עוגת הפרג הכי טעימה בעולם

עוגת פרג

אצלנו בבית מתעלפים על פרג ותמיד כשבאים אלי מבקשים עוגת פרג .

אם באו ויש, משתחווים לעוגה ותוך דקה נותרים פירורים .

באחד השבועות האחרונים היו לי סידורם עם נני שלי הגיעה מבאר שבע.

הבאתי איתי רבע עוגת פרג בחושה שנטרפה בלי מילים ונני אחת שלא ממש מכורה לאוכל.

הפרג שלנו תמיד טרי .אין מצב שלא יהיה בבית ובמיוחד כשיש קשרים עם המוכר .

אני מקבלת פרג ריחני ,טחון טרי ודקיק וטעמו צפיחית בדבש .

בשבוע שעבר ביקשתי מדרלינג להביא כמות נכבדה.

שאל האיש – מה את מתכננת? הוא מכיר את השגעונות שלי הרי .

אמרתי – חכה וראה והוא חיכה וטעם והתמכר .

אז הבטחתי לכם את המתכון נכון?

הוא קצת ארוך ובשלבים אבל קל מאודדד.

קדימה נכין יחד .

למלית – 300 גרם פרג טחון טרי ודק .

כוס חלב

מיכל שמנת מתוקה

7 כפות סוכר

2 כפות דבש

כפית תמצית וניל

כפית קליפת לימון או תפוז מגוררת דק

50 גרם צימוקים שרויים במעט מיץ ענבים-תירוש או כל מיץ אחר ואפשר גם ליקר כלשהו .

50 גרם אגוזים גרוסים גס

כף חמאה

3 כפות קמח תופח ועוד שקית אבקת אפיה

2 ביצים טרופות

ההכנה-

מניחים בסיר מתאים את הפרג,הנוזלים והסוכרים ומביאים לרתיחה .

מנמיכים אז להכי נמוך שיש ומבשלים 15 דקות

מוסיפים הצימוקים והאגוזים וממשיכים לבחוש בעדינות

מסירים מהאש ובוחשים חמאה ,קמח וביצים טרופות  ושוב טורפים יחד

מוסיפים הדבש ומטמיעים אותו במסה

מוסיפים אבקת אפיה את השקיק הנוסף וגם אותו מטמיעים .

מניחים בצד.

מכינים עיסה לתחתית וציפוי

350 גרם קמח תופח

4 ביצים גדולות

כוס סוכר

מיכל לבן או שמנת חמוצה

כוס חלב

100 גרם חמאה רכה מאוד

כפיתתמצית וניל

מקציפים הכל יחד בקערה גדולה .

מפרישים לשקית זילוף שליש מהעיסה

את הנותר מניחים בתבנית בינונית מרובעת או אחרת .

העיסה צריכה להיות בעובי ש סנטימטר והא תתפח לה מעט .

אופים 200 מעלות 10 דקות שהיא תתיצב בתבנית ומוציאים

מניחים את המלית העשירה בכף בזהירות

מכניסים שוב לתנור ואופים 15 דקות 180 מעלות טורבו .

מוציאים את התבנית ומזלפים מהעיסה ששמרנו שתי וערב .

אופים יחד כ-20 דקות .

לשים לב שלא יתייבש לנו ו/או ישר, חלילה .העיסה מעל הפרג צריכה להיות בהירה ולהבליט אותו .

מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר .

אוכלים פושר או קר – איך שאוהבים

לא לאפסן בקירור .היא תתקשה וךא תהיה טעימה .

מזג האויר קר תניחו בתנור מכוסה ותטרפו תוך יומיים.

לפסח מחליפים קמח בקמח תופח כשל"פ

לפרווה מחליפים למחמאה או נטורינה קוקוס של שימרית היא מעולה באפיה .

כדי שהעוגה תבריק מכינים סירופ סמיך  מחצי כוס סוכר ורבע כוס מים עם כמה טיפות לימון .מבשלים לסירופ סמיך

מורחים קר על העוגה שלנו כשהיא חמימה .

את מוצרי החלב מחליפים בשמנת טופו או קרם קוקוס (לא הנוזל)

מובטחת הנאה מטורפת.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.