הבלוג של raviv

raviv

עדכונים:

פוסטים: 24

החל מיוני 2014

הזמנה ספונטנית של חברה, הפכה יום שגרתי למפגש של כיף עם חוויה קולינרית של בריאות וצבעים, שווה במיוחד

07/01/2019

אולי זה החורף ואולי מצב הרוח אבל בחודשיים האחרונים מצאתי את עצמי מתנחמת יותר ויותר בפחמימות. פעם זו עוגת שמרים, ופעם זה משולש פיצה והכי הרבה זה וופלים (עדיף בטעם לימון).
בסוף השבוע האחרון החלטתי שזה כבר יצא משליטה ואני חייבת לפחות להחזיר לעצמי את השליטה בדבר הפעוט הזה.
אז קמתי הבוקר (יום ראשון) והחלטתי שהיום אני לא נוגעת ב״פחמימות ריקות ומנחמות״ ושאני משמחת את עצמי בדברים אחרים.
הרתחתי מים לקפה ושארית עוגת הקרנאץ׳ משבת, שמלאה בנוטלה, חלווה ואגוזים הסתכלה עליי וציפתה למפגש אינטימי, אבל אני הסתכלתי עליה במבט הכי אדיש שיכולתי לעלות על פניי והבהרתי לה שאין מצב שנתנחם יחד היום.
התארגנתי לענייני ורגע לפני שיצאתי מהבית התקשרה חברתי פני ופתחה את השיחה בשאלה ״ממי, עד כמה את ספונטנית?״
״בואי תנסי אותי״ עניתי.
היא המשיכה, ״תקשיבי הוזמנתי היום לסקר את המסעדה החדשה של שגב בשרונה מרקט שנקראת ״שגב בולס״ שהקונספט שלה הוא קערות סלט בהרכבה בא לך להצטרף אליי?״
״את בטוחה שמדובר בסלטים? כי הבטחתי לעצמי מהיום לחזור למוטב״ שאלתי.
והיא ענתה מיד ״כן, כן סלטים, יאללה בואי״
שגב
טוב ספונטניות זה הרי שמי הנרדף!
סלטים אצלי זה חולשה (כמו בפלות לימון, וסושי ו…, טוב הרשימה ארוכה)
ו..מזמן לא נפגשנו,
ו..לא נעים לבאס חברה,
ו.. במילא אני מחפשת את עצמי,
ו… מקסימום נתחיל את הדיאטה.. מחר !
וככה נפגשנו לנו בשרונה מרקט במתחם של שגב משה שכולל 3 מסעדות, וניגשנו לחדשה משלושתן הלו היא שגב משה Bowls.
הקונספט פשוט אפשר לקחת את ההמלצה שלהם לאחת מארבע אופציות של קערות או להרכיב בעצמך, מה שמגניב בקונספט הוא, שלכל קערת סלט מותאמת שלישיה של רטבים ושמנים שלדעת השף הכי נכונים לסלט.
שגב 1
אז כמו ששתי בנות תמיד עושות החלטנו שניקח שתי קערות שונות ונטעם האחת מהשנייה. בזמן שהתלבטנו מה להכין ראינו איך צוות המקום ממלא את מרכיבי הסלטים בדוכן והתחלנו לפטפט עם מנהל המקום, שסיפר שאומנם הדוכן נפתח כל בוקר בשעה 10 אבל הצוות מגיע שעתיים לפחות לפני כדי לקצוץ את כל המרכיבים שיהיו הכי טריים שאפשר.
אני בחרתי בקערת הבריאות (זוכרים? התחלתי דיאטה) שבסיסה קינואה שחורה ולבנה ועליה עגבניות, פטריות, בצל סגול, פלפלים, גזר, פיצוחים ועוד גודיז ואני הוספתי גם אבוקדו וארטישוק ופני הזמינה את את הקערה היפנית שהיא בעצם סושי מפורק .. שהזכיר לי מנה מימים עברו בחיים אחרים שקראו לה סלמון סושי סטייל …
לא יודעת למה, אולי בגלל שהתלהבנו ואולי בגלל צבע השיער (הורוד) של פני, אבל משכנו תשומת לב ותיירים שעברו בסביבה התעניינו במה שאכלנו ויתרה מכך הצטרף אלינו שף המסעדה ניסים זיו שהציע לנו לטעום גם את הקערה התאילנדית שבסיסה אטריות זכוכית, עם אצות וואקמה ומגוון ירקות עם רטבים מופלאים.
שגב 5
לסיכום שלוש הקערות יחד עם מרק המיסו שהזמנו נתנו לנו חגיגה של צבעים, טעמים בצורה של ארוחה מלאה שכוללת את הכל: ירקות, קטניות, חלבונים (אפשר להוסיף טונה, סלמון, עוף, טופו) ופיצוחים במחיר שפוי לחלוטין!!!
אז אם אתם בתל-אביב, ואם בא לכם ארוחה טעימה, צבעונית, מגוונת ובריאה שלא גורמת לכבדות ולנמנום כמו כל ארוחת צהרים אחרת, וגם לא משמינה, כזו שגם אם בספונטניות התחלתם דיאטה  (למה זה טוב?) ולא בא לכם להשבר “על ההתחלה”, קחו בן או בת זוג וקפצו לשגב בולס בשרונה ותגידו שאני שלחתי אתכם.
שגב 2

עוד מהבלוג של raviv

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

קדרת ירקות שורש גלילית

קצת גשם בחוץ ואני אורזת את עצמי ונוסעת לגליל. מתפנקת בצימר עם אח בוער, אוכלת במסעדה מקומית וחוזרת הביתה עם סיר חרס חדש ורעיון למתכון. כשבחוץ מתחיל לרדת גשם, אני אוהבת לארוז...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

פמת"א: הסדרה שתתמכרו אליה

אולי זה הגיל, אולי זו אני ואולי הם חיים שגורמים לי להתמכר  בקלות לסדרות על נשים ששוברת מסגרות. אני מכורה לאליזבת' -מזכירת המדינה, אני מעריצה של מרדית גריי מ"האנטומיה של גריי ואני מוצאת את עצמיי יותר ויותר מתחברת לסדרות על...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה