הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים

עדכונים:

פוסטים: 60

החל מינואר 2015

סיגרים טבעוניים פשוטים להכנה, מלאי טעם ובריאות. יספקו לכם ארוחה קלילה ללא ייסורי המצפון ובלי טיגון. לאכילה ככה לצד סלט, כארוחה או כתוספת לכל דבר

25/07/2019

כשמזמינים אותי ללמוד אני תמיד באה. אף פעם לא אומרת לא לידע. זה בדיוק מה שקרה בסדנה של “מרינה פטריות” שהייתי בא השבוע במתחם “דן גורמה” בתל אביב. כל כך הרבה סוגים של פטריות מגדלים במרינה שפשוט קשה להאמין שהכל נמצא כאן ממש מתחת ליד, בסופרים הגדולים, הקטנים בשווקים ואפילו בתחנות הדלק. ולא רק פטריות, מבחר הירקות, עשבי התיבול, הפירות והעלים שאפשר למצוא אצלם כשהכל טרי במיוחד ובאיכות גבוהה הוא פשוט לא ייאמן.

נפגשו אחה”צ, לסדנת בישול פטריות בניצוחה של האחת והיחידה פאני רוטשטיין. כל המתכונים פשוטים, קלים להכנה והכי חשוב טעימים. כל מה שהתחשק לי זה לצאת משם בסוף הערב עם כל השפע העצום הזה ולהגיע הביתה להתחיל לבשל.  לא סתם לבשל. לבשל בריא. כי כשיש כזה שפע נגמרים התירוצים. רק להיכנס למטבח וליהנות.

הסיגרים שפה כל כך פשוטים להכנה, כמה דקות השקעה ויש לכם מנה טבעונית, בריאה, מתאימה לכל ארוחה חגיגית או יומיומית. בקיצור תענוג. בכדי להישאר במסגרת הבריאות את הסיגרים האלו אני לא מטגנת אלא אופה בתנור או בסיר חשמלי מיוחד לטיגון ללא שמן. האופציה של הסיר טובה יותר כי מתקבלת תוצאה  פריכה וקריספית.

3 (1)

ל- 8 סיגרים

מה צריך?

8 עלי סיגר עגולים

בצל גדול קצוץ דק

2 בצל ירוק קצוצים דק

2 סלסלות פטריות שמפיניון  של מרינה פטריות

2 שיני שום קלופות קצוצות של מרינה

חצי כוס כוסברה קצוצה

50 גרם שקדים טחונים דק (קמח שקדים)

כף טחינה גולמית

כף עלי תימין של מרינה

מלח, פלפל, מעט כמון

תרסיס שמן

איך מכינים?

במחבת גדולה מאדים את הבצלים בתרסיס שמן עד שהם שקופים, מוסיפים את הפטריות ומאדים עד שהן מוכנות, מוסיפים את עשבי התיבול  והשום מתבלים ומצננים
מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את השקדים הטחונים והטחינה ומערבבים למסה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול
מניחים עלה סיגר על משטח עבודה. מניחים בקצה כף מהמלית ומגלגלים לסיגר (כמו בלינצ’ס). חוזרים על הפעולה עם כל העלים.

4 (1)

 

5 (1)

 

מסדרים את הסיגרים בתבנית של הסיר החשמלי לטיגון ללא השמן  או בתבנית אפייה לתנור, מרססים בתרסיס שמן ואופים כ- 15 דקות עד שזהוב ופריך.

מגישים חם עם טחינה, סלט  או מלא ירקות טריים.

בתיאבון!!!

את כל המידע על המוצרים של מרינה פטריות אתם יכולים למצוא כאן 

או בעמוד הפייסבוק של מרינה פטריות הגליל  

6 (1)

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים  לשתף, לשתף  לשתף וכמובן ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

2 (1)

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה