תבשיל חומוס ותרד

מתכון פשוט, טעים ובריא לתבשיל חמצמץ של גרגרי חומוס ועלי תרד שמוגש על אורז ומהווה ארוחה מלאה.

חומוס ותרד בצלחת הגשה

אחרי שהעלתי את התמונה של התבשיל שהכנתי לאחת מארוחות שבת, קיבלתי הרבה בקשות למתכון. עבר זמן, שוב הכנתי ופרסמתי תמונה נוספת. שוב קיבלתי בקשות למתכון. זה כבר גרם לי לשבת לרשום ולפרסם בבלוג. אז ניגש למלאכה:

 המרכיבים:

  • 250 גרם חומוס שטוף ומסונן לאחר שהושרה 12 שעות במים
  • 3 בצל קצוץ
  • 400 גרם תרד שטוף ומוכן לאכילה (2 אריזות פלסטיק שמוכרים בסופר)
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4 כפות שמן
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית קימל טחון (קארוויה)
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 לימון (או יותר לפי הטעם)

חומוס ותרד בסיר 1

אופן ההכנה:

  1. לקצוץ את התרד.
  2. לחמם בסיר רחב ודי עמוק את השמן והבצל ולאדות יחד עד שמתחיל להזהיב.
  3. להוסיף פנימה את התרד ולערבב.
  4. להוסיף את השום, לערבב להביא לרתיחה ולבשל יחד על להבה נמוכה למשך חצי שעה. בזמן הזה התבשיל הופך לעיסתי במקצת ומתחיל להיתפס לתחתית הסיר. לערבב ולהוסיף את החומוס*.
  5. לערבב הכל יחד, להוסיף 4 כוסות מים, כורכום וחצי מכמות הכוסברה והפטרוזיליה. להביא שוב לרתיחה ולבשל על להבה נמוכה עד לריכוך החומוס. זה יכול לקחת שעתיים. תלוי בחומוס. אני מציעה להתחיל לבדוק אחרי שעה וחצי. יש לשים לב כי יתכן ויהיה צורך להוסיף מים. במקרה כזה יש להוסיף מים רותחים (1/2 כוס).
  6. כשהחומוס רך, להוסיף מלח ופלפל גרוס ולערבב בעדינות.
  7. לפזר כמעט את כל הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים ולסחוט את הלימון.
  8. לאכול עם אורז ולפזר את יתרת הירוקים הקצוצים מעל.

חומוס ותרד בסיר 2

הערות:

* אפשר לבשל את החומוס בנפרד בסיר לחץ, בהרבה מים למשך חצי שעה, לסנן ולהוסיף לתבשיל. זה מקצר מאד את זמן הבישול.

**לא ניסיתי להכין עם חומוס קפוא, ולא עם חומוס מקופסאות שימורים. אולם, לאור הגילוי שניתן להכין ממי החומוס מרנג… (כן, כן, זה אמיתי!) אני עלולה לרכוש קופסא כזו ולנסות.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
 
אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שלי פשוט לחצו על כפתור  ״עקבו אחרי״  למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!
אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.