הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

הנייד רוטט בכיס. אני מציץ בחטף וקורא “הי אבוש, תחזור אליי דחוףף”. אני מתנצל ויוצא מישיבת הנהלה. “הי אבא” היא עונה לי, “מה אתה מכין הערב לאכול? אני מתה מרעב”. אני נושם לרווחה ומסלק מחשבות שליליות. “מה שתרצי, יפתי. מה מתחשק לך?” כאילו שאני לא יודע את התשובה. “שניצלים” היא שואגת משמחה. מי שלא ראה את שמחת דור ההמשך ביום בו אני מכין שניצלים, רצוי עם פירה בצד, לא ראה שמחה מימיו.

“מה יהיה עם הילדים שלַך…?” אני שואל בעייפות את רעייתי שנראית דווקא משועשעת  למדי. “תראה” היא סונטת בי , “תראה את העיניים הנוצצות שלהם, אפשר להאיר איתן את חצי רמת גן …”.
אני מוציא עוד נגלה של שניצלים שזופים מהמחבת ומניחם על נייר סופג. נגלה חדשה נכנסת למחבת. “הן באמת נוצצות” אני מודה בענווה מעושה.
“השניצל שלך מושלם וגם אני מתה עליו” ירתה חיצים של אהבה. “ההקפדה שלך על הפרטים הקטנים הפכו אותו למשהו באמת אחר” המשיכה וטבלה את חיציה ברעל חנופה מענג, “אתה גם יכול לכתוב על זה בבלוג שלך..תקרא לזה השניצל המושלם או משהו כזה..”

לכל איש יש את השניצל המושלם שלו, זה די ברור. סדר העבודה ידוע – קמח, ביצה, פירורי לחם. ובכל זאת, אפשר ואף רצוי להקפיד על כמה פרטים:

חזה עוף: בקצביה שלי מוכרים שני סוגים של חזה עוף לשניצלים: רגיל (30 ₪ לק”ג), ודק-דק (35 ₪ לק”ג). אמנם מעט יקר יותר אבל מכיל יותר פרטים והילדים פשוט מטורפים עליו.
קמח: רצוי להשתמש בקמח תופח דווקא. במהלך הטיגון הוא מתנפח קמעה ומוסיף “גוף” לשניצל. יש לנער את הקמח טוב טוב, אחרת הציפוי עלול להתפרק. לא כיף.
ביצים: תערובת הביצים אחראית על הטעם. אני אוהב להוסיף מעט שום, סויה, צ’ילי מתוק וחרדל. מומלץ להוסיף מעט מים ולטרוף היטב.
פירורי לחם: לכו על פאנקו. פירורים עבים ותפוחים שנותנים קראנצ’יות שעושה את ההבדל. הדקו היטב עם היד את הפירורים לשניצל.
שמן: הטיגון בשמן קנולה או סויה. חכו מעט שהשמן יתחמם היטב (הכניסו קיסם עץ ובדקו שנוצרות סביבו בועיות), אם השמן רותח יתר על המידה ומעשן – השניצלים ייחרכו מבחוץ ויישארו נאים מבפנים. כשהשמן מעכיר ומשחיר, וזה קורה לפחות פעם אחת, החליפו אותו בחדש.
צורת עבודה: טיפ חמוד, שלמדתי מאדמו”רי הקולינארי ערן ירוחם, למי שמעדיף לעבוד בידיים חשופות – הקפידו שיד אחת תתעסק עם היבשים (קמח ופירורי לחם) והשנייה עם הרטובים (חזה עוף וביצים). זה דורש מעט תרגול ושימת לב אבל זה כיף שאתה לא צריך לשטוף מהיד את הבצק שנוצר לך בכל סיבוב.
הכינו את התוספת שאתם אוהבים מראש. את השניצלים אוכלים מיד.

מצרכים
1 ק”ג חזה עוף דפוק דק דק
1 כוס קמח תופח
2 ביצים + שום כתוש, רוטב סויה, צ’ילי מתוק, חרדל, מעט מים
1 חבילת פירורי פאנקו
שמן קנולה/סויה לטיגון

בתיאבון

שבת שלום

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה