לפעמים בא לי לשדך בין מזרח למערב, לערבב תרבויות ולמזג טעמים מכל רחבי הגלובוס. ובאחד מפרצי "השלום העולמי" האלה נולד התבשיל החורפי, המהביל, המשביע והסופר-בריא הזה עם טעם גן עדן של עוד עוד ועוד!
.
המרכיבים להכנת 4 מנות:
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלי שאלוט קצוצים
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק
- 1 גזר גדול קלוף
- 1 דלורית קטנה
- 10 בייבי לפת (או 1 לפת רגילה)
- 1 כף משחת קארי אדום תוצרת בית או קנויה
- 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ (לא חובה)
- 1 פחית קרם קוקוס (אני השתמשתי בקרם קוקוס לייט 9%)
- 2 כפות רוטב סויה מופחתת נתרן
- 1 כפית רוטב דגים או עוד כפית רוטב סויה
- 1/2 עגול סוכר דקלים מפורר (לחתיכות גסות, זה יימס ברוטב) או 1 כף סוכר
- חופן כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס שעועית אדומה מבושלת עד לריכוך ומסוננת (אני השתמשתי בשעועית של סוגת, אותה השרתי למשך לילה ואז בישלתי עם הרבה מים במשך 90 דקות)
.
להגשה:
- עלי כוסברה קצוצים
.
אופן הכנה:
- חותכים את הגזר והדלורית לקוביות קטנות.
- חוצים את הלפתות הקטנטנות (אם משתמשים בלפת גדולה, חותכים גם אותה לקוביות).
- מטגנים בסיר בצלי שאלוט, שום וג'ינג'ר קצוצים בשמן זית 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים לסיר את קוביות הירקות: גזר, דלורית ולפת, וממשיכים לטגן ולערבב במשך עוד כמה דקות.
- מוסיפים משחת קארי וצ'ילי קצוץ ומערבבים לפתיחת הטעמים.
- יוצקים פנימה קרם קוקוס רוטב הסויה (ורוטב דגים) ומביאים לרתיחה.
- מכניסים את סוכר הדקלים ומערבבים להמסתו ברוטב.
- מוסיפים את השעועית המבושלת ומחצית מעלי הכוסברה ומבשלים יחד עוד 7-10 דקות לאיחוד טעמים.
.
הרכבת המנה:
- מניחים בצלחת כמה כפות אורז לבן.
- מניחים מעל מתערובת הקארי עם הרבה רוטב.
- מפזרים עלי כוסברה ומתמוגגים…
.
בתיאבון!
חיים וטעים!