einatraz - הבלוג של עינת רז

מאפינס כרובית וקישואים שהם WOW

מאפינס קלים להכנה, טעימים להפליא והכי כייף שאפשר לשחק עם המרכיבים. איך? כנסו ותקראו. בתאבון

עינת רז

26/05/2018


מאפינס כרובית 2

מאפינס כרובית עם קישואים בתוספת גזר, פטרוזיליה ובצל ירוק, דבר שיצר מאפה כייפי וטעים להפליא. אני משתדלת לחפש מרכיבים שאיתם אפשר לשחק ובנוסף, בגלל שאיני אוכלת מוצרי חלב, שלא יורגש שאין גבינות.

המאפינס האלו יצאו כל כך טובים שאפילו בעלי שיחייה, שלשמוע ממנו מחמאה על הניסיונות שלי זו הצלחה אמר – WOW.

ואיך משחקים עם המרכיבים? אז טוב ששאלתם, את הקמח המלא אפשר להחליף בקמח לבן, או קמח כוסמין, קמח חומוס או קמח תפ"א. את 2 כפות השמן אפשר להחליף בכף או 2 של טחינה גולמית. ואם אין קישוא או גזר, אז רק כרובית עם בצל לבן חתוך דק. במקום פטרוזיליה או בנוסף, תתפרעו על שמיר או אפילו כוסברה. זה מה שכייף במטבח, שאפשר להתפרע ועדיין שייצא – WOW. פשסטייטס? יופי, נתחיל.

מה צריך?

כרובית בינונית מפורקת לפרחים קטנים – אחרי שהתרככה במים רותחים (7-8 דק' בישול במים רותחים)
2 קישואים גדולים מגורדים גס
גזר אחד גרוס גס
3 ענפי בצל ירוק חתוכים דק (לא מידי)
חופן פטרוזיליה קצוצה
3 בייצים
6 כפות קמח מלא
כפית אבקת אפיה
2 כפות שמן קנולה
חצי כפית כורכום
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

את פרחי הכרובית מבשלים במים רותחים כ-7-8 דק'. אחרי שמתקררים מועכים אותם גס  בקערה. כן, עם הידיים (זה כ"כ כייף). להוסיף  את הקישואים והגזר ואת כל שאר המרכיבים.
לערבב טוב.

את התערובת להכניס לתבנית מאפינס (יוצאים כ-18-20 מאפינס)  אותה שימנו קלות (אני משמנת בתרסיס שמן) ומעבירים לתנור שחומם מראש, 170 מעלות, כ-40 דק'

בתאבון.

מאפינס כרובית 1