מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת - הבלוג של נדיה היבא

תבשיל קדירה : קוביות בשר, גרגרי חומוס ועשבי תיבול-מתאים גם לערב החג

בקרוב חל ערב ראש השנה ואנחנו כבר שוברים את הראש, ושואלים מה נבשל לערב החג?

נדיה היבא

20/08/2015


בקרוב חל ערב ראש השנה ואנחנו כבר שוברים את הראש, ושואלים מה נבשל לערב החג?

אחת מהאפשרויות להכנת מנה קלאסית לערב החג היא קדירת בשר, ויש לזה הרבה סיבות: אפשר ורצוי להכין אותה יום יומיים לפני ההגשה, היא כבר כוללת בתוכה את התוספות, היא חגיגית, לא מסובכת להכנה וקלה להגשה.

גילוי נאות:  כנסיינית של תנובה קיבלתי את הבשר לבדיקה ולהתנסות.

11821525_970952936289630_158296362_o

הפעם הכנתי לשבת את תבשיל הקדירה, מבשר של תנובה "אדום אדום". קוביות הבשר מגיעות כבר חתוכות באריזה מיוחדת שומרת טריות.

להכנת תבשיל קדירה דרוש זמן בישול ממושך. תחילה על הגז ואחר כך בתנור או על פלטת השבת. רצוי להכין בסיר גדול ובכמות גדולה, כי התוצאה כל כך טעימה שתמיד רוצים עוד.

11863056_970961649622092_144181670_o

אז מה אנחנו צריכים על השיש - מצרכים:
1 סיר שמתאים גם לאפייה בתנור או לפלטה של שבת
1 בצל גדול קצוץ
8 שיני שום קלופות וקצוצות
250 גרם גרגרי חומוס מבושלים
1/2 חב' כוסברה קצוצה
2 גבעולי סלרי - גבעולים ועלים קצוצים
1/4 כוס שמן
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה אדומה
1/2 כפית כורכום
1 כפית כמון
4-5 כוסות מים פושרים
1 חב' של קוביות בשר לבישול קדירה.
מי שאוהב/רוצה יכול להוסיף ירקות חתוכים שאוהבים.
הערה חשובה: אין להוסיף מלח כי הבשר כבר מומלח והוספת מלח בזמן הבישול מקשה את הבשר. אפשר לתקן טעמים אחרי הבישול.

11863055_970985436286380_669824789_o

הוראות הכנה:
בסיר גדול המתאים גם לתנור, מטגנים בצל בשמן, מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים לטגן אותם מכל הכיוונים עד להזהבה ואיטום הבשר.

מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר, מוסיפים את השום, תבלינים, סלרי, כוסברה וגרגרי החומוס, (מי שרוצה יכול להוסיף ירקות) מביאים לרתיחה ואחר כך מורידים את להבת הגז לגובה בינוני.

יש לבדוק במהלך הבישול שיש נוזלים בסיר. אם חסר - להוסיף מים פושרים.

מבשלים עוד כשעה וחצי, מתקנים טעמים, ואחר-כך להכניס לתנור או על פלטה של שבת לבישול ארוך כל הלילה.

11836419_970983496286574_179033542_o

את המנה אני מגישה עם אורז לבן ליד או עם קובנה שהייתה גם בתנור כל הלילה.

נראה אותכם מתאפקים ולא "טועמים" במשך הלילה  מהסיר.  בתיאבון.

ערכה, כתבה וצילמה: נדיה היבא