אילנה עמר זכרון יעקב - הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים המרכזית... אין צורך בצילום  MRI רואים חופשי כל רקמה דבוקה לאחותה היטב... גם אין צורך להיכנס להתקלח למה כל הזמן אני נראית עם שיער […]

סבתא אילנה בישלה ארוחה

07/08/2015


1

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל...

איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק...

בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול...

כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים המרכזית...

אין צורך בצילום  MRI רואים חופשי כל רקמה דבוקה לאחותה היטב...

גם אין צורך להיכנס להתקלח למה כל הזמן אני נראית עם שיער רטוב כמו אחרי מקלחת...

החום המהביל הדביל... הזמין את הלחות ויחד התבייתו עלינו בחופשי כאילו למה...?

מר אדון קהלת מקשיב לחדשות ואומר לי מחר אסור לצאת מהבית...! חום שלא היה כמותו...

שוב החזאי עם זקני צפת... למה צפת למה...?

בזכרון יעקב אין זקנים שתמיד הוא נוסע עד לצפת...

וממשיך ככה לעצמו כאילו כל השבוע כן יצאנו מהבית...

ואני מנסה להזכר בתקופה שהייתי צעירה רזה בלונדית גבוהה עם עיניים כחולות...

איך הסתדרנו בלי מזגן בלי מאוורר...

מיום שיצאנו לארוחת בוקר במלון אלמא ליד הבית...

אנחנו בהסגר ואם ההסגר לא מספיק אז כל בוקר בדיוק בשעה 7:00 יש לנו השכמה שמקפיצה אותנו לתקרה וחזרה...

הטרקטור ברחוב המקביל חופר יסודות...

והוא מרעיד את כל הבית עד אחה"צ, אז מה יש לנו השבוע...?

אחד דביק ואחד חופר ואחד מהביל ואחד דביל

ואת זיקני צפת...

ויש גם את מר אדון קוהלת שחופר לי על הרעש של הטרקטור...

ואני שחופרת לו על החום...

כל השבוע הכנתי ארוחות לשנינו ככה בקטנה ברעננות של סלטים...

למי בא לבשל בחום הזה...!!!

והיום אני ככה ב"חופרת" אומרת שלא בא לי לבשל בחום הזה...

והוא מה אומר לי...?

מה מי אומר...? מר אדון קהלת!

"באמת למה לבשל מי צריך לאכול בכלל...

אולי תאמצי את הסיפור של העגלון, שכל יום הוריד לסוס שלו ארוחה, רק כדי לראות מה יהיה...

עד שבוקר אחד מצא אותו מת..."

ואני הייתי ב"חופרת" עברתי ל"מתפרצת"

התפרצות של צחוק מתגלגל... מנסה לעצור אותו אבל הבלמים פשוט לא עובדים...

דמעות של צחוק והשלפוחית פשוט עוד רגע... בשלולית.

והוא... "מה את צוחקת...? מה מצחיק...?"

ואני "איך הגעת לסוס מת איך...?"

2

תוך שאני מתפרצת בצחוק התגלגלתי...

למטבח וככה בקטנה הכנתי שני סירים של סיפריטו תפוחי אדמה ובשר

ושניצל עגל וינאים מבושל ברוטב פלפל אנגלי... עוגת שמנת חמוצה

ובצק של..

 פטיר

= = = =

הכי פשוט וטעים שיש:

1/2 ק"ג קמח

כפית שמרים

כפית מלח

ומים פושרים

שמים בקערה את הקמח מלח ושמרים מערבבים ולאט מוסיפים את המים הפושרים עד לקבלת בצק נעים

חלק וגמיש.

 

3

אני לשה ולשה... בזיעת אפי לשה לשה שה שה שה...

אבל בהחלט אפשר שהמיקסר ילוש.

מכסה את הבצק במגבת וקדימה לתת לו לנוח עד הכנת המלית.

