הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

התרשמותי מהמעדנייה החדשה שנפתחה במודיעין ומתכון שקיבלתי משף המקום רונן מזרחי

23/03/2017

IMG_7222

כמה ימים אחרי שנפתחה מעדניית The Deli במודיעין, הוזמנתי לטעום ולחוות את דעתי על המקום.

כפי שאתם מבינים מהבלוג שלי, אני מעדיפה תמיד לבשל בבית ולא לקנות אוכל מוכן, אולם כשאומרים לי שזו מעדניית שף, זה נשמע מאד מסקרן.

הגעתי למקום וישבתי עם הבעלים לראיון קצר. מסתבר שלא מדובר בשף אחד, אלא ב- 2 שפים!

שף רונן מזרחי בן 45 מבת ים, בוגר תדמור, עבד במסעדות ידועות בארץ כגון מנטה-ריי ורביבה וסיליה וכן במסעדות ברחבי העולם למשל באוסטרליה ובארה”ב.

שף גיא הראל בן 38 ממודיעין, החל את דרכו במלון שרתון ירושלים, אצל השף שלום קדוש. גיא למד בקורדון בלו בפריז ועבד אפילו אצל ז’ואל רובושון (כן, כן, זה שקיבל כוכב מישלן על הפירה שלו).

עם רקורד כזה מרשים בעולם המסעדנות, החליטו השניים לפתוח את המעדנייה שמוכרת אוכל טרי מוכן לאכילה, לקחת הביתה, לעבודה, או לאכול במקום (יש כמה שולחנות). אפשר אפילו להזמין מהם מראש אוכל לאירועים (אם יש לכם יומולדת, שבת חתן וכדומה) . מה שמאד מעניין בעיני זה שהתפריט משתנה ברמה היומית. כל יום מוצעות למכירה 18 מנות שונות, כך שהטריות מובטחת. לא מוכרים כאן אוכל מאתמול אמרו לי הבעלים (מה עושים איתו? בסוף היום לוקחים הביתה למשפחה וחלק תורמים).

FullSizeRender (7) FullSizeRender (8) FullSizeRender (10)

הבעלים מבטיחים אוכל מרכיבים איכותיים, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל. כדי להאריך את חיי המדף של המנות, הם משתמשים בטכנולוגיית  Blast Chiller לקירור מהיר של המזון: מסיום הבישול אל מתחת לטמפרטורה בה מתפתחים חיידקים. שיטה זו מאריכה את חיי המנות המוכנות. הם מתחייבים ל-3 ימים לפחות, בשמירה במקרר הביתי, כלומר מנות שתקנו נניח ביום חמישי, יחזיקו מעמד עד יום ראשון. ואני אומרת לכם מניסיון שאפילו 5 ימים הקציצות החזיקו לי.

באופן טבעי, אותי עניין מה יש להם להציע לטבעונים, ושמחתי לגלות שמחצית מהמנות מתאימות לנו! סלט בורגול ועדשים, סלט מקסיקני עם גזר ותירס, ירקות ונודלס מוקפצים עם טופו, לזנית ירקות צבעונית ומרשימה, 3 סוגי קציצות – קציצות ירוקות של אפונה תרד ושקדיםשאת המתכון שלהם הצלחתי להשיג והוא מופיע בסוף, קציצות תירס מצויינות ולביבות ירק. בנוסף יש גם  כמה סוגים של ממולאים (הם מגולגלים בעבודת יד, אך לא מיוצרים במקום) וירקות קלויים כך שניתן ליצור ארוחה טבעונית שלמה, תענוג!

ולא רק לטבעונים הם דואגים, ובכלל המטרה שלהם היא לספק פתרונות לכולם, הן במבחר והן במחיר. במעדנייה יש מגוון שיכול להתאים לאנשים עם צרכים תזונתיים שונים. אפשר לקבל אוכל צמחוני, מנות דלות נתרן, מנות ללא גלוטן (יתכנו שרידים), ולא פחות חשוב – המקום אסתטי, מזמין ונקי וניתן אפילו להציץ לתוך המטבח.

כמובן שמעבר לאוכל הטרי שיש בויטרינה, ניתן למצוא על המדפים שמסביב גם יין ושמן זית ישראלים, ארטישוקים כבושים, רטבי עגבניות, פסטות ומעדנים שונים.  זו הרי מעדנייה, נכון?

IMG_7217 IMG_7214

אחרי הדיבורים הגיע שלב ההוכחות. טעמתי חלק מהמנות: סלט הבורגול והעדשים השחורות היה טעים ותובל בעדינות עם עשבי תיבול טריים. הסלט המקסיקני היה פיקנטי ומרענן, מנת הירקות והאטריות המוקפצות היתה טובה ולא ספוגה בסויה ו/או בשמן, והקציצות, אוחחחחח, הקציצות היו טעימות ורכות.

… מזמינה אתכם להצטרף לעמוד שלי. העמוד הכי טעיםבריאמזין וטבעוני ברשתפשוט לחצו על הקישורחיים וטעים- אורלי כהן” פרגנו בלייק ואל תשכחו לסמן ”קבל התראות” שלא תפספסו שום מתכון שאני מפרסמת … 

כמובטח קיבלתי משף רונן מזרחי את המתכון שלו לקציצות הירוקות.

קציצות אפונה, תרד ושקדים טבעוניות

מרכיבים ליצירת כ-20 קציצות:

  • 1 ק”ג אפונת גינה (טרייה או קפואה)
  • ½ ק”ג עלי בייבי תרד שטופים היטב
  • 30 גרם פטרוזיליה קצוצה
  • 35 גרם שקדים טבעיים, קלופים, אפויים וגרוסים (ניתן להוסיף עוד, לפי הטעם)
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית סוכר
  • ½ כפית פלפל שאטה גרוס
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 30 גרם פירורי לחם איכותיים

אופן ההכנה:

  1. לחלוט את האפונה במים רותחים במשך חצי דקה, ולהעביר לכלי עם מי קרח.
  2. לחלוט את התרד במים רותחים במשך 10 שניות, ולהעביר לכלי עם מי קרח.
  3. לסחוט את התרד. לאחר החליטה והסחיטה ישארו כ-30 גרם תרד.
  4. לסנן את האפונה.
  5. לחלק את האפונה לשני חלקים שווים, ולטחון במעבד מזון בשני אופנים:
  6. חצי מכמות האפונה לטחון דק דק, להוסיף תרד ולטחון יחד.
  7. חצי מכמות האפונה לטחון גס.
  8. לערבב את כל האפונה והתרד.
  9. להוסיף את שאר הרכיבים ולערבב.
  10. ליצור קציצות בגודל רצוי.
  11. לצרוב על מחבת טפלון עם מעט שמן זית או לאפות בתנור בתבנית עם נייר אפייה.

IMG_7222

לסיכום: מקום נעים וטעים, עם שפים שיודעים את מלאכתם ונותנים פתרונות ראויים לטבעונים, למשפחות בהן כל אחד אוהב משהו אחר, ולכל מי שרוצה חופש מהמטבח. אוכל מגוון ובטעם ביתי. מה צריך יותר מזה?

The Deli – מתחם רמי לוי – ישפרו – מודיעין.

פייסבוק: The.DELI.modiin כאן בו תוכלו להתעדכן בתפריט.

… שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם להצטרף לעמוד שלי. העמוד הכי טעיםבריא,מזין וטבעוני ברשתחיים וטעים- אורלי כהן” פשוט לחצו על הקישורפרגנו בלייק ואל תשכחו לסמן ”קבל התראות” שלא תפספסו… 

 בתיאבון!

חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה