עוגיות שקדים וריבה – כשר לפסח

אולי צריך לקרוא להן עוגיות מרציפן, או עוגיות עין ריבה. כך או כך, אני קוראת להן עוגיות הפתעה! כי הן היו הפתעת הפסח שלי!
הכנתי חלק עם ריבה וחלק בלי ריבה.
טיפ – תכפילו כמויות!

עוגיות שקדים וריבה 3

אולי צריך לקרוא להן עוגיות מרציפן, או עוגיות עין ריבה. כך או כך, אני קוראת להן עוגיות הפתעה! כי הן היו הפתעת החג שלי.
מעשה שהיה כך היה: בשוטטות באינטרנט חיפשתי אחר מתכון לעוגיות שקדים כשרות לפסח שיהיו גם טבעוניות. תוך כדי גלישה ושיטוט, מצאתי עוגיות קסם על טהרת השקדים, שהן גם נטולות גלוטן ומרובות טעם.
המקור למתכון מהבלוג הזה: elanaspantry
מדובר בעוגיות קלות להכנה עם מרכיבים פשוטים שיש לי בבית. לכן אין מניעה להכין עכשיו ומיד.

ערבבתי את המרכיבים וטעמתי את העיסה (אני תמיד טועמת לפני האפייה). היא היתה טעימה בטירוף. הכנתי עוגיות ואחרי האפייה הנחתי בקופסא, אחסנתי במיקרוגל (כי לשם הנמלים בטוח לא מגיעות) ויצאתי לקנות מתנות לחג.
כשחזרתי הביתה חיכו לי שם צמד הטבעונים שלי שאמרו לי שהעוגיות שבמיקרו מדהימות והם צריכים לקנות כאלה.
בחיוך ענקי אמרתי להם שאני הכנתי והן גם טבעוניות!
״באמת? יש לזה טעם של חמאה!״ היתה תגובת הטבעונים.
ארזתי את מה שנשאר והשבעתי אותם לא לגעת בקופסא לפני שהם מגיעים לבית הנסיכה אליה הם טסים היום. לא סומכת עליהם. הודעתי לנסיכה על המשלוח, כדי לסגור את הקצוות.
עכשיו העוגיות בדרך לבריטניה, לעשות פסח באנגלית.

עוגיות שקדים וריבה 1

חג שמח ילדים שלי! עצובה שאתם לא איתי אך שמחה כל כך שאתם ביחד.

עוגיות שקדים וריבה לפסח
מרכיבים ל-25 עוגיות קטנות:

2 כוסות שקדים טחונים
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
3 כפות שמן קנולה
2 כפות סירופ מייפל טבעי

1-2 כפות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה (ראו הערות)

לציפוי:
ריבה משובחת, שוקולד מומס, או אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד.
מכדררים כדורים קטנים ומניחים אותם תוך כדי מעיכה ע״ג תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
אם רוצים למלא בריבה (שוקולד או ממרח חלבה) אופים אפייה חלקית במשך 6 דקות בלבד, מוציאים מהתנור, שמים מעט מהמלית ומחזירים לעוד 4-5 דקות לתנור, עד שהריבה מתחילה לבעבע והעוגיות מזהיבות.
מצננים, זורים מעט אבקת סוכר (אם העוגיות ממולאות לא חובה להוסיף סוכר) ושומרים בכלי אטום.

הערה: יש סוגים שונים של שקדים טחונים / קמח שקדים. ההבדל ביניהם הוא האם השקדים נטחנו עם הקליפה החומה (בדקה) או שהם הולבנו וקולפו לפני הטחינה. כמו כן יש הבדלים ברמת הטחינה של השקדים (כמה זה דק). בהתאם לכך יכול לצאת בצק שמנוני שלא מתגבש. במקרה כזה ניתן להוסיף 1-2 כפות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה לקבלת בצק נעים ליצירת הכדורים.

עוגיות שקדים וריבה 2

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

ואם הגעתם עד כאן, בבקשה תפרגנו לי בלייק לעמוד של הבלוג: חיים וטעים- אורלי כהן” כך גם לא תפספסו שום מתכון שאני מפרסמת … 

חג שמח!
לבריאות!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.