העולם המתוק שלי - הבלוג של כרמית זק

מרק בשר בניחוח איטלקי ליום חורפי

במשפחה שלנו יש טבעונים וצמחוניים ובשנים האחרונות ההתחשבות בהם היא גדולה עד שהצד של אוהבי הבשר התחיל להתלונן. החלטתי לפנק את משפחתי במתכון חורפי בשרי, חייבת לציין שממש מחכים למחרת לארוחת צהריים

כרמית זק

11/12/2018


החורף כאן, סוף השבוע הסוער הוסיף חשק למאכלים מחממים. שניים משלושת ילדיי ממש אוהבים בשר, עם הבן הצעיר שלי אנחנו צוחקים שאולי שיצמחו לו שיני בשר הטעם שלו ישתנה. בעצם המתכון הוא של מרק גולש עם טוויסט שלנו בהוספת תיבול איטלקי, אז שילוב הונגרי עם איטלקי יצר משהו ישראלי שממש מחכים לאכול. אני לא מבשלת הרבה בשר לשם כך גייסתי את טלי אחותי, נפגשנו ויצרנו מתכון מהיר וקליל. בזכות המוצרים של דורות העבודה הכי קשה היא לחכות שיתבשל. אחרי שראיתי כמה זה פשוט אני אאמץ את המתכון שילדיי יאהבו אותי עוד יותר. לכל אוהבי החורף, לכל אוהבי הבשר מוגש לכם מתכון של אחותי טלי למרק בשר טעים.

צילום פרטי

צילום פרטי

מרק בשר ליום חורפי מצרכים: 1.5 ק"ג קוביות צלי כתף בקר 2 כפיות מלח כף פפריקה מתוקה פלפל גרוס לפי הטעם 2 כפות שמן קנולה 4 טבליות שום כתוש של דורות 4 אצבעות בצל מטוגן של דורות 1 חב' רוטב עגבניות בזילקום  של דורות 2 טבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי של דורות 3 גזרים 3 תפוחי אדמה

מרק בשר צילום אני

מרק בשר אופן ההכנה  חותכים את הבשר לקוביות, מחממים שמן בסיר גדול וסוגרים את קוביות הבשר מכל הכיוונים. לאחר שהתקבל צבע שחום מכל הכיוונים מוסיפים את טבליות שום הכתוש של דורות ואת הבצל המטוגן. מתבלים במלח, פלפל גרוס,פפריקה מתוקה ובטבליות עשבי התיבול האיטלקי . לערבב מעט עם הבשר ולהוסיף חבילה של רוטב עגבניות בזיליקום ומים רותחים עד לכיסוי מלא של הבשר. לבשל על אש בינונית כשעה, בינתיים לחתוך את הגזרים  ותפוחי האדמה לקוביות. לאחר מכן להוסיף למרק ולהמשיך לבשל על אש נמוכה חצי שעה נוספת עד שהירקות מתרככים ומזלג ננעץ בקלות בבשר. אפשר להגיש לצד אורז לבן. אפשרויות להוספה במקום גזר ותפוחי אדמה : שעועית לבנה /חומוס.(שהושרו לילה קודם) כמו כן למי שאוהב חריפות ניתן להוסיף גם פפריקה חריפה. תהנו מהטעם ומהקלות של הכנת המתכון בתאבון.

מרק בקלי קלות עם דורות צילום אני

מרק עם דורות