הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

סדנת אפייה לחמי 5

כשהוזמנתי לסדנת אפייה עם הקונדיטור אלון גולדמן, הקונדיטור של “לחמי” אמרתי כ-ן!
כי עבורי זה תמיד מרענן ומשמח ללמוד, לשדרג, לשפר טכניקות ולראות בעיניים את כל הטיפים הקטנים הלא כתובים. הטיפים שעושים את ההבדל.

לדעתי, העוגיות של לחמי הן הטעימות ביותר שניתן למצוא כיום על מדפי רשתות השיווק. זוהי דעתי האישית ודעתה של משפחת, שמבוססת על שנים רבות של אכילת עוגיות ועוגות (כל בוקר ע”י הקפה, אחה”צ כשחוזרים הביתה). אצלנו הכי אוהבים “עין ריבה” (שקוראים להן בטעות גם פרח ריבה, עוגיות הנסיכה וכל מיני שמות בדויים אחרים). הבעיה היא חיי המדף שלהן. אצלי הן פשוט לא מחזיקות מעמד. לא, הן לא מתקלקלות, הן מתחסלות. אני באופן אישי מעדיפה את עוגיות השקדים, הן נראות לי בריאות יותר, פחות מושחתות ומחזיקות בקופסא יותר משעה אחת. האמינו לי: Cookie Monster גר כאן.

לגבי לחמי, אגלה לכם סוד קטן, באחד הימים שבהם הרגשתי לא טוב, ולא יכולתי להכין כלום, הוזמנתי לאירוע חנוכת סטודיו של חברה יקרה. היות ולא באים בידיים ריקות, לקחתי כלי חמוד, הכנסתי לתוכו עוגיות של לחמי, ארזתי בצלופן והבאתי. בעלת הבית חשבה שאלו עוגיות שאני הכנתי,תוצרת בית (כמובן שאמרתי לה את האמת, אך אני חושבת שמבחינת המסר, זה אומר הכל).

משתפת בתמונות שצילמתי בסדנת האפייה:

סדנת אפייה לחמי 1

סדנת אפייה לחמי 3

סדנת אפייה לחמי 2

אתם יודעים למה העוגיות כל כך טעימות? כי כמו בכל דבר שמכינים העניין קשור לטיב חומרי הגלם ולשיטות העבודה. אצל לחמי רואים ששקדים זה שקדים, השוקולד אמיתי וגם החמאה. לגבי שיטות הייצור, לחמי מייצרים את העוגיות והעוגות בעבודה ידנית. הקונדיטוריה הקטנה שהחלה לעבוד לפני שנים רבות בנהריה גדלה והתרחבה אך שמרה על העקרונות של האפייה הביתית. שלא תגידו שלא אמרתי לכם, עוגות הקראנץ השמרים של לחמי (במיוחד אספרסו ושוקולד לבן) טובות יותר מכל עוגה ארוזה שניתן לקנות בסופר. בשנים שעבדתי מחוץ לבית 10-12 שעות ביום, היינו לקוחות קבועים של העוגות האלה.

מבחינת התזונה שלי, אתם כבר יודעים, שקדים, אגוזים ושוקולד מריר עם מוצקי קקאו מעל 60% זה סבבה. חמאה – לא. לכן, טעמתי את מה שהוכן בסדנה, אכלתי 3-4-5 עוגיות (מי סופר) נוכחתי שוב שהן טעימות רצח, אך ביום יום אני עדיין מעדיפה את הגרסה הבריאה ועוגיות עם רכיבים מזינים ובריאים יותר. ביקשתי ממנהלת השיווק של לחמי מתכון שיענה לצרכים שלי. היא הציעה את עוגיות הגרנולה ואני התלהבתי וביקשתי מתכון.
בלחמי ניאותו לבקשתי ושלחו אלי מתכון לעוגיות גרנולה, אותן לא הכנו בסדנה, אלא הכנתי אח”כ אצלי במטבח.
הנה מתכון לעוגיות גרנולה שמבוסס על מתכון שקיבלתי מקונדיטוריית לחמי, אחרי שהם התאימו אותו להכנה ביתית. תודה רבה על תשומת הלב והמאמץ שעשיתם עבורי! זה מתכון שהכנתם לי ב”עבודת יד”, ואני מעריכה מאד.
היות והמתכון הכיל חמאה, עשיתי בו מעט שינויים שנראו לי הכרחיים לתזונה שלי. לכן, המרתי את החמאה בשמן. היות והמרקם השתנה, הוספתי לעיסה ביצה נוספת ושיחקתי עם התוספות (לפי מה שהיה לי בבית. גם אתם מוזמנים לנסות ולשנות ובלבד שיהיו לכם 2 וחצי כוסות של “פינוקים” – קוקוס, שוקולד, צימוקים, שקדים, פירות מיובשים קצוצים… כל מה שאתם אוהבים ויש לכם בבית).
לפני שעוברים למתכון, אשתף אתכם ברעיון נחמד למתנה. צנצנת להכנת עוגיות, המכילה את כל המרכיבים היבשים, בשכבות כמו בקבוקי החול שהיינו מביאים מאילת. סדרו קמח, סוכר, שיבולת שועל, שוקולד צ’יפס, שומשום, שקדים, אגוזים… שכבות של מרכיבים בכמויות המדודות לפי המתכון, כך שכל מה שנותר זה להוסיף ביצים ושמן ולהכין עוגיות טובות מתי שרוצים.

צנצנת תערובת לעוגיות - גרנולה

עוגיות גרנולה

המרכיבים:

• 1 כוס שמן
• 1 כוס סוכר דמררה
• 1.5 כוסות שיבולת שועל להכנה מהירה – (אני השתמשתי בקוואקר אותו קיבלתי להתנסות)
• 2 ביצים גודל L
• 1.5 כוסות קמח לבן
• 1/2 כוס קמח מלא
• חצי שקית אבקת סודה לשתייה
• קורט מלח
• 1/4 כוס חמוציות
• 1/4 כוס שומשום מלא
• 1/4 שוקולד צ’יפס איכותי
• 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

עוגיות גרנולה - מתכון לחמי 1
הוראות הכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים היבשים.
  2. מוסיפים שמן וביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מכניסים למקרר לחצי שעה.
  4. מחמים תנור ל 170 מעלותו מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. בידיים לחות (או בעזרת 2 כפות) מניחים כדורים ע”ג התבנית.
  6.  אופים 13-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ומצננים.
  7. שומרים בכלי אטום.

עוגיות גרנולה - מתכון לחמי 2

כמה מילים על שיבולת שועל שליקטתי מאתר קוואקר: https://www.quaker.co.il
שיבולת השועל נחשבת כ”דגן על” עתיר ברכיבים תזונתיים, ועשירה במיוחד בחלבונים מהצומח, בסיבים תזונתיים ובמינרלים כגון ברזל, סידן ומגנזיום. עובדה זו הופכת אותה לתוספת בריאה, מזינה וטעימה לארוחה, לארוחת בוקר בפני עצמה או לחטיף אנרגיה בריא ו”נטול אשמה” במשך היום – לאנשים השומרים על אורח חיים בריא ותזונה מאוזנת.

קוואקר 1

רוצים עוד מתכונים בריאים עם שיבולת שועל? לחצו על הכותרות הצבעוניות והמתכונים יפתחו.

גרנולה ביתית שלי - תכינו ולא תצטערו, כמה קל להכין, המון בריאות ורכיבים טובים.

מאפינס ברוקולי ובטטה  – מתאימים לארוחת ערב או ארוחת צהרים צמחונית.

קציצות עוף ברוטב עגבניות ואפונה -מתכון מצולם! כדאי להיכנס ולראות שף מכין את המתכון שלי.

שיהיה לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה