שילת לנדנברג - הבלוג של Shilat Landenberg

פהיטה עוף סצ'ואן וג'ינג'ר

ארוחת צהרים מהירה ובריאה לילדים רעבים

Shilat Landenberg

08/04/2018


ושוב צריך להכין ארוחת צהרים לילדים וכבר נמאס משניצל, קציצות ופתיתים, הפעם החלטתי לגוון במתכון טעים וקליל שלוקח בדיוק 7 דקות להכין

אז מה צריך:

חצי קילו חזה עוף טרי חתוך לרצועות 

פלפל אדום

פלפל צהוב

פלפל כתום

בצל

צרור כוסברה

חבילה רוטב סצ'ואן של דורות

4 קוביות ג'ינג'ר כתוש של דורות 

מלח ופלפל

אז ככה:

חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים במחבת עם כף שמן זית עד שמשחים

חותכים את הפלפלים (אדום, צהוב וכתום) לרצועות ומוסיפים למחבת

כשהפלפלים קצת מתרככים מוסיפים 4 קוביות ג'ינג'ר כתוש של דורות וצרור כוסברה קצוצה גס

במחבת ברזל רותחת מטגנים את רצועות חזה העוף בכף שמן זית, כשהעוף מוכן מוסיפים אותו למחבת עם הפלפל והבצל,

2

מטבלים במלח ופלפל שדחור גרוס ומוסיפים חבילה (4 אצבעות) רוטב סצ'ואן של דורות 

מערבבים טוב הכל ומשאירים על אש קטנה 5 דקות נוספות.

מומלץ לחמם את הטורטיה במחבת הברזל שטיגנו בה את העוף(שיהיה קריספי)

מניחים את העוף על הטורטיה וקצת כוסברה קצוצה טריה מעל ואוכלים מיד! 

ניתן למרוח רוטב ג'ווקמולי (אבוקדו) או שמנת חמוצה על הטורטיה

מי שאוהב חריף יכול להוסיף מלמעלה רוטב פלפלים חריפים.

לשומרי הדיאטה/גלוטן ניתן לוותר על הטורטיה ולהוסיף סלט ירוק/ירקות.

בתאבון 

1