הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

קינוח בנוסח קוקילידה תוצרת בית. שכבות של בראוניז שוקולדיים שביניהן מונחת גלידה עם רוטב חמצמץ של פירות יער מעל. חגיגה של טעמים!

23/06/2015

קסטה בראוניז גלידה פירות יער 2

אם יש משהו שאני לא עומדת בפניו זה גלידה.

אוהבת את כל הסוגים והטעמים. ככה ישר מהקופסא. פשוט אסון. אם אני לא מעבירה לקערה, אני מוצאת את עצמי מחסלת חבילות שלמות. ולא, לא קטנות, ליטר פלוס…

פלוס… פלוס… זה מה שנשאר לי אח”כ במתניים ובירכיים.

אני שומרת על תזונה נכונה, נבונה, בריאה, איך שאתם רוצים ובסוף “תוקעת” גלידה כאילו אין מחר.

ובכן, הפעם אותגרתי. לא סתם לאכול גלידה אלא להכין ממנה קינוח.

הלכתי על קינוח בנוסח קוקילידה תוצרת בית, המורכבת משכבות של בראוניז רכות ופאדג’יות שנאפו בתבניות עגולות, וביניהן נחה לה גלידה. מעל הכל יצקתי רוטב חמצמץ של פירות יער. חגיגה של טעמים!

המרכיבים:

לבראוניז: 

אפשר להשתמש בכל מתכון של בראוניז שאתם רגילים. אני נותנת כאן מתכון טבעוני:

בראוניז – ללא ביצים ומוצרי חלב – להלן טבעוני 

  • 300 גרם שוקולד מריר (רצוי 70% ) שבור לקוביות
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר
  • 1 סוכר וניל
  • 1 ספל אספרסו או 1 כפית קפה נמס בתוך 1/4 כוס מים.
  • 2 גביעי מעדן סויה בטעם שוקולד
  • 1/2 2 כוסות קמח רגיל
  • 1 כף קוניאק או ליקר

לרוטב פירות יער:

  • 150 גרם פירות יער קפואים מאיזה סוג שאוהבים. (אני אוהבת חמוציות ואוכמניות. יש עכשיו היצע גדול בשופרסל).
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 50 גרם אבקת סוכר

לגלידה:

  • איזו גלידה שאוהבים, תוצרת בית, קנויה, פרווה, טבעונית או חלבית. אני השתמשתי בגלידת “לה קרמריה” מבית נסטלה בטעם וניל שקיבלתי להתנסות.

.

אופן ההכנה:

- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או באמבט אדים כפול.
- מעבירים את השוקולד לקערת מיקסר.
- מוסיפים את השמן ואת 2 סוגי הסוכר ומערבלים.
- מוסיפים את האספרסו, הוניל ואת מעדני הסויה תוך כדי ערבוב. אם מוסיפים קוניאק, זה הזמן להוסיפו.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבניות עגולות, או רינגים, בקוטר 6-8 ס”מ.
- אופים כ-20 דקות, עד שמתקבל קרום על פני העוגות אך המרכז נותר עדיין רך. חשוב לא לייבש את הבראוניז!
- מצננים את העוגות ולאחר שהצטננו חותכים כל אחת לרוחב ל- 2 עגולים דקים.

רוטב פירות יער:

- מבשלים בקלחת את מרכיבי הרוטב במשך 5-7 דקות (מהרתיחה) מצננים. אפשר להכין מראש. זה נשמר במקרר מספא ימים.

הרכבת המנה:

- מניחים על צלחת עיגול של בראוני, מעליו מניחים 2-3 כפות של גלידה (רצוי להוציא את הגלידה 10 דקות לני הכנת המנה מהמקפיא כך יהיה קל יותר לעצב אותה). סוגרים בעיגול בראוני נוסף, מעל מניחים עוד כדור יפה של גלידה.

- מעל הכל יוצקים רוטב פירות יער פושר ומתענגים.

גיוון:

ניתן גם לוותר על השכבה הנוספת של הגלידה ולגלגל את ה”קוקילידה” בשבבי שוקולד חמודים.

קסטה בראוניז גלידה 3

בתיאבון!

חיים וטעים!

 

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה