הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

כשפינחס שוֹק, המורה המיתולוגי שלנו להיסטוריה, אמר לנו בכיתה ש”לא לדעת זו לא בושה, אבל גם לא כבוד גדול” הוא לא ידע שבמילים שלו הוא נטע בי את אהבת הידע ואת הרצון להחכים.

בשבועות האחרונים השתתפתי בשני סיורים בירושלים, אגב, עם מדריכות מצוינות ומומלצות בשם אסתר סעד וגלית דהן-קרליבך, שפתחו לי פתח כפתחו של אולם, לעולם שלם של היסטוריה מרתקת על אנשי ירושלים והיישוב היהודי במאות השנים האחרונות, מה שרק חידד עד כמה בורותי גדולה וידיעותיי אפסיות, אוי לבושתי ואבוי לחרפתי.

על שולחן השבת, על מפה צחורה עמוסת צלחות מרוקנות ממטעמים עם תבלין של שבת, מנשנשים נישוקי שוקולד עסיסיים, דיסקסתי עם זוגתיש ושאר בני הבית את מחשבותיי בדבר לימוד מסודר של ההיסטוריה.

אבא, אתה רציני?! אתה רוצה, מיוזמתך, ללכת ללמוד היסטוריה? שאלה הקטנה בגועל.

אוה. ואני, אני רק תנו לי הרמות כאלה להנחתה.

נטע מקסימה שלי, זו באמת שאלה מצוינת.
למה באמת שבנאדם ירצה ללמוד היסטוריה?!
כדאי שתדעי, מתוקתי, שידע זה כוח. ידע זה כוח!
אדם שיודע – זה אדם שמבין.
אדם שנסמך על עובדות – יטעה הרבה פחות מאדם שמחרטט תיאוריות מצוצות מאצבעו.
סקרנות וצימאון לידע הם תכונות חשובות שבזכותן האנושות מתקדמת ומתפתחת, בת קטנה שלי.
ונטע, אל תשווי את ההיסטוריה שאת לומדת היום בכיתה ח’ עם ההיסטוריה שמלמדים באוניברסיטה. גם אני בגילך לא סבלתי את המקצוע הזה, אבל עם השנים למדתי לאהוב אותו ולמדתי לא להשתעמם ממנו, להיפך.
אני לא מזלזל חלילה באלו שאינם יודעים, זו לא בושה לא לדעת, אבל זה ממש לא כבוד גדול, סיימתי את טיעוניי בצליל ניצחון.

הבנת יא בינתי??

כן אבא, הבנתי.
ידע זה כוח. פשש..חזק אתה.
אגב, קוראים לי נעה, נעים מאוד. ואני בכיתה ט’. נטע זו אחותי, ההיא עם הקוקו. זוכר?

נישוקי שוקולד עסיסיים

אכן ידע זה כוח, אולם להכנת הנישוקים העסיסיים לא נדרש כל ידע, חוץ מלערבב.
בחרתי להכין אותם בתבניות סיליקון עם שקעים קטנטנים כדי לרכך את עוצמת החטא המתוק הזה, בכל זאת ימים נוראים, יו קנואו.

חשוב להדגיש שאחרי האפייה צריך לחכות עד קירור מוחלט של הנישוקים אחרת הם יתפרקו לכם בידיים, כמו שקרה לי בתבנית אחת, והצער יהיה גדול. אז חכו והמתינו עד שיתקררו ורק אז תחלצו אותם בשמחה וטוב לבב.

אחרי החילוץ המוצלח נטבול את הנישוקים בגנאש שוקולד שייתן להם עסיסיות בלתי נסלחת. אמנם קטנים הנישוקים האלה, כמו ביס, אבל שלא תטעו. קטנים קטנים אבל ערסים אחד אחד.

מצרכים (כמות של 3 תבניות סיליקון עם שקעים קטנים)

לנישוקים:
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
¾ כוס שמן
¾ כוס סוכר
3 כפות קקאו
חופן בריא של שוקולד-צ’יפס
1 כוס מיץ תפוזים
2 ביצים
מעט תמצית וניל

לציפוי הגנאש:
150 מ”ל שמנת מתוקה
150 גרם קוביות שוקולד
מעט ליקר קפה
מומלץ להכין את הגנאש מראש: מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה, מכבים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד. ממתינים דקה. מערבבים היטב עד להמסה מלאה ומוסיפים את הליקר. משאירים עד שיצטנן. המסכן.

אופן הכנה

נחמם תנור ל 180 מעלות.
ננפה לקערה את הקמח ואבקת האפייה ונערבבם קמעה , נוסיף את שאר המצרכים ונערבב היטב.

נשמן מעט את תבניות הסיליקון

נמלא את השקעים עד כ ¾ גובהם בבלילת הנישוקים הממזריים

נאפה אותם כ-20 דקות עד שהקרום העליון מתפוצץ מעט וקשיח למגע

נמתין בס ב ל נ ו ת אין קץ עד קירורם המלא, בטרם נחלצם בזהירות משקעיהם
נטביע אותם ואת יגוננו בגנאש שהספיק להתקרר ונניח אותם התבנית על נייר אפייה.
מומלץ ללקק את האצבעות בין טבילה לטבילה. סגולה לשנה מתוקה

רימון מוסיף המון

שיירבו נישוקיכם כרימון. אמן.

שנה טובה ומתוקה

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה