הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

חוויית אירוח אצל מיקה ביפו עם המון מנות טעימות שמחזירות אותי לטיול שלי בויאטנם כולל מתכון למרק פו.

13/03/2016

ירק להוספה למרק וללחמניות באן - מיקה

למרק, ללחמניות או סתם לנשנוש

“שלום, מדברת מיקה. רציתי להזמין אותך לארוחה ויטנאמית טבעונית אצלי, בחצר המכושפת ביפו”. כל מילה גירתה יותר את סקרנותי והייתי חייבת לבדוק במה המדובר.

אוכל ויאטנמי טבעוני זו הבטחה מספיק טובה, תוסיפו לזה את החצר המכושפת שממוקמת הרחוב ראשי אך עדיין נסתרת מעין ביפו והנה יש כאן סיפור אגדה שכל מבוגר, שנשמת ילד שמח בקרבו ישמח לגלות. נכון?

הגעתי לדלת העץ וצלצלתי בפעמון. קיבלתי הוראות: “כנסי, רדי במדרגות ולכי עד הסוף. שם תראי גינה ודלת. זה בפנים”. הרגשתי קצת כמו אליסה בארץ הפלאות, או אולי דורותי בקוסם מארץ עוץ. ביצעתי את ההוראות ונכנסתי פנימה. חיבוק ענק קיבל את פני. ככה מיקה מקבלת את אורחיה בעודה טורחת על הכנת התבשילים בסירים הגדולים שעל הכיריים. אל דאגה, אין מרק עכבישים וציפורני עטלפים. זו הרי ארוחה טבעונית.

מיקה מגישה מכל הלב

מיקה מגישה מכל הלב

מיקה, כמו שפים רבים אחרים, מארחת בביתה המטופח והמיוחד לארוחות אינטימיות של כ-10 סועדים, בפורמט שתופס תאוצה בתקופה האחרונה. הפורמט נקרא: EatWith.

הקונספט שעומד מאחורי הפורמט הזה הוא ארוחה שיתופית סביב שולחן אחד שבו מתקבצים לאכול ולשתות יחד אוהבי אוכל. האורחים יכולים להיות להגיע לבד או בזוגות של חברים אך מה שבטוח הוא שאחרי ערב כזה, איש מהם כבר לא יהיה לבד. מדהים איזו חברות ודינמיקה נוצרת סביב שולחן אוכל. לדעתי, זה מה שהופך את הארוחות האלה לכזו הצלחה. איך שאני רואה את זה,  EatWith  זה ה- Airbnb של האוכל והוא פועל כבר בכ- 180 ערים בכל רחבי העולם. מדהים ממש!

כשכל משתתפי הארוחה הגיעו, ערכנו היכרות על כוס יין והתישבנו סביב השולחן. לפני שאתחיל לתאר את האוכל, חייבת כמה מילים על השולחן. השולחן היה מעוצב בשיק מיוחד. לא יוקרתי עם קריסטלים נוצצים אך יחד עם זאת, מאד מהודר ששידר אכפתיות, חום וכבוד לאורחים. כל משתתף קיבל תפריט שהוכן בעבודת יד והסבר על מה שעומד לפנינו בשולחן והתחלנו לאכול.

התפריט בארוחה הויאטנמית של מיקה

התפריט בארוחה הויאטנמית של מיקה

בשלב הזה אתן לתמונות לדבר במקומי, עם תיאור קצר של המנות. כמובן שיש גם מתכון למרק (מכושף) בסוף.

"סושי" בטטה אבוקדו - מתאבן

“סושי” בטטה אבוקדו מתאבן

על השולחן מצאנו נשנושים מעבר לתפריט, כמו הסושי של הבטטה והאבוקדו הזה, חמוצים תוצרת עצמית, רטבים נהדרים ופיקנטיים שמיקה רקחה ועוד.

דפי אורז עם ירקות וטופו מטוגן ברוטב בוטנים

ספרינג רול – דפי אורז עם ירקות וטופו מטוגן ברוטב בוטנים

דפי אורז מלאי טעם הן בזכות מגוון נירקות והטופו המטוגן בפנים והן בזכות רוטב הבוטנים הממכר.

סלט פפאיה של מיקה

סלט פפאיה של מיקה

 

לחמניות מאודות באן באו עם טופו ודלעת ספגטי

לחמניות מאודות באן באו עם טופו ודלעת ספגטי

גולת הכותרת של הארוחה, הלחמניות המאודות עם המילוי המופלא של טופו מגורד שטוגן יחד עם ה”שערות” של דלעת הספגטי. פנימה הוספנו מכל מגש הירוקים והביס היה מדהים!

