yaelis - הבלוג של yaelis

בראנץ' עם קראנץ' - סלט פטריות ופקאן סיני

סלט פטריות שמפיניון ופקאן סיני קראנצ'י ופריך, שקוטף מחמאות בכל אירוח. רק חמש דקות הכנה והסלט מוכן.

yaelis

29/04/2014


רק ארבעה מרכיבים, חמש דקות של הכנה ויש לכם סלט מיוחד וקראנצ'י, המתאים מאוד לאירוח חגיגי. ההכנה שלו היא קלה ביותר והטעם מדהים.

הסלט הזה מכבב בכל ארוחה חגיגית אצלנו במשפחה. כשאני מוזמנת להתארח מבקשים שאביא אותו.

נכון שהמרכיבים לא נמצאים בשליפה וצריך להיערך מראש, אבל שווה להתאמץ ולעשות קצת קניות.

את המתכון קיבלתי מבת דודתי, שהביאה פעם את הסלט באחד האירועים המשפחתיים. אין לי מושג מהו המקור שלו.

מאז והמתכון הספיק לעבור הלאה בין החברות שלי, הבנות במקום העבודה וכל מי שביקש אי פעם מתכון לסלט מעניין.

השבוע הוזמנתי לבראנץ' בלוגריות מקסים של בנות סלונה ובחרתי להביא גם את הסלט שלי.

כמו שציינתי, בראנץ' עם קראנץ'...

תתכוננו למדוד זמן. לדעתי בתוך פחות מחמש דקות ואתם יכולים לערוך שולחן ולהתחיל לאכול. יאללה להכנה.

10286903_615625211855258_6773570657625106471_o

סלט פטריות שמפיניון ופקאן סיני

3 סלסלות פטריות שמפיניון טריות מאוד

צרור גדול של  בצל ירוק דק ויפה

חבילה וחצי פקאן סיני (מסוכר)

רוטב סויה - לפי הטעם.

 

ההכנה: 

מנקים את הפטריות. חותכים את הפטריות שמפיניון לרבעים ומניחים בקערה. קוצצים דק את כל צרור הבצל ירוק. תקפידו שהבצל יהיה מאוד טרי זה מעניק קראנצ'יות ופריכות לסלט.

מוסיפים את הפקאן הסיני ומערבבים את שלושת המרכיבים.

את הסלט כפי שהוא כרגע שומרים במקרר עד ההגשה. סמוך למועד ההגשה להוסיף את רוטב סויה לפי הטעם ולערבב היטב.

הסלט לא צריך לשחות בתוך הרוטב, אלא להיספג בטעם של הרוטב סויה. הרוטב צובע אותו בצבע יפהפה ומשדרג את השילוב בין הטעמים.

בתיאבון!

עוד פינוק שהבאתי לבראנץ' היה גביניות עם ריקוטה ודובדבנים... אבל זה לפוסט אחר.

2

תודה לבלוגריות ללייזה פאנלים ולקרן אגם על הצילומים היפים.