אחרי שהעלתי את התמונה של התבשיל שהכנתי לאחת מארוחות שבת, קיבלתי הרבה בקשות למתכון. עבר זמן, שוב הכנתי ופרסמתי תמונה נוספת. שוב קיבלתי בקשות למתכון. זה כבר גרם לי לשבת לרשום ולפרסם בבלוג. אז ניגש למלאכה:
המרכיבים:
- 250 גרם חומוס שטוף ומסונן לאחר שהושרה 12 שעות במים
- 3 בצל קצוץ
- 400 גרם תרד שטוף ומוכן לאכילה (2 אריזות פלסטיק שמוכרים בסופר)
- 3 שיני שום כתושות
- 4 כפות שמן
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית קימל טחון (קארוויה)
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 לימון (או יותר לפי הטעם)
אופן ההכנה:
- לקצוץ את התרד.
- לחמם בסיר רחב ודי עמוק את השמן והבצל ולאדות יחד עד שמתחיל להזהיב.
- להוסיף פנימה את התרד ולערבב.
- להוסיף את השום, לערבב להביא לרתיחה ולבשל יחד על להבה נמוכה למשך חצי שעה. בזמן הזה התבשיל הופך לעיסתי במקצת ומתחיל להיתפס לתחתית הסיר. לערבב ולהוסיף את החומוס*.
- לערבב הכל יחד, להוסיף 4 כוסות מים, כורכום וחצי מכמות הכוסברה והפטרוזיליה. להביא שוב לרתיחה ולבשל על להבה נמוכה עד לריכוך החומוס. זה יכול לקחת שעתיים. תלוי בחומוס. אני מציעה להתחיל לבדוק אחרי שעה וחצי. יש לשים לב כי יתכן ויהיה צורך להוסיף מים. במקרה כזה יש להוסיף מים רותחים (1/2 כוס).
- כשהחומוס רך, להוסיף מלח ופלפל גרוס ולערבב בעדינות.
- לפזר כמעט את כל הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים ולסחוט את הלימון.
- לאכול עם אורז ולפזר את יתרת הירוקים הקצוצים מעל.
הערות:
* אפשר לבשל את החומוס בנפרד בסיר לחץ, בהרבה מים למשך חצי שעה, לסנן ולהוסיף לתבשיל. זה מקצר מאד את זמן הבישול.
**לא ניסיתי להכין עם חומוס קפוא, ולא עם חומוס מקופסאות שימורים. אולם, לאור הגילוי שניתן להכין ממי החומוס מרנג… (כן, כן, זה אמיתי!) אני עלולה לרכוש קופסא כזו ולנסות.