הבלוג של מירב - הבלוג של מירב מלמד

עוגת תמרים מנצחת

את העוגה הזו אין שום סיכוי בעולם שתרצו לפספס! עוגה בחושה בקערה ומטרפה, יכולה בקלות להפוך לפרווה, והכי חשוב- הכי טעימה שיש!! תקצור אינספור מחמאות בארוחת החג, ארוחת שישי וגם בכל יום אחר. אז למה אתם מחכים?

מירב מלמד

08/08/2013


את העוגה הזו אין שום סיכוי בעולם שתרצו לפספס! עוגה בחושה בקערה ומטרפה, יכולה בקלות להפוך לפרווה, טעימה, רכה ותקצור אינספור מחמאות בארוחת החג, ארוחת שישי וגם בכל יום אחר.

אז למה אתם מחכים?

החומרים

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 מיכל ממרח תמרים

1/2 כוס סוכר חום

כפית קינמון

חצי מיכל שמנת חמוצה (למתכון פרווה- להמיר לחצי כוס מיץ תפוזים או אפשרות נוספת- חצי כוס תה רותח)

*הערה לגבי ההמרה- אני תמיד נוהגת להמיר בעוגות בחושות המכילות שמנת חמוצה במיץ תפוזים ויוצא נהדר, מה שכן חשוב הוא לא להוסיף בבת אחת את כל כמות הנוזלים, ייתכן ותצטרכו פחות מחצי כוס. העיסה צריכה לצאת די סמיכה ו"כבדה"

4 ביצים

3/4 כוס שמן

י

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות

2. בקערה גדולה טורפים (במטרפה ידנית)- ביצים, סוכר ושמנת חמוצה

3. מוסיפים את ממרח התמרים, השמן והקינמון וממשיכים לערבב

4. בקערה קטנה מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים אל התערובת. מערבבים עד לאיחוד החומרים

5. מעבירים לתבנית אינגליש קייק 35 או שתי תבניות חד פעמיות מאורכות ואופים 40-45 דקות עד שהעוגה שחומה וקיסם המוחדר לתוכה יוצא נקי.

י

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

עוד מתכונים מתוקים לקראת החג? כנסו לעוגת התפוחים המשגעת הזו- לחצו כאן

לסלונה אוכל בפייסבוק לחצו כאן