hadaszimmerman - הבלוג של הדס צימרמן

מרק ירקות של חורף, עדשים ויין אדום

במזג אויר חורפי אין כמו מרק בריאות, עשיר בטעמים ומפנק, כזה שיודע לפתוח ארוחה או כשסתם בא לחמם את הנשמה.

הדס צימרמן

11/12/2018


מרקים יש המון אבל בסוף שבוע כשפוקדת אותנו מערכת חורפית במיוחד, אני בוחרת במרק עשיר, מזין, מחמם וכזה שעושה בבית ריחות של יין חם שמעוררים זכרונות משווקי החג שבחו"ל.

ירקות שורש, עדשים ויין אדום הם שילוב מנצח ליום חורפי.

 ירקות שורש ידועים כירקות של חורף, הם דלי קלוריות ועשירים בוויטמינים ומינרלים, טעמם עשיר ואדמתי.

עדשים מפוצצות בוויטמינים, הן מנחמות ומעניקות גם מלאי חלבונים לגוף, אני מעדיפה למרק את העדשים הירוקות שנותנות למרק את המרקם העשיר והמפנק והולכות נהדר עם היין.

הוא פשוט להכנה, רק כמה דקות עבודה ויש לכם את המתכון המושלם למרק מזין, בריא, מלא בטעמים ושיהיה שמח, גם אלכוהולי במידה ליום חורף קר במיוחד.

תנו לו להתבשל, מיזגו לעצמכם כוס יין והתענגו על הריח עד שיהיה מוכן.

EHPL6928

צילום: הדס צימרמן

המצרכים:

1/4 כוס שמן זית

3 טבליות בצל קצוץ מטוגן של "דורות"

3 טבליות שום כתוש של "דורות"

2 טבליות כוסברה של "דורות"

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות

1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות

1 לפת חתוכה לקוביות קטנות

1 כרישה (החלק הלבן) חתוכה לפרוסות דקות

4 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לפרוסות דקות

1 כוס עדשים ירוקות מושרות במים ומסוננות

מקל קינמון

6 כוסות מים

מלח, פלפל שחור

1/2 כוס יין אדום יבש

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את כל הירקות, מעט מלח וטבליות התיבול ומאדים 10 דקות.

טיפ: בשלב האידוי כדאי להוסיף מעט מלח, המלח גורם לירקות להפריש נוזלים שיוצרים אדים.

2. מוסיפים את העדשים, המים והתבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה  עד לריכוך הירקות והעדשים, כ- 40 דקות.

3. מוסיפים את היין האדום, משפרים תיבול ומבשלים עוד 15 דקות.

4. מתענגים על הריחות ומגישים חם.

* כל ירק תוכלו להחליף לפי טעמכם או מה שתמצאו אצל הירקן.

* אם המרק סמיך מדיי ליום המחרת, תוכלו להוסיף מים בחימום.

QHOJ8936

צילום: הדס צימרמן