מרק פו מיקה שמעונוב – צילום ליאור חורש

 

מרק עשיר, מלא טעם בזכות התבלינים והבישול הארוך. מומלץ בכל פה (ובכל פו) והצלחתי להשיג את המתכון – אז לא תנסו בבית? בטח שתנסו!.

מרק פו-באו של מיקה

מצרכים:

  • תבלינים – 5 מקלות קינמון, 5 כוכבי אניס, 8 מסמרי ציפורן, חופן זרעי כוסברה, חופן פלפלים בצבעים- אדום, לבן, אנגלי, שחור, 5 תרמילי הל, קורט זרעי כמון, חופן מיקס של כפיר ליים, למון גראס וגלנגל- מיובשים
  • 10 פטריות שיטאקי
  • שורש ג’ינג’ר
  • כוס סויה קיקומן
  • 2 כפות מחית מיסו
  • 3 גזר
  • 1 לפת
  • 2 שורש פטרוזליה
  • 2 סלרי
  • 3 ליים
  • 3 בצל
  • חופן נבטים
  • 8 שיני שום
  • חבילת טופו
  • בזיל, כוסברה, בצל ירוק, נענע
  • נודלס

אופן הכנה:

  1. מטגנים על להבה גבוהה- בצל, שום, שורש ג’ינג’ר, שורש פטרוזיליה וסלרי- כולל הגבעול והעלים, גזר, 2 בצל
  2. מוסיפים את תערובת התבלינים ואת פטריות השיטאקי
  3. מוסיפים 2 ליטר מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים שעתיים
  4. מורידים מהאש ומסננים את הציר.
  5. למרק הצח שסיננו מוסיפים מיסו, סויה ופטריות יער חתוכות גס- מבשלים עוד חצי שעה
  6. טועמים ומתקנים טעמים
  7. מסדרים בצלחת נפרדת- נבטים, עלים ירוקים, ליים, צ’ילי אדום, בצל סגול פרוס דק, נודלס וטופו
  8. ניתן להכין כיסונים ולהוסיף למרק שלוש דקות לפני ההגשה
  9. את הירקות הטריים מוסיפים לצלחת מרק אישית באופן עצמאי.

-

 כיסונים למרק פו-באו של מיקה

מצרכים:

  • סלסלת פיטריות קצוצות גס
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • חופן ג’ינג’ר קצוץ
  • 100 גר’ קמח לבן
  • מלח, פלפל, סוכר, כמון, אבקת כוסברה
  • 50 מ”ל מים

אופן הכנה:

  1. מטגנים את הבצל, הפטריות והג’ינג’ר להשחמה מלאה. מתבלים ומקררים.
  2. בצק: מערבבים קמח, מים, מלח, לשים ומניחים במקרר למנוחה.
  3. אם דביק מידי להוסיף קמח אם יבש מידי להוסיף מעט מים.
  4. פותחים את הבצק בעזרת מכונת פסטה וממלאים בפטריות.
  5. מוסיפים למרק ומבשלים 3 דקות לפני ההגשה.

 

בננות שוקולד וקוקוס - קינוח אצל מיקה

בננות שוקולד אגוזים מסוכרים וקוקוס – קינוח אצל מיקה

לסיכום: למיקה יש מגע קסם. האוכל שופע תבלינים וטעמים אקזוטיים, ויחד עם זאת קליל וטעים. האירוח הנהדר שלה יוצר חוויה נעימה שממשיכה גם כשיוצאים מהחצר ונוסעים בחיוך הביתה. הארוחה מתאימה לטבעונים ולקרניסטים שלפחות בארוחה בה נכחתי העידו כי בכלל לא היה חסר להם בשר. ארוחה חווייתית ומומלצת בכל פה!

ובנימה אישית, מיקה יקירתי: מי שמעידה על עצמה שבישלה (במערכה) הראשונה מלפפון בגיל 7, חזקה עליה שתבשל אוכל מכושף במערכה השלישית. 

 

הארוחה הבאה תתקיים ב- 17.3. לדעתי, נשארו עוד כמה מקומות אחרונים…

להזמנות ופרטים נוספים על סדנאות, ארוחות, וגם מתכונים טבעוניים מעניינים:

עמוד הפייסבוק המכושף של מיקה: מיקה – תוספת של טעם בחיים

האתר של מיקה: http://www.mikafoodart.com/

הפרופיל של מיקה במיזם EatWith

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה