הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

אהלן חברים וחברות,

לא משנה כמה נאכל ונטחן בשבת, תמיד, אבל תמיד במוצאי שבת נהיה רעבים.
ושלא תטעו, ארוחות שבת אצלנו גדולות מפנקות במיוחד והיו יכולות לספק רעב של עיר בינונית במדינה קטנה.
ובכל זאת, במוצאי שבת, כאילו קשה עלינו הפרידה מהאבסת השבת שהסתיימה, אנחנו צריכים לנעוץ שיניים רק עוד פעם אחת לפני שמתחילים את השבוע.
אז למה לא פיצה ביתית טובה ומהבילה כולל כמה קיצורי דרך..? קדימה, מפשילים שרוולים..

מצרכים

חצי ק”ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
אחת ורבע כוסות מים
רבע כוס שמן זית
1 קופסא של רוטב לפיצה (450 גרם) 
300 גרם מוצרלה/עמק מגוררת (מגורדת נשמע פחות טוב)

אופן הכנה

טיפ 1 – יש לחמם תנור לחמש דקות ומיד לכבות. כל זה כדי להאיץ את תפיחת הבצק.
יש ללוש את חומרי הבצק כ 10 דקות ולהניח בקערה משומנת ומכוסה בתנור החמים (והכבוי) לחצי שעה.
הבצק אמור לתפוח יפה ולהיראות כך:

על משטח מקומח ניתן כמה דפיקות על הבצק ונוציא ממנו את את האויר, נמשיך ללוש עוד 2-3 דקות.
טיפ 2 – נפרוס נייר אפייה על התבנית ונזליף עליו מעט שמן זית ונמרח, כן עם היד, כך שיכסה את כל הדף.
נשטח את הבצק שלנו ונמתח אותו עם האצבעות לכל קצוות התבנית ונשתדל לשמור על עובי אחיד.
זה הזמן להדליק את התנור לטמפ’ של 190 מעלות.
אני אוהב ליצור מעין מסגרת לפיצה בשולי ארבע צלעות התבנית, באמצעות לחיצות קלות עם האצבעות.
אנחנו די לקראת הסוף..
מורחים את רוטב הפיצה המוכן (אני השתמשתי ברוטב של יכין עם עגבניות ובצל והיה מצוין), אבל לא על המסגרת,
אותה נפנק בכמה וישים של שמן זית.

נפזר יפה יפה בשכבה נאה של הגבינה המגוררת על כל המשטח

נמתין כ-10 דקות ונכניס לתנור החם למשך 30-40 דקות עד שהגבינה מבעבעת ומשחימה מעט.
צריך לבדוק (בזהירות!) שגם חלקה התחתון של הפיצה נאפה כראוי.
טיפ 3 – אם החלק עליון מוכן אבל החלק התחתון לא אפוי דיו – מכסים בנייר כסף וממשיכים לאפות עוד 10 דקות.


חותכים עם חותכן פיצה לחתיכות נאות ויפות, ומגישים לכל המורעבים שבסביבה

זהו. אפשר להתחיל את השבוע.
שבוע טוב ובתיאבון :)

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה