טוויסט באפייה - הבלוג של רוית אפרתי

לזנית פטריות וירקות קלויים

לזניה בריאה מלאה בפטריות, ירקות קלויים וגבינות רזות. מתכון מפתיע לפינוק האיטלקי האהוב, משביע, עשיר בטעמים ודל שומן. קצת השקעה ויש לכם מתכון מנצח לשגרה או לאירוח

רוית אפרתי

24/08/2019


כשהצוות של מרינה פטריות הציעו לייצר עוד מתכון  מהמוצרים שלהם, ברור שמיד הצעתי את עצמי. כך יצא שממש בהזמנה לסופ"ש האחרון הגיע אלי משלוח כל טוב מהמבחר של "מרינה פטריות." כל מה שנשאר לי זה רק להתחיל "לשחק".

בלזניה הזו,  בכדי  לחסוך בפחמימות ולייצר קצת יותר בריאות מחליפים ירקות קלויים את חלק משכבות הפסטה, כך שלצד גבינות רזות ומגוון פטריות עשירות קיבלנו מאפה טעים, מפנק, משביע ושלא יהרוס לכם את שגרת הדיאטה שלכם.
אל תיבהלו מהמתכון שמחייבת קצת התעסקות, שלבי ההכנה מאוד קלים וההשקעה משתלמת.

20190823_093657-02

להכנת פיירקס לזניה 8 מנות בינוניות או 6 גדולות

מה צריך?

2 חצילים גדולים פרוסים לרצועות
4 קישואים גדולים פרוסים לרצועות
2 בצל גדול קצוץ דק
2 סלסלות פטריות מרינה קצוצות
1 סלסלת פטריות שימג'י מרינה  קצוצות
2 שיני שום כתושות
2 -3 כפות קמח
2 כוסות חלב  דל שומן  (אם אתם לא שומרים אפשר להחליף את החלב בשמנת לבישול 15%)
מלח, פלפל, מעט עלי תימין

100 גרם עלי לאזניה
250 גרם גבינה לבנה3% שומן
200 גרם גבינה בולגרית 3% שומן מגורדת
תרסיס שמן

30 גרם גבינת פרמז'ן או מוצרלה לקישוט

 

20190822_171431

20190822_172001

20190822_174748(0)

 

איך מכינים?

  1. מחממים תנור אפייה ל- 180 מעלות. מסדרים את החצילים והקישואים בתבנית  עם נייר אפייה. מרססים בתרסיס שמן ואופים עד שהם מזהיבים קלות ומתרככים. מצננים.
  2. בינתיים מאדים את הבצל הקצוץ במחבת עם תרסיס שמן, כשהוא שקוף מוסיפים את כל הפטריות  ומאדים עד שהן מוכנות, מוסיפים שום כתוש ומתבלים.
  3. להכנת הרוטב מוסיפים לפטריות המוכנות  2 כפות קמח ומערבבים,  מוסיפים את החלב (או השמנת) ומבשלים ביחד עד שהרוטב מסמיך מעט. אם הרוטב דליל אפשר להוסיף כף קמח. בודקים טעמים, מתקנים לפי הצורך.
  4. מערבבים בקערה נפרדת את שתי הגבינות לתערובת אחידה.
  5. להרכבת הלזניה מפזרים כף מהרוטב בתחתית פיירקס חסין חום, מעליו מסדרים שכבות לפי הסדר – דפי לזניה, רוטב, חצילים, גבינה, קישואים, רוטב. חוזרים על הפעולה עוד פעם או פעמיים בהתאם לכמות  שיש לכם (צריך להספיק ל- 3 קומות). מסיימים ברוטב. חשוב שהרוטב בסיום יכסה את כל דפי הלזניה שלא יתייבשו באפייה.
  6. מגרדים למעלה את הפרמז'ן .
  7. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות כ- 40 דקות. מורידים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות נוספות להקרמת השכבה העליונה.

20190822_181614

20190822_181640

20190822_181719

20190822_181808

20190822_182103

20190823_092458-01

בתיאבון!!

את כל המידע על המוצרים של מרינה פטריות אתם יכולים למצוא כאן 

או בעמוד הפייסבוק של מרינה פטריות הגליל  

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים  לשתף, לשתף  לשתף וכמובן ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.