רוני מ-9in style על התמונות :-)

כרובית. כבר שנים שלא נכנסה למפתן מטבחי. כשהכרתי את בעלי, הוא היה מכין לנו סלטים גדולים כאלה עם כרוב וכרובית וברוקולי חיים, ורטבים מיוחדים, כל זה היה בריא מידי בשבילי, וכך לאט לאט “קילקתי” אותו למאכלים טעימים יותר, וטעים זה לא סלט! :-) עד שמאיה, מהבלוג הטעים “בצק אלים” פרסמה לא מזמן את הכרובית של אייל שני, ומאז לפחות פעם בשבוע נכנסת הכרובית לעגלת הקניות… כך מצאתי את עצמי מחפשת מנות עם כרוביות. נזכרתי במנה סיציליאנית, של פסטה עם כרובית, צנוברים, צימוקים, אנשובי, זעפרן ועוד כל מיני הפתעות טעימות. הסיציליאנים, שכזכור נמצאים על אי קטן בדרום-דרום, ויותר קרובים לאפריקה, לכן הם לא נוהגים לאכול מנות מוקרמות עם בשמל או שמנת, מנות כאלה, שנחשבות כבדות,  שמורות דווקא לצפון הקר, אבל פעם שמעתי על הגרסא המוקרמת, אז החלטתי לנסות בגרסא שלי וזאת התוצאה…

מתכון ל-4 אנשים:

חצי קילו פסטה קצרה (עדיף בצורות ש”יתפסו” את האוכל, צדפות או אורקייטי)

כרובית אחת בינונית

בשמל מחצי ליטר חלב, 30 גרם חמאה ו-30 גרם קמח (איך עושים בשמל, אפשר להזכר כאן)

חופן חמוציות (אני מעדיפה אותן על צימוקים, אבל אפשר גם)

חופן צנוברים

שתי שיני שום קצוצות

פלפל אדום טרי קצוץ

שמן זית, מלח

חופן נדיב של פקורינו

b

הכנה:

מחממים סיר עם מים רותחים וכף מלח, ומבשלים את הכרובית כ-10-15 דקות עד לרמת אל-דנטה. הפסטה גם היא צריכה להיות קצת קשה, לכן צריך לבשל אותה 2 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה. תבשלו אותם ביחד, רק תתזמנו לפי ההוראות…

e

למחבת עם כף שמן זית מוסיפים את השום והפלפל החריף

d

ואז את הצנוברים והחמוציות, עד שנהיה ריח טוב כזה בכל הבית (בלי לשרוף את השום או הצנוברים).

מסננים את הכרובית והפסטה ומעבירים לקערה (הלמהדרין יעבירו לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול, אני עשיתי את השלב הבא די מהר לכן לא היה צורך בעיני). מוסיפים לקערה את “ההפתעות” מהמחבת ומערבבים

f

מוסיפים את הבשמל (למי לשלא רוצה להכביד על המנה, אפשר להוסיף רק 2 כפות גדושות ולא את כל הכמות), ומערבבים.

g

מעבירים לכלי/תבנית המיועדת לתנור. מפזרים בנדיבות פקורינו למעלה

h

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ל-15 דקות. כדאי לתת למנה “לנוח” 5 דקות לפני ההגשה…

כשתגישו את המנה לשולחן בטח יגידו, הנה, שוב כרובית מוקרמת… אבל כשיגלו בפנים את הפסטה, והצנוברים, ואז חריפות של פלפל אדום, ופתאום מתיקות מפתיעה מהחמוציות… טעים כל-כך, באמת חוויה שמעוררת את כל החושים…

רוצים תוספת מגניבה לפסח? תשמיטו את הפסטה, זה עדיין יצא מולטו מולטו טעים :-)

שיהיה בתיאבון.

i

עוד מהבלוג של rominacucina

קצת עלי (ומתכון לטורטה דלה נונה)

אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה... כותבת... כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם,...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קציצות חצילים

מי מאיתנו לא אוהב חצילים? חציל קלוי, על האש, חריף, בטחינה, ברוטב עגבניות, במיונז, בטעם כבד (האמת שאת האחרון אף פעם לא הבנתי...) ועוד ועוד. אני חושבת שאם היה ירק לאומי, החציל בהחלט היה...

ביסקוטי

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה