הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מינואר 2015

כשמתחיל החורף ואפשר להכין מרקים עשירים ומלאי טעם בלי הרבה מאמץ ועם ערך תזונתי גבוה, זה בדיוק הזמן למרק קרמי מלטף מארטישוק ירושלמי

12/12/2019

ארטישוק ירושלמי  או בטטה קסביה כמו שקוראים לו בשוק, הוא אחד מירקות השורש האהובים עלי. טעמו כל כך עשיר ועמוק שאי אפשר להתעלם ממנו. המרק הבא כל כך פשוט וקל להכנה ומתקבלת לכם מנה מרשימה ביותר. אפשר להכין אותו בגרסה חלבית או טבעונית  כך שהוא יכול להתאים לכל ארוחה. קצת השקעה בקישוטים ואני מבטיחה לכם שתגנבו את ההצגה בכל מקום שתגיעו אליו עם המרק הזה.

soup1

לסיר בינוני 6 – 8 מנות

מה צריך?
בצל גדול
1 קישוא גדול קלוף
חצי כרובית
3-4 יחידות ארטישוק ירושלמי
1 שן שום כתושה
מלח
פלפל
3 כפות שמנת 10% לבישול או שמנת סויה 5%
במידת הצורך 1-2  כפות קמח להסמכה (לא חובה תלוי בסמיכות בסוף הבישול)

לקישוט: פרחי כרובית, מעט טיפות שמן זית, קצח וקרקר מקמח כוסמין מלא 

איך מכינים?
שוטפים את כל הירקות ומניחים בסיר המרק. מכסים במים עד גובה הסיר ומבשלים על אש בינונית כ – 30 דקות או עד שכל הירקות רכים.
בעזרת בלנדר מוט טוחנים את כל הירקות בסיר. מתבלים בשום כתוש , מלח ופלפל ומבשלים עוד 3 דקות. מוסיפים את השמנת/ שמנת סויה ומביאים לרתיחה. בודקים טעמים ואת סמיכות המרק. אם המרק דליל מידי – מוסיפים כף- שתיים של קמח מדולל בקצת מים. מבשלים עוד 10-15 דקות לרתיחה חוזרת והסמכה.

soup5

 

להכנת הכרובית לקישוט: מפרקים כרובית לפרחים קטנים, מכניסים לסיר טיגון בלי שמן, מרססים בתרסיס ומפעילים ל- 20 דקות. הכרובית יוצאת פריכה  כמו כרובית מטוגנת אבל בלי הקלוריות. אם אין לכם סיר טיגון אפשר  להכניס אותה לאפיה בתנור.

להגשה: יוצקים מרק לקערה, מסדרים באמצע כרוביות ומעל מטפטפים כמה טיפות שמן זית איכותי וקצת זרעי קצח.
את הכל מגישים עם קרקר מקמח כוסמין מלא. קרקר עשיר ובריא ושיחליף את הקרוטונים עתירי הקלוריות.

בתיאבון!!

soup6

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים  לשתף, לשתף  לשתף וכמובן ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה