הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

“אבא, מה זה פָּרָדוֹ­­חַס..?”  שאלה אותי הקטנה בזמן שאני מקציף את הביצים והסוכר לכדי נפח של ענן נוצה קטן.
“שו  פָּרָדוֹ­­חַס מתוקה שלי…? ” עניתי לה תוך כיבוי המיקסר וחיפוש בקבוק שמן הקנולה.
“אולי פָּרָדוֹ­­כַּס ? ” שאלה בתמימות, “נו אבא ככה הם אומרים בספרדית בסדרה כמעט מלאכים שאני רואה..”
אני מסמן ניצחון קטן. היא לפחות לא צופה יותר באח הגדול.

 
“את מתכוונת לפרדוכְּס. ילדתי” אמרתי מחוייך . נהנה לגלגל בלשון את העיוות המתוק שלה. “ובכן ילדתי..” אני עוטה ארשת כאילו מרוכזת בשאלתה שבעצם כל כולי נתון למזיגת השמן לכוס עד לשלושת רבעי גובהה. “פרדוכס הוא מין מצב שמה שאתה רואה או חושב – הוא בעצם לא כזה”.
אני מנצל את השניות של השקט המביך שנוצר כדי להבין מה אמרתי.

אני מפלח פסיפלורה אחת, הראשונה מתוך שש שיבואו אחריה, ומריק את תוכנה לקערת הקצף. ואז מתנוצץ לי רעיון.
“פסיפלורה היא בעצמה דוגמא לפרדוכס” אני אומר לה , ” הפסיפלורה המושלמת צריכה להיות מעט מקומטת ודהויה, לא מבריקה , שחצנית ומתוחת איברים כמו ההיא בקערה” אני מורה לה באצבע מקומחת. “הפסיפלורות הצעירות והיפות רק נראות ככאלה אבל בתוכן הן בוסריות ולא מתוקות דיין, ולעומתן, הזקנות המקומטות האלה הן בעצם בשלות ומתוקות כמו שאני אוהב” אמרתי בטון של הודיה לאלוהי הפסיפלורות על הרעיון ששלח לי, ומזגתי לקערה חבילת שמנת מתוקה.

סיימתי לנפות את החבילה הקטנה של הקמח התופח מעל הקערה וערבבתי מעט. מזגתי את העיסה לשתי תבניות אינגליש ושילחתי אותן לשלום לתנור חם למשך חצי שעה. היה לי ברור שהקטנה לא מרוצה מהתשובה שלי. ” יש גם אנשים שהם פרדוכסים..” ניסיתי. “הנה אני, אבא שלך, גם סוג של פרדוכס מהלך, את לא חושבת..? מצד אחד נראה קצת קשוח ומצד שני מבשל, אופה ובוכה בשיר אבא של שלומי שבת.. ”

“אתה לא פרדוכס, אבא” אמרה הקטנה ברצינות לא אופיינית, ” אתה בכלל לא קשוח ואפילו לא נראה כזה, ואתה בוכה לא רק בשיר הזה אלא בלא מעט שירים וסרטים” סיכמה הקטנה תוך קיטלוגי כסמרטוטון הבית.
ריח העוגה הנאפית התפשט בחלל הבית.
הקטנה הייתה שקועה בעוד פרק מכמעט מלאכים.
הטיימר צלצל. תחבתי קיסם למרכז העוגה. לחה עם פירורים. מושלם. הוצאתי וזיגגתי עם עוד קצת קרביים של פסיפלורות מזדקנות.


“ואבא, אתה יודע, נראה לי שדווקא אביבית מהאח היא דוגמא טובה לפרדוכס, אתה לא חושב..?”

מצרכים
4 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 חבילת שמנת מתוקה
6 פסיפלורות + 3 לזיגוג מעל
350 גר’ קמח תופח

אופן הכנה
מקציפים את הביצים עם הסוכר כ 10 דקות לקציפה תפוחה ונאה.
מוספים את השמן, השמנת המתוקה ואת תוכן הפסיפלורות. מערבבים.
מנפים מעל את הקמח התופח ומערבבים מעט עד איחוד ועוצרים (חשוב. שלא תצא עוגת חנק)
ממלאים שתי תבניות אינגליש משומנות ומכניסים לתנור חם לחצי שעה בערך.
לזיגוג – מבשלים מעט את תוכנן של 3-4 פסיפלורות עם שתי כפות סוכר. מצננים ומורחים על העוגה בעודה חמה.
ותודה לדוד :)

בתיאבון

 

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה