הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

תמונות מסדנת אפייה עם קפה ומתכון לעוגיות מדהימות בטעם קפה ואגוזים. ממש מטבעות קטנים של אושר גדול

18/01/2015

סדנת אפייה עם קפה עם מאיר אללוף
מי שמכיר אותי יודע על אהבתי הגדולה לקפה. תמונות רבות שלי שותה קפה, צילומי ספלי קפה שלי, קפה בבית, קפה בחוץ, בארץ ובחו”ל מקשטים את פרופיל הפייסבוק שלי כבר שנים, כי קפה זה כיף. זו חוויה. אלו הדקות הקטנות האלה שבהן אני לעצמי.
אני כל כך אוהבת לפתוח את הבוקר עם קפה ומאפה. לא משהו עם קצפת או קרם אלא מאפה יבש: עוגייה, עוגת שיש או שמרים.
הפעם יהיה לנו קפה במאפה: עוגיות קפה ופקאן טעימות בטירוף! בצק פריך המכיל קפה והמון אגוזים קצוצים גס. העוגיות נראות פשוטות, אבל כמה שהן טעימות!
את העוגיות האלה למדתי ואף הכנתי עם חברות בסדנת אפייה עם קפה, שארגנה חברת פאוזה, המשווקת את מוצרי Lavazza בישראל, לרגל השקת 4 קפסולות עם טעמים חדשים של קפה.
לפני ששילבתי את הקפה במאפים ובקינוחים, עשיתי לי אספרסו ארוך של Magnifico- ”תערובת עדינה, מאוזנת, מתקתקה וחלקה, 100% ערביקה מברזיל והודו”.  כשמו כן הוא. מצוין! בטעם עשיר שלא משאיר תחושת חמיצות בפה.
קפה לוואצה
והתחלנו לעבוד…
היינו צוות שכלל את יונית, יולי, שחר ואני. לקחנו על עצמנו להכין 2 מתכונים, כי הרי באנו לעבוד. לא?
היה כיף גדול, כפי שניתן לראות בתמונה שהנציחה חברתי נורית פלד .
סדנת אפייה עם קפה תמונה של נורית פלד

עוגיות פקאן וקפה – מתכון של דלית קפלן

(בסוגריים הערות שלי)

החומרים:

  • 300 גרם קמח חיטה לבן
  • 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • קורט מלח
  • 85 גרם אבקת סוכר
  • 30 גרם תמצית קפה TIERRA  של לוואצה (או אספרסו, או כפית קפה נמס במים חמים)
  • 100 גרם פקאנים קצוצים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים, מלבד אבקת הסוכר והקפה.
  2. מעבדים עד קבלת מסת פירורים קטנים ואחידים.
  3. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים קלות.
  4. מערבבים את המיקסר במהירות איטית ומוספים את הקפה עד לקבלת בצק אחיד בלבד. (מוסיפים את הפקאנים ומערבבים להטמעה)
  5. מקררים את הבצק היטב בצורת דיסקית מנויילנת.
  6. חותכים לצינורות ומגלגלים כל צינור לגליל אחיד בעובי הרצוי ומכניסים להקפאה. (קוטר הגליל המומלץ בעיני הוא כמו של מטבע של 10 שקלים. זמן ההקפאה 45-60 דקות)
  7. כאשר הגלילים קפואים, טובלים כל גליל במים, מנערים היטב ומגלגלים בסוכר חום בהיר.
  8. פורסים לעיגולים בעובי של 7 מ”מ ומניחים על תבנית אפייה. אופים ב-160 מעלות כ-18 דקות.
בתיאבון!
חיים וטעים!
בדרך לתנור
הנה העוגיות בדרך לתנור. הכנו כמות כפולה מהכמויות המתכון.
כמה שזה טעים!!!

כמה שזה טעים!!!

הסדנא התקיימה ב-4chef הרצליה בהנחיית השף קונדיטורית דלית קפלן (שהיא גם מקצוענית וגם מקסימה).
* תודה לשחר שצילם אותי מנסה להוציא עד טיפת השוקולד האחרונה!
* הכמות שאנחנו הכנו כפולה מהמופיע במתכון.
אתם יודעים, אנשים רבים נכנסים לבלוג של מדי יום. חלקם חולפים הלאה וחלקם משאירים לי סימן (לייק, תגובה, שיתוף) בשבילי זה סימן להמשיך ולשתף במתכונים ובחוויות שלי.
אז אם אהבתם – תשאירו לי סימן. טוב? לייק, תגובה, שלחו מברק, מכתב עם יונת דואר… העיקר שאדע שאתם נהנים ממה שאני מעלה כאן. כי אני עושה זאת באהבה גדולה!
רוצים לא לפספס מתכונים נוספים שלי? עקבו אחרי (לחצו על הכפתור למעלה משמאל).

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה