rigusheemiri - הבלוג של rigusheemiri

עוגת הערמונים של אמא

עד לפני כמה שנים סירבתי לטעום את עוגת הערמונים של אמא שלי. החלטתי לכפר על שנים שחלפו ולהכיר לעולם את הטעם הנפלא של עוגת הערמונים שמגיעה כל חורף

rigusheemiri

11/12/2019


נולדתי להורים שהגיעו מהונגריה (טרנסילבניה). בבית, במטבח ההונגרי שלנו שלטה סבתא שלי, את העוגות בימי חמישי בערב אפו יחד אבא ואמא. דברי המאפה שלהם היו שם דבר אצל השכנים, החברים וכמובן במשפחה המורחבת, תמיד היו בבית עוגות ועוגיות מכמה סוגים.

משום מה את כל העוגות והעוגיות שהיו בהם אגוזים החלטתי שאני לא אוהבת ושנים פשוט לא טעמתי מהן. לפני מספר שנים, כנראה שלא היתה עוגה אחרת בסביבה, טעמתי מעוגת הערמונים של אמא שתמיד זכתה לקולות התמוגגות מכולם וגיליתי עולם חדש. החלטתי לכפר על שנים שחלפו ולהכיר לעולם את הטעם הנפלא של עוגת הערמונים שמגיעה כל חורף.

עוגה עם תה ונענע

אלבום פרטי

 

עוגת ערמונים של אמא:

חומרים:

600 גר' ערמונים

7 ביצים

280 גר' סוכר וניל

300  מל' שמנת מתוקה

5-6 כפות קמח תופח

חומרים להכנת המילויי:

500 מל' שמנת מתוקה

מירי שכטר

אופן ההכנה:

לבשל את הערמונים, להפריד מהקליפה ולטחון אותם (לא לאבקה).

אם אין ערמונים טריים אפשר להשתמש בערמונים קלופים בוואקום.

להפריד את החלמון והחלבון לשתי קערות נפרדות.

להקציף את החלבונים לקצף יציב.

לערבב היטב את החלמון ולהוסיף את סוכר הוניל והשמנת המתוקה.

לערבב פנימה בעדינות את קצף החלבונים  ואח"כ 2/3 מכמות הערמונים.

לשמן תבנית " 26 בחמאה לפזר קמח בתוכה ולנער.

לשפוך את התערובת לתבנית ולאפות לחום של 160 מעלות (לתנור שחומם מראש).

לאפות במשך כשעה (+- תלוי בתנור).

לבדוק עם קיסם אם העוגה יבשה.

בזמן שהעוגה בתנור אפשר להכין את המילוי:

2 שמנת מתוקה מוקצפת. לערבב בעדינות פנימה 1/3  ממחית הערמונים שנשארה.

כשהעוגה מתקררת היטב, לחצות לשניים, למרוח את הקרם באמצע ולהשאיר כמות יפה לציפויי העוגה.

המלצה: כשחוצים את העוגה אפשר לטפטף מעט רום/ ברנדי ואח"כ לצפות בקרם.

באהבה ובתיאבון

עוגה עם תה ונענע

עוגת הערמונים שלי

העוגה לא יוצאת גבוהה. את העוגה טעמתי כשלצידה כוס תה עם נענע.

 

פרטי הסטיילינג מהחנות שלי "ריגושים דברים יפים"

https://www.facebook.com/rigushim.beautifulstuff/?ref=bookmarks