 

4

למלית :

= = = =

בצל גדול קצוץ דק

8 קוביות עלי תרד קפוא מופשרים וסחוטים היטב...

וקצוצים דק

צרור של אורגנו ירוק קצוץ

שמן זית מלח פלפל שחור לימון

וקדימה לערבב היטב לטעום ולהרגיש את הטעמים.

לאחר שהטעמים התערבבו היטב אני שמה את המלית בתוך מסננת להורדת הנוזלים.

בזה הרגע אני מחממת תנור למקסימום חום...

ככה בשביל הכיף של המהביל של מישור החוף ...

מחלקת את הבצק ל12 עגולים

ופותחת 2 עלים דקים בקוטר 15-20 ס"מ

7

2 עיגולים על עיגול אחד אני שמה 3 כפות מהמלית

ומפזרת בבצורה אחידה

ואת העלה השני מניחה על העלה עם המלית.

סוגרת סביב בהידוק אצבעות.

 

6

מניחה על תבנית עם נייר אפיה.

3 יח' בכל תבנית ודוקרת במזלג כדי להוציא בועות אוויר באפיה.

בחלק מהפטיר הוספתי פירורי גבינה בולגרית על המלית

 

5

 

למי שאוהב... ומי אוהב...? נכון מר אדון קהלת שיחיה.

לאחר שהתנור חם הפעלתי את הטורבו כדי שיפזר את החום בצורה חופשית על הפטיר ובדרך גם עלי...

הכנסתי את שתי התבניות יחד לרבע שעה...

8

תוך בדיקה שלא יישרף.

לאחר שהפטיר נאפה והזהיב הוצאתי מהתנור

 

ומרחתי שמן זית בנדיבות בעודו חם.

9

10

ואחרי שהכל מוכן ואני נראיתי כמו חתול על גג לוהט...

כולי רטובה ומהבילה ככתוב

"בזיעת אפך תאכל פתיר..."

בעקבות הריח הגיע מר אדון קהלת למטבח...

"מה את עושה חם פה רצח...

למה הפעלת גם תנור ביום שכזה...?"

ואני עוד רגע טורפת אותו ואת הפטיר כאילו באמת תגיד לי למה...? למה...?

 

11

והסיפור על העגלון והסוס שמת למי בדיוק היה מכוון...?

אז לא יותר "מכובד" שאני אמות "מחום"

מאשר אתה תמות "מרעב...?"

זהו... פרשתי למקלחת והוא התענג לו מביס גנוב...

 

1

אתם שואלים אם אפשר להכין מראש ולהקפיא

אז התשובה היא כן בהחלט אחרי ההקפאה

אפשר להוציא ולהניח על השיש 10 דקות להפשירה - לא במיקרו!

ולהכניס שוב לתנור לחימום זה יוצא טעים בדיוק כמו שנכנס להקפאה.

והבית מריח בריח משכר חושים וכל בלוטות הטעם פשוט מתחילים לרייר ותגידו סבתא אמרה.

ואם כבר מר אדון קהלת כל כך התלונן על מר גורלו ...

בארוחת ערב הוצאתי פתיר מהמקפיא שמתי שתי ביצים עין וקדימה לתנור כדי שיתבשלו...

הכנתי סלט ירקות לבן עם מלפפונים בשמן זית וזעתר ופינקתי את סבא עד... לחום של שבוע הבא...

לפחות שאם אמות מחום הוא יגיד היא הכינה לי פטיר בדיוק כמו במלון אלמא...

ואני בטוחה שאחרי שאהיה בעולם שכולו טוב...

 "גן עדן של מעלה"

הוא יגיד האמת הפטיר שלה יותר טעים ועוד יהיה מוכן להשבע על כך...

 

 

13

 ומי יודע אחרי 49 שנות נישואים... אולי גם יתגעגע...

בהצלחה

1

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום באהבה,

אהבתם אז קדימה לייק עושה לסבתא טוב ולפרגן עושה לכם טוב…

כמה טעים ככה פשוט וקל להתראות במתכון הבא