השאלה ״קפה או תה?״ מחלקת את האוכלוסיה לשני מחנות. ממש כמו שאלת ״שושנה דמרי או יפה ירקוני?״ ״תיסלם או בנזין?״ ״ירדנה ארזי או עפרה חזה?״ ״עוף או בקר? (או אולי טופו?)״
אז איזה אנשים אתם? אנשי הקפה או התה?
אני קופצת בין העולמות. בבוקר אני בהחלט בוחרת בקפה. הפוך, חזק וחם (עם עוגייה בצד, תודה).
אבל, בערבי החורף… זה הזמן שלי ללגום תה. אבא שלי לימד אותי שתה מחמם את הגוף מבפנים וכמי שכל הזמן קר לה, לחמם את הגוף מבפנים זה רעיון נפלא.
הנה כמה עובדות שליקטתי על תה:
* קיימים מספר סוגי תה שמקורם בצמח התה (או בשמו הבוטני: קמיליה סיננסיס). הנפוץ והנמכר ביותר הוא התה השחור. לתה הירוק, שמכיל EGCG, נחשפנו במערב בשנים האחרונות.
* עלי התה מכילים קפאין, אולם רק כחמישית מאשר בקפה. רוצים תה נטול קפאין? סבבה, רק דעו שהוא אינו מיוצר מצמח התה, אלא מחליטות של צמחים אחרים.
* לגבי מקורו של התה, הדעות חלוקות. אני גדלתי על התיאוריה שמקור התה הוא בסרילנקה, לשעבר ציילון Ceylon, אי מדרום להודו, ומכאן בא שמו של התה – צ׳אי. הסינים טוענים שדווקא הם המקור לתה, מאזור פורמוזה (הלא היא טייוואן). העדויות ההיסטוריות מאששות את 2 התיאוריות… לך תדע מה קדם למה…
* התה הגיע לאירופה ע״י הפורטוגזים שהעבירו אותו מיפן, רק במאה ה-16 והאנגלים גילו אותו רק 100 שנה לאחר מכן. הם אימצו אותו לעצמם בחום והיום שתיית תה מחוברת מאד לאנגלים, לספלי חרסיני דקיקים, להרמת זרת עדינה ונונשלנטית בשעה 5, ממש כמו המלכה…
* טקס התה:
בתרבות המזרח הרחוק קיים מקום של כבוד לתה. לסינים יש את טקס התה שלהם וביפן קיימת תרבות שלמה של הכנת תה, הגשתו ושתייתו. גם לגבי סוגי הכוסות יש תיאוריות רבות. האם בחרסינה? בקרמיקה? או בזכוכית דקה?
* למרות סגולותיו הרבות, ידוע שתה מסוכן לעיניים. אבל רק אם לא מוציאים את הכפית לפני השתיה
🙂
* הצעירים שבחבורה בטח לא יכירו, אך אני גדלתי על שיר החלוצים הזה:
תה ואורז יש בסין, ארץ הנידחת.
בארצנו יש חמסין וכל מיני קדחת.
מה אכפת? מה אכפת?…
ומה השתנה מאז? החלוצים כבר אינם. התה והאורז עשו עלייה לארץ הקודש. החמסין עדיין כאן והקדחת… תלוי את מי שואלים.
* היום מכנים בשם ״תה״ את כל סוגי העלים, הפרחים, הפירות והתבלינים שחולטים במים חמים ושותים:
לימונית, לואיזה, מרווה, קמומיל, ג׳ינג׳ר, קינמון, תפוחים, פירות יער ועוד.
לקראת החורף קיבלתי להתנסות מגוון מוצרים חדשים שעולים בימים אלו למדפים:
סדרת החליטות של ״ויסוצקי״ עם צמחי מרפא הידועים ברפואה העממית כתורמים לבריאות בחורף.
הסדרה הינה ללא קפאין, שכן היא לא מכילה עלי תה.
הסדרה משווקת תחת הסיסמה: ״תמיד טוב שיש בבית״. המוצרים נמכרים באריזות של 20 שקיקים ומחירם 18₪.
