הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

מתכון לשכבות של ירקות שורש וביניהן רוטב פטריות בציפוי פריך במיוחד. או איך להרשים בארוחה חלבית ״מושקעת״ בלי מאמץ.

04/04/2014

קיבלתי להתנסות את החטיף שהושק לאחרונה ״פיתה קראנצ׳״. אלו חלקי פיתה שתובלו ונאפו עד לרמת פריכות והם מתאימים לנשנוש עם ממרחים של ירקות כגון: סלסת עגבניות, סלט חצילים עם פלפלים, גווקמולי (אבוקדו) או ממרחי גבינות.
אני מעדיפה כמובן את זה שהוא מקמח מלא

החטיף פריך מאד ומטבע הדברים גם מתפורר, אז כמו שאומרים בפרסומת המחויכת (עם אבולעפיה מלך הפיתות) ״…את הפירורים נוסיף לסלט״. הנה, כאן הכנתי מנה ראשונה חלבית וכייפית שנראית מושקעת אך היא קלה ומהירת הכנה. למעשה זה לוקח דקה אחת, אבל אל תגלו.

image

קרפצ׳יו סלק
איך עשיתי? פרוסות דקות של סלק (אפשרי סלק טרי או אפוי, איך שאוהבים) עליהן הנחתי כף גדושה של גבינת קוטג׳ ומעל פירורי פיתה קראנצ׳ מקמח מלא.

להמשך הארוחה החלבית הכנתי מאפה ירקות שורש עם פיתה קראנצ׳ להוספת פריכות ותיבול למאפה ירקות שורש.

image

מרכיבים
לירקות:

4 תפו״א מבושלים בקליפתם חצי בישול, קלופים ופרוסים דק
2 סלקים פרוסים דק (הכי קל לעשות זאת במנדולינה או במעבד מזון)
2 זוקיני פרוסים דק
לרוטב:
1/2 מיכל שמנת לבישול 10%
1 סלסלת פטריות
2 שיני שום פרוסות דק
1 בצל שאלוט קצוץ דק
2 כפות שמן זית
קורט מלח ופלפל גרוס
לציפוי הקראנצ׳י:
1/2 כוס של פירורי פיתה קראנצ׳ מקמח מלא
2 כפות אגוזי לוז קלויים על מחבת יבשה וקצוצים
2 כפות שקדים פרוסים קלויים על מחבת יבשה
עלים מגבעול אחד של טרגון
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הרוטב. מאדים את הבצל, מוסיפים את השום והפטריות והאדים תוך כדי ערבוב עד שהן מתרככות. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה ומבשלים עד להסמכת הרוטב. מתבלים ומסירים מהאש. טוחנים במעבד מזון (או בלנדר מוט). מצננים מעט.
משמנים תבנית בתרסיס שמן ומניחים שכבה ראשונה של פרוסות תפו״א בצורה חופפת כמו רעפים. מעל מניחים את שכבת הזוקיני ועליה את פרוסות הסלק. 
יוצקים חצי מהרוטב מעל הירקות.
חוזרים שוב על 3 שכבות הירקות. מסיימים במחצית השנייה של הרוטב. 
מערבבים יחד את כל מרכיבי הציפוי ומפזרים על התבנית באופן אחיד.

image

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 30 דקות בערך, עד שהמאפה מקבל גוון שחום.

image

הערות:
- למנה פרווה או טבעונית, אפשר להמיר את השמנת באלפרו לבישול 5%.
- אפשר להשתמש לציפוי בקרקרים, בייגלה וחטיפים נוספים שיש בבית. בכל פעם יתקבל טעם שונה וזה כיף.
- אפשר לגוון בסוגי הירקות ולהשתמש גם בבטטה, לפת וכדומה.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה