הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

מאמר מעניין בתלמוד אומר ש”הרגיל בקצח אינו בא לידי כאב לב”.
ולכן המאפה הבא מיועד לכל שבורי ושבורות הלב באשר הן, בעבר בהווה ובעתיד.

מעבר לסגולותיו משובבות הנפש של הקצח , די שאציע להכין את המאפה הזה – שפשוטי העם מכנים אותו
“בורקס בשר” לא עלינו ,או גרוע מכך “פשטידת בשר” השם ישמור ויציל – וכבר שמחה מהסוג הסמוי מן העין מציפה את לב שומעיי. כי מה יותר טוב מלנגוס נגיסה הגונה בנתח מן המאפה שהמחמירים ימזגו לו על הראש רוטב פטריות טעים?!

עוד לא יצא לי לפגוש בן אנוש שיסרב למאפה שזוף של בצק עלים ממולא בבשר טחון ושאר הפתעות.
אני יודע שהוא קיים ומסתובב לו אי שם רק שלי אישית טרם היה העונג לפגשו.

ובכן, אחרי שסיכמנו שכולנו, חוץ מפלוני אלמוני, שלא נבוש ולא ניכלם לרייר בפרהסיה למראה של הנדון – נעבור ברשותכם להציגו במילים ובתמונות.

ההכנה הנדרשת כוללת זיכרון  אחד לערב שלפני בו תצטרכו להפשיר את חבילת בצק העלים ואת הבשר הטחון.

מצרכים (לתבנית של 20X30)
1 חבילת בצק עלים מופשרת
700 גרם בשר טחון מופשר אף הוא
צרור ירוקים אהוב וקצוץ (פטרוזיליה/שמיר/כוסברה)
בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
גרידת לימון
ביצה + ביצה למריחה
½ כוס פירורי לחם
תבלינים: מלח ופלפל, חוואייג’, מעט כמון וכורכום, ומעט ראס-אל-חנות או בהרט
חופן גרגירי קצח נגד כאב לב


אופן הכנה

במחבת רחבה ואדומה נטגן את הבצל עד שקיפות.

 

נוסיף את השום ואת הבשר הטחון ונפורר אותו ע”י כפות עץ עד שמשנה צבעו לאפור די דוחה.


נוסיף את צרור הירוקים הקצוץ את גרידת הלימון , התבלינים ואת פירורי הלחם ונמשיך לטגן עד שהבשר יפיוף ומוכן.
נעביר לקערה נקייה ונחכה מעט שיתקרר. נוסיף את הביצה שאחראית על הגיבוש בין החבר’ה ונערבב היטב.

נפרוס את בצק העלים לאורך התבנית ונזכור להצמיד טוב טוב לשולי התבנית בעיקר בפינות . כמו כן נשמור על שוליים רחבים גם לאורך וגם לרוחב התבנית.


ניצוק על הבצק את הבשר ביד חזקה ובזרוע נטויה ונהדק אותו עם כף.


נכסה את חלקו העליון של המאפה בשולי הבצק ונצמיד אותו לקצוות התבנית כך שייכנס מתחת לשכבה המכסה.
משאריות הבצק ניצור גליל צר וארוך ונקשט איתו את המסגרת.
נחרוץ מספר חריצי עומק כדי לתת לאדי הנוזלים לצאת לשלום ולמנוע מהמאפה לצאת, חלילה, סמרטוט לח.

נמרח את הביצה עם מברשת סיליקון אדומה

ונפזר מעל קצח בשפע.

נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 50 דקות, עד שמאפה מזהיב והריח בבית גומר לכם על הרירית.

רוטב פטריות מהיר
1 קופסת פטריות חתוכות
בצל קצוץ
כף קמח גדושה
תבלינים: מלח ופלפל, אבקת מרק עוף, ומעט כורכום
2 כוסות מים

אופן הכנה
מטגנים את הבצל לשקיפות ומוסיפם את הפטריות. ממשיכים לטגן כחמש דקות.
מוסיפים את התבלינים ואת הקמח ומערבבים מהר וחזק ומיד מוסיפים את המים ולא מפסיקים לערבב עד הסמכה.

בשורות טובות!

בתיאבון

 
 

 

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה