הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

אני בכיתה ב’ . המורה למוסיקה נכנסת לכיתה. כולנו עומדים רובוטית. כל הרחש בחש נפסק באחת.
פחד מחופַּש לכבוד.

“היום נלמד את השיר ירושלים של זהב” היא מצווה עלינו במבטא שלא ידעתי אז לזהות כהונגרי.
לידי יושב זאביק הג’ינג’י, ילד מופנם ונטול שיגועים בדרך כלל.
המורה מלווה אותנו באקורדיון “ירושלים של זהב..ושל נהושת ושל אור הלוא להול שירייך אני….” וזאביק לוחש לי צינור..

הרגשתי את גל הצחוק גואה מבפנים ומתגבש לגוש עצמאי. אני חושק שפתיים וממשיך לשיר. מנסה בכל כוחי לחשוב על דברים עצובים. רק לא לצחוק אני מתחנן לעצמי בלב, רק לא לצחוק. לא אצל המורה הזאת.
השיר מתקרב לסיומו. הגוש מטפס לחזה בואכה הגרון. “ועכשיו יותר גבוה” מסמנת המורה גבוה באצבעה…הלוא לכוול שיהירייך אהניהי…..ציהינורררר חותם לי זאביק באוזן את השיר.

באחת אני מוצא את עצמי שואג מצחוק מטורף ובלתי נסלח.
הס הושלך בכיתה. שאריות הצחוק שלי גוועו. אני שומע את העקבים שלה נוקשים לעברי. אני מזדקף בכיסא, מרגיש עקצוצים של פחד.
“אולי תספר לכל הכיתה מה כל כך מצחיק אותך, אדוני ? נו, כולנו מחכים לך. גם אנחנו רוצים לצחוק” אמרה בגבות קשות ובהומור של כתת יורים.

הרגשתי את פניי מסמיקות.

והאוזניים, הו האוזניים בערו לי ונצבעו בבורדו.

נאלמתי דום.

יצאתי החוצה בפעם הראשונה בחיי.

ילד בן שבע צועד החוצה מרוסק מצחוק

עם אוזניים אדומות לרווחה.

NYX

פורים מתקרב. אם חשקה נפשכם לשנות ולגוון את משלוח המנות הסטנדרטי – קבלו בבקשה את המתכון לאוזני המן צבעוניות וחמודות. העניין הוא די פשוט – לעיסת הבצק הבסיסית מוסיפים צבע מאכל טבעי ללא חומרים משמרים ומזיקים ותמצית בטעם. ובאשר למילוי – תנו דרור לדמיון , אם כי יהיה נחמד יהיה לשים מילוי שוקולד באוזניים החומות וריבת תות בוורודות וכן על זו הדרך.

מצרכים (לבצק פריך)
300 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
מעט תמצית בטעם הרצוי

תוספת צבע
לאוזניים חומות – מוסיפים מעט קקאו לעיסת הבצק
לצבעים נוספים – צבעי מאכל טבעיים ותמציות בטעמים מתאימים כגון: תות, לימון, וניל וכו’.

אפשרויות למילוי
ריבת תות
ריבת משמש
חלבה
שוקולד/שוקולד לבן/פרג

אופן הכנה
במעבד מזון נשים את הקמח , אבקת הסוכר, אלמנט הצבע והחמאה. נעבד בפולסים עד קבלת מירקם של גרגירי חול. נוסיף את הביצה ונעבד קצרות עד התגבשות גוש בצק. אם יבש מידי ניתן להוסיף במשורה כף או שתיים של מים קרים.
נשטח עם היד לצורת דסקית, נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר למינימום שעה. הבצק יכול לחכות שם גם יומיים, במקרה הצורך.

הכנה בפועל:
נקמח משטח עבודה ונניח עליו את הבצק. הבצק  נוקשה מפאת התמצקות החמאה. נרכך אותו עם כמה דפיקות טובות של מערוך ונרדד אותו לעובי חצי ס”מ. עם כוס בינונית נקרוץ עיגולים. בכל עיגול נשים כפית מילוי ונצבוט לסגירה בשלושה מקומות כך שייווצר משולש שווה צלעות עם פופיק מתוק. יש להקפיד על סגירת קצוות הדוקה.
יש להניח על נייר אפייה משומן. מומלץ לשמור על מרווח של כ-2 ס”מ בין אוזן לאוזן ולאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 20-25 דקות. יש לקחת בחשבון כי באפייה הצבעים דוהים מעט והאוזניים מאבדות משהו מגובהן.

פורים שמח

 

 

בתיאבון


עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה