הבלוג של raviv

raviv

עדכונים:

פוסטים: 26

החל מיוני 2014

שלוב של טעמים, פסיפס אנושי והרבה מאד חמימות ליוותה את חגיגת יום ההולדת של השף דניאל כץ שהחל במיזם של מפגשי אירוח קולינרי מהמטבח הביתי

13/12/2018

ריבות הבית של השף

ריבות הבית של השף

אחד משיריו הרבים של יהורם גאון מתחיל במשפט :
״הייתי בפריז וגם ברומא,
ראיתי את שבעת פלאי תבל,
בקוטב הצפוני וגם דרומה,
אבל אין מקום כמו ארץ ישראל !״
ובאנלוגיה לשיר הזה אני יכולה להעיד על עצמי שכבר טעמתי מגוון של ארוחות וטעמים קולינריים.
טעמתי תפריטים בגני אירועים, נחשפתי לטעמים בינלאומיים במסעדות מקומיות ברחבי העולם אכלתי במסעדות שמעוטרות בכוכבי מישלן, טעמתי ״אוכל רחוב״ בשווקים צבעוניים והתארחתי בארוחות קונספט.
מכריי יודעים שאני אוהבת לבשל ולארח וצופה די אדוקה של תוכניות בישול ועם כל זה כשהוזמנתי ליום הולדתו של השף דניאל כץ בחיפה לא היססתי לרגע.
כבר בכניסה לבניין שבו הוא גר,קיבל את פניי ריח נפלא של תבשילים
שהוביל אותי ישר לדלת הנכונה.
את הדלת פתח לרווחה ועם חיוך השף דניאל.
נכנסתי פנימה ומולי בדירה החמימה והאינטימית ראיתי שולחן ארוך עם מפה משובצת ועליו מגוון גבינות וסלטים כולם מעשי ידיו של דניאל.
קצת חיבוקים, קצת נשיקות, יד או שתיים נלחצות להכרות ורגע אחרי כוסות היין מולאו באלכוהול אדום ולבן ואנחנו ביקשנו מדניאל לספר על עצמו.
בעידן שלנו, שכל מי שמחשיב את עצמו לשף רץ לתוכניות ריאליטי כאלה ואחרות, עמד מולי אדם צנוע שלמרות העובדה שזכה כבר בפרס או שניים, ולמרות שכבר ניהל מטבחי ענק וקייטרינג מוביל בתחום המלונאות הוא הציג את עצמו כ״טבח״ שאוהב לבשל ולאכול !
בלי אגו ועם המון כישרון ופתיחות, בדירתו החמימה במרכז הכרמל, פינק אותנו שף דניאל כץ במטעמים שאני עדיין לא טעמתי.
דניאל חושב “מחוץ לקופסא” ועושה שילובים מיוחדים בטעמים. כבר במנות הראשונות והסלטים בלט לי בטעמו החציל שבד״כ מגיע בליווי טחינה ואצל דניאל הגיע עם .. שערות חלווה ופרוסות דקות של פלפל חריף.
חציל עם חלווה
גם עוגת הסולת שבד״כ מהווה קינוח הוגשה כאחד ממגוון הלחמים ובמקום המתיקות קיבלה גירסה מלוחה בטעם מופלא. והדבר שהכי הדהים אותי בשלב הזה של הארוחה היה ממרח הטחינה שעורבב עם פקאן סיני טחון שנתן מתיקות מעודנת לממרח.
מגוון האורחים שהזמין דניאל ליום הולדתו, בשילוב עם האוכל הטעים, היין והגשם שזירזף בחוץ יצר פתח לשיחות הכרות ונוצרו קישורים וקשרים, וזה בעצם היה כל הקסם!
למנת הביניים הגיש לנו דניאל, מרק עדשים מופלא שגרם לצלחות לחזור ריקות למטבח, ואז הגיעו המנות העיקריות של הארוחה החלבית אליה הוזמנו, דלעת ערמונים ממולאת בקינואה, כרובית שפונקה ברוטב ונאפתה בתנור, דג אמנון ברוטב קוקוס, פולנטה מופלאה עם פטריות שיטאקי ועגבניות מיובשות ורולים של פילו ממולאים באפונה בסגנון הודי הפכו את כולנו לחבורה מפוטמת מעונג.
פולנטה
ואז הו אז, הגיעו הקינוחים!
נכון, לקינוחים יש קיבה נפרדת ולא משנה כמה תאכל תמיד יישאר מקום למתוק המתוק הזה ואכן הם ממש לא אכזבו !
עוגת השמרים עם הפירות היבשים וההל והשדרודל גבינות המופלא היו נהדרים אבל אותי תפסו דווקא הריבות המיוחדות שהוגשו לשולחן ובמיוחד ריבת עגבניות השרי עם הפלפלים החריפים שגרמה לי לבד לחסל קערה שלמה !!!!
לסיכום אם חשקה נפשכם בערב מיוחד שמשלב קולינריות מקורית עם לב ענק ואווירה חמימה וביתית, אירוח אצל השף דניאל כץ במרכז הכרמל זה הדבר בהא הידיעה!
כנאפה פטריות ופלפלים
כנסו בפייסבוק ל״השף דניאל כץ מארח״
או תאמו טלפונית 054-8076301
*מינימום 10 אנשים להזמנה.
ותגידו שאני שלחתי אתכם :-)

עוד מהבלוג של raviv

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

קדרת ירקות שורש גלילית

קצת גשם בחוץ ואני אורזת את עצמי ונוסעת לגליל. מתפנקת בצימר עם אח בוער, אוכלת במסעדה מקומית וחוזרת הביתה עם סיר חרס חדש ורעיון למתכון. כשבחוץ מתחיל לרדת גשם, אני אוהבת לארוז...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

כשפרויד פגש את מרקס וסוקרטס

מפגש דמיוני חוצה תקופות וזמנים מפגיש שלושה זוגות לארוחת ערב. בסיומה של הארוחה מוזגים יין ועולה השאלה לחיי מה שווה להרים כוסית,הגברים שנוכחים בארוחה מעלים הצעות ונותנים...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה