סלט צנונית ואפונה

סלט מפתיע בטעמו עם 2 מרכיבים ורוטב נהדר. בריאות, טעם וצבע בצלחת. אני מאוהבת בו!

בחורה עם מחשב נייד

כשרוצים סלט מיוחד וקל להכנה אני שולפת את שקית האפונה הקפואה שיש לי תמיד במקפיא ומגלפת לי דפים דקים של צנונית. אפשר גם עם לפת, קולרבי, סלק ושאר שורשים בעלי טעם. העיקר שיהיו פרוסות דקיקות.
תרפיה עם סכין אני קוראת לזה. שימו לי סכין ביד ומיד יש שקט. לא כי כולם מפחדים ממני, אלא כי אני נכנסת למעין מדיטציה. קוצצת לי להנאתי. מרוכזת בסכין, בירק ובידיים שלי שחותכות כמו מכונה אוטומטית. נסו את זה. זה מאד מרגיע. רק לא לחלום! זה מסוכן.

הסוד של הסלט הוא שילוב המרקמים והרוטב.

PEAS - RADISH 1

מרכיבים ל-2 מנות:
10 צנוניות פרוסות דק דק
1 כוס אפונה קפואה מבושלת במים רותחים למשך 5 דקות
טבעות מחצי פלפל צ׳ילי אדום
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות שמן זית
1 כפית שמן שומשום
קורט מלח גס
קורט צ׳ילי גרוס
מיץ מחצי לימון
אופציונלי להגשה: 2 כפות צנוברים
אופן ההכנה:
שמים בקערה את האפונה (שחלטנו במים רותחים 5 דקות) והצנוניות ומקפיצים קלות את הקערה כדי להפריד מעט את פרוסות הצנונית. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים בזהירות (הכי טוב עם הידיים). לשדרוג המנה ניתן להוסיף מעט צנוברים קלויים על מחבת יבשה.

PEAS - RADISH 4

את הסלט הזה הגשתי בארוחה שערכתי לחברים וסיפרתי לכם עליה. עוד סלטים שהוגשו בארוחה:
סלט עדשים ובטטה
סלט גזר עם חמוציות, בצל ירוק ופקאן סיני
המתכון בהשראת השף שגב משה

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.