קסם הבישול - הבלוג של אפרת גת

קציצות או לא להיות? בהבטחה!

אז מה אנחנו מלמדים את ילדינו בין יתר הדברים החשובים? אצלי אחד הדברים זה שהבטחה מקיימים! ואנחנו מה עושים?  תמיד זוכרים לקיים? או שמוצאים לנו הסברים ותירוצים מול הילדים למה דווקא עכשיו אי אפשר לקיים את מה שהובטח. כולנו בטירוף, כולנו בעומס בלתי נגמר, אבל בכל זאת מבטיחים לילדים, לחברים, למשפחה, בעבודה ועוד. זה לא שאני […]

אפרת גת

05/11/2015


אז מה אנחנו מלמדים את ילדינו בין יתר הדברים החשובים? אצלי אחד הדברים זה שהבטחה מקיימים!

ואנחנו מה עושים?  תמיד זוכרים לקיים? או שמוצאים לנו הסברים ותירוצים מול הילדים למה דווקא עכשיו אי אפשר לקיים את מה שהובטח. כולנו בטירוף, כולנו בעומס בלתי נגמר, אבל בכל זאת מבטיחים לילדים, לחברים, למשפחה, בעבודה ועוד.

זה לא שאני יועצת לענייני הורות אבל אם יש משהו שאני מתעקשת עליו זה זה! לעיתים עד כדי תשלום מחיר שלי...כי אם הבטחתי פיצה או לחמניות או פסטה בשמנת, יתהפך העולם וזה מה שיקרה, גם אם חזרתי בשש בערב ובמצב צבירה על ארבע, ברור שזה מה שיהיה על השולחן! כזו אני לטוב ולרע.

ולמה אני מקשקשת כאן על הבטחות, כי מסתבר שהבטחתי, לפני כמה שבועות, מתכון לקציצות המעולות שלי, אלו שבאות עם הקוסקוס שהפך להיט והחזיק מקום מכובד בעשרים הנצפים - כן אני קצת משוויצה גם על הדרך (נדיר - אבל זה זרם), עברו כמה שבועות והיום בזכות חברה נזכרתי שטרם פרסמתי.. אז גם אם היום עוד ארוך לפני, התיישבתי לפנק אתכם ובעיקר לקיים הבטחה, כי ברור לכם שלא אשן אם לא אקיים עוד היום...כי מילה זו מילה וחוב זה חוב. אנחנו הרי מוקפים בכל כך הרבה פוליטיקאים או סתם אנשי מקצוע שמבטיחים ומבטיחים ובשטח...מתחמקים או פשוט לא עושים, וכמה זה מעצבן אותנו?! בדיוק!!!

אז אומנם אמר, נפוליאון בונפרטה, החכם ממני ש: "הדרך הטובה ביותר לקיים הבטחה היא לא להבטיח אותה." והנה אני מבטיחה ומבטיחה גם לקיים! וקוראת לכם להבטיח, בטח להבטיח, כי זה מראה על מחוייבות, על רצינות, על דאגה, על אהבה וגם לקיים - כי זה נותן את הבטחון! והכי מוכיח את האהבה והדאגה ובטח ובטח ללמד את הדור הבא שהבטחות מקיימים!

אז מספיק עם הברבורים!

מתכון לקציצות עוף שילדים עפים עליהם (וגם המבוגרים)! והולכות מעולה עם הקוסקוס...(וגם עם אורז לבן).

טעימות יותר יום אחרי, מכירים את זה שיש מאכלים שצוברים טעם במקרר?! אז כזה!

קוסקוס3

המצרכים לקציצות:

חצי קילו חזה טחון.

בצל מגורד.

תפו"א מבושל ומעוך.

4 שיני שום כתושות.

חופן פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה.

ביצה.

מלח, כמון, פלפל לבן, בהרט (כן, גם בעוף), פפריקה מתוקה, כף שמן זית. (אפשרי מעט קינמון).

המצרכים לרוטב :

בצל גדול חתוך לקוביות.

4 שיני שום כתושות.

קופסת עגבניות מרוסקות +קופסת רסק קטנה. (ממליצה על החדש של יכין: נקרא טומטינה - בקופסת שימורים).

תבלינים: בערך כפית: פפריקה,כורכום, מלח, סוכר, כמון, רבע כפית פלפל לבן. מעט זרעי כוסברה כחצי כפית.

אופן הכנת הקציצות :

בקערה שמים את: חזה העוף הטחון, בצל מגורד תפוא שבושל ונמעך, ירק קצוץ, ביצה, תבלינים וכף שמן זית. שומרים את העיסה במקרר.

אופן הכנת הרוטב:

שמים מעט שמן זית, מוסיפים זרעי כוסברה וכורכום, מוסיפים בצל, מאדים מעט, להוסיף את השום והעגבניות. מוסיפים את שאר התבלינים.

לסיום להוסיף כ- 3 כוסות מים רותחים . נותנים לרוטב לאחר שרתח, חצי שעה בישול על אש נמוכה.

להכנת הקציצות: טובלים את הידיים במים, יוצרים קציצה, מגלגלים בקערה עם סולת ומניחים בסיר עם הרוטב.

עוד בישול עד לרתיחה ועוד כחצי שעה- ארבעים דקות על אש נמוכה, לטעום ולתקן תיבול.

קוסקוס2

רוצים לשדרג את הקציצות... תכינו ליד את הקוסקוס שלי, למרות שטעים מאוד גם עם אורז לבן..

http://saloona.co.il/gatefrat202/?ref=blog_main

ותבטיחו, על מנת לקיים ♥