הבלוג של מירב - הבלוג של מירב מלמד

עוגה בחושה במילוי חלבה ושוקולד

שילוב מנצח של חלבה ושוקולד בתוך עוגה בחושה שמכינים בקערה ומטרפה

מירב מלמד

12/10/2014


IMG_3952_800x533

 

העוגה הבאה נולדה מתוך עצלנות קלה, אני מודה. נורא התחשק לי עוגת שמרים במילוי נדיב של חלבה ושוקולד אבל קצת התעצלתי להכין בצק שמרים ובכל זאת לא רציתי לוותר על החשק אז המרתי אותו בעוגה בחושה נפלאה - נכון מאד- קערה אחת ומטרפה אחת זה כל מה שצריך עבורה. את המילוי הכנסתי לתוכה בנדיבות וכך היא הפכה לעוד עוגה מנצחת בטעם משודרג. הערה קטנה לפני שמתחילים- את רב העוגות הבחושות שלי ניתן בקלות להמיר לפרווה, את זו לא ממליצה. המרכיבים החלביים שלה תורמים לטעמה המיוחד, שווה להמתין למענה גם אחרי ארוחה בשרית :)

החומרים לתבנית 26/ קוגלהוף

350 גרם קמח תופח

1 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר סוכר חום

100 גרם חמאה מומסת

1 מיכל שמנת מתוקה (250)

1 מיכל שמנת חמוצה

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

למלית- 200 גרם חלבה מגודרת גס (אני קניתי שערות חלבה מוכנות)

3 כפות שוקולד צ'יפס חום

1 כפית קינמון

ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית

2. בקערה ובעזרת מטרפה- מערבבים את הביצים ו2 סוגי הסוכר. מוסיפים את  החמאה המומסת, השמנת החמוצה, השמנת המתוקה ותמצית הוניל וממשיכים לערבב

3. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד איחוד החומרים. משטחים מחצית מהתערובת על גבי התבנית. מערבבים את חומרי המלית ומשטחים מחצית מהכמות על גבי המלית. מסיימים בשאר התערובת ומפזרים מעל את המלית שנשארה.

4. אופים כ- 45 דק' לערך עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים היטב. מחלצים מהתבנית ומפזרים מעל מעט חלבה לקישוט. שומרים במקרר.

IMG_3936_800x533

 

IMG_3939_800x533

 

IMG_3941_800x533

 

אהבתם? פרגנו בלייק! השאירו סימן לפני שאתם הולכים.. כדי שאדע שהייתם כאן :)

רוצים להמשיך ולעקוב אחרי בבלוג? לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_3957_800x533

 

IMG_3954_800x533