מה בסידרה?
1. ג׳ינג׳ר ולימון – הג׳ינג׳ר ידוע כשומר על ההגנה החיסונית, מסייע לנו נגד שיעול, הצטננות וליחה. טעמתי. החליטה בטעם מעט חריף, חמצמץ ונותנת תחושה של פתיחת אף סתום.
2. ג׳ינג׳ר ודבש – חליטה חריפה ומתוקה.
3. אכיניציאה וסמבוק – שני המרכיבים ידועים בהשפעתם המטיבה על ההגנה החיסונית ממחלות החורף. יחד עם זאת, הריח של החליטה היה לי כל כך חזק ודוחה, שלא הייתי מסוגלת לטעום.
4. עלי אקליפטוס והדרים – לעלי האקליפטוס מייחסים תכונות של כיוח ושיפור גודש במערכת הנשימה, לכן הם משמשים לאינהלציות. טעמתי. החליטה טעימה ומרעננת במיוחד בטעם פירות הדר.
את המוצרים ניתן להשיג ברשתות השיווק והפארם.
מוצרי הפרימיום של ״סרמוני״ פונים לקהל אניני התה אותם מכנים בחברה ״תה-אולוגים״. בדומה למהפכת הקפה והלחם שהתרחשה בשנים האחרונות, רוצים בסרמוני להביא אלינו גם את מהפכת התה. הייחודיות של סרמוני איננה רק באיכות התה, אלא גם במארזים הייחודיים.
מוצר הדגל של סרמוני הוא שקיקי תה באריזות קובייה יפיפיות, שמוגשות בדר״כ במסעדות יוקרה, בתי מלון, ועכשיו גם בבית! מוצר נוסף הוא שקיות משי פירמידה אותן ניתן להשיג בבתי טבע ובמעדניות. יש גם תה בתפזורת, להכנה בקומקום. התה מיוצר במפעל החברה במגדל העמק ונארז ע״י אנשים בעלי מוגבלויות (שאפו על ההתנהלות החברתית).
מה בסידרה?
תה שחור: אינגליש ברקפסט, ארל גריי, צ׳אי הודי
תה ירוק: יסמין ירוק, נענע מרוקאית, סנצ׳ה ירוק.
חליטות צמחים (ללא קפאין): פירות יער, קמומיל, לימונית לואיזה.
אין מה לומר, שתיית תה של סרמוני היא חוויה. ממש טקס תה ישראלי. האריזה היוקרתית, העיצוב המיוחד והטעם הארומטי העניקו לי חוויה נעימה גם כקינוח אחרי ארוחה טובה, גם כשלקחתי לי פסק זמן באמצע היום או לצורך הירגעות לפני השינה.
את תה סרמוני ניתן להשיג בחנויות המובחרות, כגון: עדן טבע מרקט, ניצת הדובדבן, אניס, טבע קסטל ועוד, ברשתות קפה כדוגמת: מקס ברנר, קפהנטו, קפה קפה, קקאו ובמסעדות נבחרות.
אי אפשר שלא להזכיר את חליטות התה במגוון טעמים, צבעים וניחוחות הנמכרות גם בדוכני התבלינים בשווקים (כגון מחנה יהודה) ובחנויות התבלינים בערים. שולחת מכאן תודה לחמותי שהביאה לי במתנה חליטת פירות יער של חוות התבלינים מבית לחם הגלילית.
טוב, אתם מבינים שהמטבח שלי עמוס בתה ובחליטות שונות.
אז אם מחפשים אותי… יצאתי להפסקת תה…
ואני שואלת: לאן נעלם המקצוע ״מחלק תה״?
הערה:
חשוב לזכור שכל המוצרים הללו אינם תרופות, ולכן אין לייחס להם סגולות ריפוי כלשהן. החליטות מתאימות לאנשים בריאים. חולים? תנו למערכת הבריאות לטפל בכם. תה זה לפינוק הגוף והנפש.
אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב…
אני משקיעה הרבה זמן ואנרגיות בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.
אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
לבריאות!
חיים וטעים!