פסטה ברוטב קרם כרובית קטיפתי

פסטה ברוטב קטיפתי ממכר של כרובית. מנה טעימה, בריאה, מהירת הכנה והיא אפילו טבעונית ודלת קלוריות.

פסטה רוטב קרם כרובית

.

המרכיבים ל-4 מנות:

  • 1 כרובית גדולה ויפה
  • 3 כפות שמן זית
  • 500 גרם פסטה
  • מעט מלח אטלנטי גס
  • פלפל שחור (או פלפל לבן)
  • אגוז מוסקט
  • 1 בצל שאלוט קצוץ דק
  • 1 שן שום קצוצה
  • 2 בצל ירוק פרוס דק

להגשה: בצל ירוק
.

אופן ההכנה:
  1. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומבשלים אותם במים עד לריכוך. בערך 15 דקות מרתיחה.
  2. מסננים את הכרובית.
  3. במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.
  4. מחממים בסיר את שמן הזית ומאדים את הבצלים במשך 2 דקות. מוסיפים את השום ומאדים תוך ערבוב במשך דקה נוספת.
  5. מוסיפים את הכרובית לסיר ומערבבים. מגררים פנימה מעט אגוז מוסקט, מוסיפים מעט מלח, פלפל שחור וחצי כוס ממי הבישול של הפסטה.
  6. טוחנים הכל בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק. אם צריך, מוסיפים עוד מעט מים.
  7. להגשה מעבירים את הפסטה לצלחת ויוצקים עליה את הרוטב החם.
  8. מקשטים בבצל ירוק ומתענגים.

.

הערות וגיוונים:

  • ניתן להוסיף לפני ההגשה מעט פתיתי שמרי בירה (או פרמזן).
  • ניתן להוסיף לרוטב גם מעט שמנת סויה או שמנת לבישול אחרת לפי הטעם האישי.

.

בתיאבון!

חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.